صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۴ - ۰۳ خرداد ۱۴۰۰

افشای طرح حمله اتمی آمریکا به چین

یک تحلیلگر نظامی سابق آمریکا از قصد واشنگتن برای حمله به چین پرده برداشت.
کد خبر : 583556

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا از نیویورک‌تایمز، دنیل الزبرگ، فعال سیاسی و تحلیلگر نظامی سابق آمریکا فاش کرد در حمله چین به‌ جزایر تحت کنترل تایوان در ۱۹۵۸، آمریکا برای حمایت از متحد خود قصد داشت از نیروی نظامی شامل حمله هسته‌ای به چین استفاده کند.


روزنامه نیویورک‌تایمز این گزارش را با استناد بر اسنادی که ظاهراً هنوز محرمانه هستند و بدون مجوز فاش شده‌اند، منتشر کرد و نوشت این اسناد ابعاد تازه‌ای از خطر این بحران دهه ۵۰ را نشان داد.


این گزارش ده‌ها صفحه از تحقیقات محرمانه سال ۱۹۶۶ مربوط به این رویارویی را نشان می‌دهد که فرماندهان ارتش آمریکا برای اولین بار برای حمله نظامی علیه چین فشار وارد کردند و پذیرفته بودند که شوروی (سابق) ممکن است به نفع متحد خود چین تلافی کند.


دولت آمریکا در انتشار بخش‌هایی از این تحقیقات، صفحات مربوط به طرح آمریکا برای حمله هسته‌ای به چین را سانسور کرده بود.


الزبرگ این سند را هنگام انتشار تاریخ محرمانه جنگ ویتنام موسوم به اسناد پنتاگون در ۵۰ سال پیش فاش کرد و گفت از تحقیقات کاملاً محرمانه درباره بحران تنگه تایوان کپی برداشته و آن را در آن زمان فاش نکرد. اکنون و در بحبوحه تنش تازه بین آمریکا و چین بر سر تایوان بر این بحران تأکید کرده است.


در بخشی از این گزارش آمده است: مقامات نظامی آمریکا احتمال اقدام تلافی‌جویانه از سوی شوری را به خطر احتمال از دست دادن جزایر ترجیح می‌دادند. در تحقیق فاش شده، ژنرال ناتان اف توئینینگ، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا بیان کرد که اگر بمباران هسته‌ای پایگاه‌های هوایی، چین را مجبور به پایان دادن درگیری‌ها نکند، چاره‌ای جز انجام حملات هسته‌ای نیست حتی اگر این حمله تا عمق چین و تا شهر شانگهای ادامه داشته باشد.


وی اظهار داشت که چنین حملاتی تقریباً شامل اقدامات تلافی‌جویی هسته‌ای علیه تایوان و احتمالاً علیه اوکیناوا، جزیره ژاپنی محل نیروهای نظامی آمریکا می‌شود، اما تأکید کرد که اگر سیاست ملی، دفاع از جزایر دریایی است، عواقب آن را هم باید پذیرفت.


این گزارش اشاره می‌کند که در نهایت دوایت آیزنهاور، رئیس‌جمهور وقت آمریکا با نپذیرفتن درخواست ژنرال‌ها برای استفاده از حمله هسته‌ای تصمیم گرفت تا به تسلیحات رایج تکیه کند و هیچ‌کس نمی‌خواهد وارد جنگ و درگیری طولانی مانند جنگ کره شود و همه به‌اتفاق بر این باور بودند اگر چین به عملیات ادامه دهد چاره‌ای به‌جز استفاده سریع از حملات هسته‌ای نیست.


آرن وستاد، مورخ دانشگاه یل کارشناس جنگ سرد و چین، گفت این اطلاعات که قبلاً سانسور شده بودند به لحاظ تاریخی و در برهه کنونی حائز اهمیت است و این نشان می‌دهد که ما بیش ازآنچه قبلاً فکر می‌کردیم به استفاده آمریکا از سلاح‌های هسته‌ای در بحران سال ۱۹۵۸ نزدیک‌تر شده بودیم.


وی گفت: این اسناد نشان می‌دهد حتی در سال ۱۹۵۸ آمریکا درباره میزان موفقیت خود در دفاع از تایوان با تنها استفاده از سلاح‌های متعارف تردید داشته است. اگر امروز چین حمله کند این مسئله در صورت بروز چنین رویارویی، فشار فوق‌العاده‌ای را بر سیاستمداران امریکا وارد خواهد کرد تا درباره نحوه استفاده از سلاح‌های هسته‌ای فکر کنند.


الزبرگ گفت تنش بر سر تایوان در سال ۲۰۱۷ چندان اضطراری به نظر نمی‌رسید اما با اشاره به مقاله جدید مجله اکونومیست که تایوان را خطرناک‌ترین مکان روی زمین توصیف کرده و مقاله توماس فردیمن در روزنامه تایمز تحت عنوان آیا جنگی بین چین و آمریکا در حال رخ دادن است؟ وی را به این نتیجه رسانده که لازم است اطلاعات را در اختیار افکار عمومی قرار دهد.


تایوان به محل مناقشه جدید چین و آمریکا تبدیل‌شده است. در یک ماه گذشته واشنگتن برای دومین بار در یک ماه گذشته دو کشتی جنگی یو اس اس مونتگومری و یو اس اس سزار چاوز را برای گشت‌زنی به اطراف یک جزیره مورد تنش بین چین و مالزی اعزام کرد که با واکنش جدی چین مواجه شد.


دریای جنوبی چین دریایی حاشیه‌ای است که بخشی از اقیانوس آرام به شمار می‌آید و ناحیه‌ای در حدود ۳ و نیم میلیون کیلومترمربع از سنگاپور تا تنگه تایوان را دربر می‌گیرد. این دریا پس از پنج اقیانوس جهان بزرگ‌ترین ناحیه دریایی جهان است.


جمهوری خلق چین تقریباً بر کل این دریا و کشورهای ویتنام، فیلیپین، مالزی، برونئی و تایوان هر یک بر بخش‌هایی از آن ادعای مالکیت دارند، همچنین این کشورها بر سر جزایر غنی از نفت و گاز اسپراتلی و پارسل اختلاف دارند.


ایالات متحده این دریا را از آب‌های بین‌المللی می‌داند و بر حق قانونی کشتی‌ها و زیردریایی‌هایش در رفت‌وآمد در این دریا تأکید می‌ورزد و مخالف ساخت تأسیسات دریایی توسط چین در این آب‌راهه است اما چین چنین دیدگاهی را قبول ندارد.


انتهای پیام/۴۱۰۶/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر