سوریه برای انتخابات ریاست جمهوری آماده میشود
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، انتخابات ریاست جمهوری سوریه در داخل این کشور قرار است چهارشنبه پنجم خرداد برگزار شود. سه نامزد تأیید صلاحیت شده، از ۲۶ اردیبهشت تبلیغات انتخاباتی خود را آغاز کرده و با نزدیک شدن به زمان سکوت انتخاباتی، فعالیت نامزدها و طرفداران آنها در مناطق مختلف این کشور، به اوج خود رسیده است.
بنا بر روزشمار انتخاباتی در این کشور عضو محور مقاومت، روز سهشنبه این هفته سکوت انتخاباتی شروع میشود و نامزدها از این زمان اجازه تبلیغات ندارند.
بر اساس اعلام مقامهای سوری، ۵۱ نفر و ازجمله هفت زن برای نامزدی در این انتخابات ثبتنام کردند اما تنها سه نفر واجد شرایط برای نامزدی تشخیص داده شدند؛ بشار اسد رئیسجمهور کنونی،عبدالله عبدالله و محمود مرعی (نامزد مخالفان دولت ساکن داخل سوریه) سه نامزد تأیید صلاحیت شده در این انتخابات هستند.
مشاهدات میدانی در دمشق حاکی از آن است که هر سه نامزد و طرفداران آنها در سطحی گسترده اقدام به تبلیغات و چسباندن بیلبوردها و پوسترهای خود کردهاند. نکته قابلتوجه در این تبلیغات این است که محمود مرعی در تبلیغات انتخاباتی و در پوسترهایش خود را نامزد گروههای مخالف دولت ساکن در داخل معرفی کرده است.
یکی دیگر از نکات قابلتوجه در این تبلیغات این است که بسیاری از مردم و شرکتها و گروهها با هزینه شخصی اقدام به تبلیغات برای نامزدهای موردحمایت خود کرده و صراحتاً در پوسترها و بیلبوردها نام خود یا شرکتشان را نیز ذکر کردهاند اما کمتر مشاهده میشود که نامزدها یا طرفداران آنها اقدام به انتشار پوسترهای تبلیغاتی در کاغذهای قطع کوچک کرده باشند و تبلیغات نامزدی هم بر دیوارها و جاهای دیگر که چهره زشتی در شهرهای ایجاد میکند، مشاهده نمیشود.
چسباندن پوستر نامزدها به خودروها و جولان دادن در شهر نیز از دیگر روشهای تبلیغاتی حامیان نامزدها است که این امر بیشتر در میان جوانان مشاهده میشود.
یکی دیگر از روشهای تبلیغاتی، نصب چادرهایی توسط ستادهای تبلیغاتی نامزدها است که در جاهای مختلف پایتخت خودنمایی میکند. این تبلیغات با موسیقی محلی و پوشیدن لباسهای محلی سوری همراه است و جلوهای زیبا به این انتخابات بخشیده است.
بسیاری از مردم سوریه اعتقاد دارند میزان مشارکت مردم در این دوره از انتخابات بیشتر از سال ۲۰۱۴ خواهد بود. وسیم العدوی کارشناس رسانه سوری (۲۸ ساله) گفت، پیشبینی میشود مردم در این دوره از انتخابات حضور پرشور و گستردهتری داشته باشند.
وی بهبود شرایط امنیتی را یکی از علل اقبال بیشتر مردم برای شرکت در این انتخابات دانشت و گفت، اوضاع امنیتی کنونی در سوریه با چند سال پیش بسیار متفاوت است و امنیت در بیشتر مناطق سوریه حاکم است و مردم ترس و نگرانی از گروههای تروریستی و تهدیدهای آنها ندارند.
فاطمه (۳۲ ساله) کارمند نیز امنیت در کشور را بسیار ارزشمند دانست و گفت، مردم اوضاع کنونی را بسیار بهتر از اوایل بحران در سال ۲۰۱۱ و انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۴ میدانند و به نظر میرسد اقبال بیشتری برای شرکت در این انتخابات از خود نشان دهند.
کاهش پستهای ایست بازرسی در دمشق و اطراف آن و حرکت آزادانه مردم و همچنین جنبوجوش در بازارها حکایت از حاکم بودن امنیت بر پایتخت این کشور پس از گذشت ۱۰ سال سخت است، این روزها هیچگونه ترس و وحشتی در چهرههای مردم از گروههای تروریستی مشاهده نمیشود هرچند آنها خرابیهای زیادی در این کشور به بار آوردهاند و مرتکب جنایتهای بسیار فجیعی شدهاند.
سوریها طی روزهای آینده با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری که نامزدهای آن از چند حزب مختلفاند، بار دیگر به تحکیم پایههای دمکراسی در داخل خاک کشورشان میپردازند و بهصورت عملی به کشورهایی که انتخابات و دمکراسی در آن بسیار کمرنگ است، ثابت میکنند که اجازه نمیدهند کسی غیر از مردم کشورشان برای آنها تعیین سرنوشت کند.
سوریه اکنون با کوله باری از تجربه ۱۰ سال نبرد با تروریستهایی از پنج قاره جهان، در آستانه برگزاری دومین انتخابات ریاست جمهوری از زمان بحران در آن است و قطعاً با برقراری امنیت در جایجای این کشور آینده درخشانی در انتظارش خواهد بود.
انتهای پیام/۴۱۰۶/
انتهای پیام/