صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۶ - ۰۲ خرداد ۱۴۰۰
ویروس تاج‌دار در سرزمین عجایب همچنان می‌تازد؛

عفونت عجیب و خطرناک کرونای هندی موسوم به «قارچ سیاه»

منابع خبری گزارش کردند ۶۰ درصد از مردم هند به‌دنبال ابتلا به کرونا به عفونت «قارچ سیاه» مبتلا شده‌اند که می‌تواند به نابینایی فرد منجر شود.
کد خبر : 583237

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، روزنامه دیلی استار چاپ انگلیس گزارش کرد: ۶۰ درصد از هندی‌های مبتلا به کرونا به عفونت «قارچ سیاه» مبتلا شده‌اند که می‌تواند بینایی آن‌ها را از بین ببرد. این عفونت به محض برداشت لکه‌ای از چشم، به‌سرعت تکثیر می‌شود و میلیون‌ها لکه را به‌وجود می‌آورد.


آنیل وانهد، بیمار هندی ازجمله افرادی است که بینایی خود را براثر این عفونت از دست داد. وی که در بیمارستان تحت درمان کرونا قرار داشت، پس از بهبود و بازگشت به خانه دچار سردرد شدید و تورم در چشم راست خود شد و به پزشک مراجعه کرد. یکی از پزشکان آن را قارچ سیاه تشخیص داد و عنوان کرد تنها گزینه درمان، جراحی برای برداشتن سینوس‌ها و چشم راست است.





لکه‌ای که بر اثر قارچ سیاه در چشم پدید می‌آید


یک پزشک هندی می‌گوید: اگر همه محتویات را به همراه تمام بافت‌ها، عصب‌ها و پلک‌ها پاک نکنیم، عفونت می‌تواند به مغز سرایت کند که در این مرحله دیگر نمی‌توانیم جان بیماران را نجات دهیم.


علائم بیماری قارچ سیاه در مرحله اولیه آبریزش بینی، بی‌حسی جزئی در گونه‌ها، تورم چشم یا سردرد است؛ بنابراین افراد آن را ساده می‌انگارند و مراجعه به پزشک را به تعویق می‌اندازند.


طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا، این عفونت قارچی که «موکورمیکوز» نام دارد و به قارچ سیاه نیز معروف است، به‌دلیل وجود نوعی کپک در خاک و در نتیجه پوسیدگی مواد آلی مانند برگ‌ها پدیدار می‌شود. افراد با تنفس هاگ این قارچ‌ها به بیماری مبتلا می‌شوند. این قارچ‌ها ممکن است از مسیر دستگاه‌های رطوبت‌ساز یا مخازن اکسیژنی که حاوی آب کثیف هستند نیز در بیمارستان‌ها یا خانه‌ها پخش شوند.


این بیماری چقدر خطرناک است؟


به این دلیل که عفونت تهاجمی است، باید هرچه سریع‌تر از بین برود و بافت‌های مرده نیز برداشته شود. به همین دلیل گاه جراحان مجبور می‌شوند بینی، چشم یا حتی فک بیماران را بردارند تا جلوی رسیدن عفونت به مغز را بگیرند. بنا بر یافته‌های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا، نرخ متوسط مرگ‌ومیر این عفونت ۵۴ درصد است و با توجه به روند شیوع، جان میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان تهدید می‌کند. به همین دلیل افرادی که آلوده می‌شوند ممکن است در مدت چند روز جان خود را از دست بدهند. این بیماری مسری نیست و هند نیز به‌طور معمول سالانه با ده‌ها مورد از این بیماری مواجه است.



به‌طور کلی بدن قادر به دفع این آلودگی قارچی هست و تنها کسانی که دارای سیستم ایمنی به‌شدت ضعیف هستند، مانند بیمارانی که پیوند عضو داشته‌اند یا بیماران سرطانی، احتمالاً نمی‌توانند در برابر آن مقاومت کنند.


چرا مبتلایان کرونا در معرض خطر ابتلا به این عفونت قرار دارند؟


ابتلا به کرونا و دیگر شرایط محیطی باعث می‌شود تا در بدن پدیده مرموزی فعال شود که به «طوفان سیتوکین» معروف است. در این وضعیت، سیستم ایمنی بدن دچار اختلال می‌شود و در کنار حمله به سلول‌های عفونی، به سلول‌های سالم نیز حمله می‌کند. پزشکان برای کاهش حملات سیستم ایمنی، استروئید تجویز می‌کنند، اما این کار باعث تضعیف قدرت دفاعی بدن و در مقابل افزایش سطح قند می‌شود و به این ترتیب محیط مناسبی برای رشد قارچ‌ها فراهم می‌آید.


نکته دیگر اینکه بیماران دیابتی که قند زیادی در خون دارند، بیشتر در معرض خطر هستند و نرخ ابتلا به دیابت در هند نیز بالاست. یکی از دلایل شیوع بالای این عفونت در هند این بوده که برخی بیمارستان‌ها و پزشکان بیش از حد لازم استروئید تجویز کرده‌اند و برخی بیماران نیز بدون مشاوره با پزشک، داروهای حاوی استروئید را در خانه مصرف کرده‌اند.


طبق گزارش هندوستان تایمز و به استناد مدارک دولتی، در حال حاضر دست‌کم ۷ هزار و ۲۵۰ بیمار مبتلا به این عفونت در هند وجود دارد. تنها در ایالت ماهاراشترا بیش از ۲ هزار مورد گزارش شده است و مقام‌های ذی‌ربط می‌گویند در ایالت گجرات که محل زندگی نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند است، حدود یک‌هزار و ۲۰۰ مورد ثبت شده است.


هم‌اکنون دست‌کم ۹ ایالت هند این عفونت را اپیدمی اعلام کرده‌اند و چند شهر نیز بخش‌های ویژه‌ای را در بیمارستان‌ها به این بیماری اختصاص داده‌اند. آمار رسمی مرگ و میر ناشی از ابتلا به قارچ سیاه اعلام نشده است، اما احتمال داده می‌شود تاکنون دست‌کم ۲۱۹ نفر جان خود را از دست داده باشند.


قارچ سیاه چگونه درمان می‌شود؟


در حال حاضر هند با کمبود شدید «آمفوتریسین بی» نیز مواجه است که اصلی‌ترین داروی ضد قارچ برای درمان مبتلایان محسوب می‌شود.


دولت و شرکت‌های دارویی این کشور که زمانی داروخانه جهان توصیف می‌شد، در تلاش هستند تا تولید این دارو را افزایش دهند. این در حالی است که آمولیا نیدهی، فعال بخش بهداشت هند در انتقاد از عملکرد دولت می‌گوید: دولت باید همان زمانی که نخستین مورد ابتلا به این بیماری قارچی شناسایی شد برای تأمین دارو اقدام می‌کرد؛ قرار نیست مردم برای داروهای نجات دهنده زندگی التماس کنند.


انتهای پیام/۴۰۳۳/

انتهای پیام/

ارسال نظر