صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۲۶ - ۰۲ خرداد ۱۴۰۰

دست‌نوشته اینشتین درباره معادله معروف E=mc² حراج شد

یک نامه به دستخط اینشتین که در آن معادله معروف E=mc² نوشته شده است، در یک حراجی در آمریکا به فروش رفت.
کد خبر : 583201

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری آنا،  یک نامه به دستخط اینشتین که در آن معادله معروف E=mc² نوشته شده است، در یک حراجی در آمریکا به فروش رفت.


حراجی «آرآر» مستقر در شهر بوستون روز جمعه ۲۱ مه (۳۱ اردیبهشت) اعلام کرد این نامه به قیمت بیش از ۱.۲ میلیون دلار (یک میلیون یورو) فروخته شده است. این قیمت حدوداً سه برابر بیشتر از قیمتی است که کارشناسان برای فروش نامه پیش‌بینی کرده بودند.


کارشناسان مؤسسه فناوری کالیفرنیا می‌گویند در جهان به جز این نامه، تنها سه نمونه شناخته شده دیگر از دست‌نوشته‌های اینشتین حاوی فرمول معروف او وجود دارد.


این نمونه چهارم که تنها نمونه موجود از نامه‌های دست‌نویس اینشتین در یک مجموعه خصوصی است، اخیراً رونمایی شده و حراجی آرآر انتظار داشت آن را به قیمت ۴۰۰ هزار دلار (۳۲۸ هزار و ۴۰۰ یورو) به فروش برساند. بابی لیوینگستون، معاون اجرایی حراجی آرآر معادله موجود در نامه اینشتین را «معروف‌ترین معادله جهان» خواند و گفت که نامه این فیزیکدان، مدرک مهمی از نظر هولوگرافی و فیزیک است.


معادله معروف اینشتین یعنی انرژی برابر است با جرم ضرب در سرعت نور (در خلأ) به توان دو، نشان داد که زمان مطلق نیست و جرم و انرژی معادل هستند، دانش فیزیک را تغییر داد.


نامه دست‌نویس یک صفحه‌ای اینشتین که به حراج گذاشته شد، به زبان آلمانی است و در تاریخ ۲۶ اکتبر ۱۹۴۶ خطاب به لودویک سیلبرشتاین، فیزیکدان آمریکایی-لهستانی نوشته شده است. سیلبرشتاین منتقد سرشناس اینشتین بود و برخی از نظریه‌های او را به چالش کشید.


انیشتین در نامه‌اش که روی سربرگ دانشگاه پرینستون نوشته شده و حراجی آرآر آن را به انگلیسی ترجمه کرده، به مخاطب خود گفته است: «پرسش شما بدون هیچ گونه فضل‌فروشی و از طریق فرمول E=mc² قابل پاسخ دادن است.»


این نامه بخشی از بایگانی شخصی سیلبرشتاین بود که توسط فرزندان وی فروخته شد. آرآر هویت خریدار را فاش نکرده و فقط گفته است که او یک مجموعه‌دار ناشناس است.


حراج نامه روز ۱۳ مه (۲۳ اردیبهشت) آغاز شد و روز پنجشنبه به پایان رسید.


انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر