صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۷ - ۰۲ خرداد ۱۴۰۰
کهوائی‌نژاد در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

مدیریت علمی و اقتصادی پسماند با برنامه‌ای مدون و دستگاه هوشمند تفکیک‌کننده

مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج از مطالعه و بررسی روی دستگاه هوشمند تفکیک‌کننده پسماند شهری و نرم‌افزار کاربردی خرید پسماند شهری خبر داد.
کد خبر : 583058

مهران کهوائی‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا اظهار کرد که با نگاهی به تاریخ و جغرافیای زیستی، رابطه انسان با محیط‌زیست همواره به‌صورت تابعی از رفتار انسان با پیرامون طبیعی وی رقم زده شده است. انسان‌ها از آغاز زندگی یکجانشینی(شهرنشینی)، همواره پسماندها را به طریقی از محیط زندگی خود دور می‌کردند که این کار به‌دلیل پایین بودن میزان جمعیت از یک‌سو و کمیت و کیفیت زباله‌ها از سوی دیگر، دفع زباله‌ها را دچار مشکلات و آسیب‌هایی نمی‌کرد و بسیاری از مواد که زائد نامیده می‌شدند، به‌نوعی بازیافت شده یا در اطراف سکونتگاه‌های انسانی یا دفع می‌شدند یا دوباره به چرخه مصرف بازمی‌گشتند؛ اما با افزایش جمعیت و رشد و گسترش شهرنشینی، تغییر الگوی مصرف و استفاده وسیع از موادی که به‌آسانی تجزیه نمی‌شوند، عوارض دفع غیربهداشتی و بازیافت مواد زائد آشکار شد.


وی توضیح داد: در واقع پسماند موادی اجتناب‌ناپذیر ناشی از فعالیت‌های انسانی هستند که اکنون و در آینده نزدیک نیازی به آن نیست و پردازش و یا دفع آن ضروری بوده و محصول جانبی فعالیت‌های انسانی است. پسماندها می‌توانند از منظر فیزیکی(جامد، مایع، گاز)، کاربردی (بسته‌بندی، مواد غذایی و…)، نوع مواد(شیشه، کاغذ و…)، ویژگی‌های فیزیکی(سوختنی، کمپوست شدنی، بازیافتنی)، منشأ(خانگی، تجاری، کشاورزی، صنعتی و…) و میزان تأثیرگذاری و ایمنی محیط‌زیست (خطرناک، بی‌خطر) دسته‌بندی شوند.


مدیر مراکز رشد و کارآفرینی منطقه ۹ دانشگاه آزاد اسلامی تشریح کرد: مدیریت پسماند یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های جوامع صنعتی و رو به رشد است. افزایش روزافزون حجم پسماندها از یک‌سو و تنوع و گوناگونی آنها از سویی دیگر بر پیچیدگی شرایط و نحوه جمع‌آوری و دفع آنها می‌افزاید. مدیریت پسماند به عوامل مانند مکان تولید زوائد، نحوه جمع‌آوری، حمل‌ونقل، دفن زباله و چگونگی بازیافت آن بستگی دارد؛ بنابراین محدوده مدیریت این مقوله بسیار وسیع و متغیر بوده و برای چنین موضوعی راهی جز مدیریت و برنامه راهبردی با کمک از  نرم افزار وجود ندارد.


کهوائی‌نژاد مطرح کرد: مدیریت پسماند برای حفظ منابع طبیعی زمین، جلوگیری از آلودگی محیط‌زیست، اتخاذ رویکرد یکپارچه و جامع برای کاهش پسماند شهری و تولیدشده به روش پایدار و برنامه‌ریزی و سازمان‌دهی نظام اداری و مالی مراحل مختلف پسماند اهمیت بسیاری دارد.


جلوگیری از زباله‌گردی، بیکاری، سرقت، اعتیاد و ناهنجاری‌های اجتماعی


وی از مطالعه و بررسی روی دستگاه هوشمند تفکیک کننده پسماند شهری و نرم‌افزار کاربردی خرید پسماند شهری تولید نرم‌افزار مدیریت پسماندهای شهری خبر داد و در تشریح ویژگی‌ها، کاربردها و مزیت‌های آن اظهار کرد: برای مدیریت علمی و اقتصادی پسماند و تفکیک آن از مبدأ برنامه مدونی داریم که می‌تواند بار بسیاری از هزینه‌های جاری دولت را برداشته و بالغ بر ۲ میلیون شغل مستقیم ایجاد کند.


به گفته مدیر مراکز رشد و کارآفرینی منطقه ۹ دانشگاه آزاد اسلامی، نرم‌افزار مدیریت پسماندهای شهری، توانایی دارد که هلدینگ زنجیره‌ای بازیافت را از زیست‌بوم کارآفرینی به وجود بیاورد و در راستای رفع موانع تولید به‌ویژه در بخش تأمین مواد اولیه و کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی گام بلندی برداشته شود.


وی افزود: در این طرح پسماندها از جلو منزل مسکونی شهروندان خریداری و خشک و تر آن از مبدأ تفکیک شده و در مقابل، علاوه بر خدمات شهری و کاهش هزینه‌های خدمات سبد خانوار برای شهروندان در قبال تحویل پسماند، نصب نرم‌افزار برای شهروندان و کسبه انجام می‌شود. خدمات شهری، شست‌وشو و نظافت مجتمع‌های مسکونی، تجاری، اداری و... به‌صورت رایگان، تأمین و نگهداری فضای سبز شهری، نظافت خودرو شهروندان و ساکنان مجتمع‌ها و خیابان‌ها و از همه مهم‌تر حفاظت فیزیکی هر خیابان و محله را شامل می‌شود.


کهوائی‌نژاد عنوان کرد که اجرای طرح مدیریت پسماندهای شهری علاوه بر ایجاد اشتغال از زباله‌گردی، بیکاری، بزه‌های اجتماعی، سرقت، اعتیاد و ناهنجاری‌های اجتماعی و ... جلوگیری خواهد کرد.


مدیر مراکز رشد و کارآفرینی منطقه ۹ دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: مسئولان مربوط و دولتمردان می‌توانند با حمایت از این طرح و اختصاص بودجه به بخش خصوصی و رعایت اصول قانونی به‌ویژه اصل ۴۴ با رعایت قانون و حمایت از این اصل در بخش‌های مهمی از بودجه صرفه‌جویی کنند. برای نمونه به جای اختصاص ۱۰ هزار میلیارد ریال به سازمان همیاری شهرداری‌ها برای مدیریت پسماند کشور، ۵ هزار میلیارد ریال به بخش خصوصی اختصاص دهند.


وی تأکید کرد که مسئولان می‌توانند برای مدیریت پسماندها و جمع‌آوری و دفع نکردن آنها در مدفن‌های شهری و جلوگیری از ایجاد شیرابه و حیوانات موذی و آلودگی آب‌های زیرزمینی گام مؤثری بردارند و از طرفی با ایجاد اشتغال پایدار از طریق این برون‌سپاری کارنامه درخشانی از خود به‌جای گذارند.


کهوائی‌نژاد عنوان کرد: مدیریت علمی پسماند می‌تواند در زمینه کمک به فرهنگ‌سازی در راستای ساماندهی معضلات اجتماعی و فرهنگی و جلوگیری از بزه‌های اجتماعی و اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی نقش مؤثری داشته باشد؛ بنابراین مدیران اجرایی و نامزدهای شوراهای اسلامی شهر و روستا و نامزدهای پست مهم اجرایی کشور(ریاست جمهوری) را به این چالش دعوت می‌کنیم و از آنان می‌خواهیم که با کمک به توسعه واگذاری امور به بخش خصوصی و رعایت اصل ۴۴ در این زمینه نقش مؤثری داشته باشند و دانشگاه آزاد اسلامی با بیش از ۴۰۰ واحد دانشگاهی می‌تواند سکان‌دار این حرکت بزرگ در کشور باشد.


انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر