صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۱ - ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰

چرا مزه اشک انسان شور است؟

اشک انسان موجب حرکت راحت چشم می‌شود که کمی هم شور است و نمک موجود در آن کمتر از یک درصد است.
کد خبر : 582865

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، اگر تا به حال اشک چشم خود را خورده باشید، متوجه می‌شوید که کمی شور است.


اشک چشم و مرطوب بودن چشم باعث می‌شود گردش حدقه آزار دهنده نباشد. در صورت مرطوب نبودن چشم‌ها، گردش آن‌ها غیر ممکن است و پلک‌ها چشم‌ها را از حرکت باز می‌دارند. یکی دیگر از شگفتی‌های آفرینش ساختمان چشم، شور بودن اشک آن است.


همه مایعات داخل بدن مقدار کمی نمک در خودشان دارند. این نمک از طریق الکتریسیته به انقباض ماهیچه‌ها کمک می‌کند و باعث تفکر در مغز می‌شود. مقدار نمک داخل مایعات بدن مانند اشک، عرق و بزاق تقریباً مساوی با مقدار نمک داخل خون هستند.


کل این نمک‌ها زیر یک درصد یعنی به اندازه دو قاشق چای خوری در هر لیتر هستند.


شور بودن اشک چشم سبب می‌شود بافت‌های ظریف چشم کاملاً حفظ شود. اگر طعم شوری در آب چشم نباشد، چشم تمام اشیای مزاحم را به خود جذب می‌کند، اما شور بودن اشک سبب می‌شود گرد و غبار و اشیای دیگر از چشم، به طور خودکار بیرون آید. اگر اشک چشم شور نبود، به دلیل جذب تمام اشیای مزاحم به چشم بینایی آن از دست می‌رفت.


منبع: روزنامه خراسان


انتهای پیام/

انتهای پیام/

برچسب ها: اشک
ارسال نظر