صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش و دانش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۰ - ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
یادداشت/امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی؛

صیانت از جمعیت مقدمه‌ای بر سیاست‌گذاری در تمامی ابعاد کشور است

نایب‌رئیس مجلس با بیان اینکه صیانت از جمعیت مقدمه‌ای بر سیاست‌گذاری در تمامی ابعاد کشور است، گفت: کاهش نرخ رشد جمعیت و به‌تبع آن گسترش پدیده سالمندی زیرساخت‌های توسعه را با چالش مواجه خواهد کرد.
کد خبر : 582858

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، سید امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی، نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی طی یادداشتی عنوان کرد که کاهش نرخ رشد جمعیت و به‌تبع آن گسترش پدیده سالمندی زیرساخت‌های توسعه را با چالش مواجه خواهد کرد.


متن کامل یادداشت نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی درباره جمعیت به شرح زیر است:


صیانت از جمعیت مقدمه‌ای بر سیاست‌گذاری در تمامی ابعاد کشور است. کاهش نرخ رشد جمعیت و به‌تبع آن گسترش پدیده سالمندی زیرساخت‌های توسعه را با چالش مواجه خواهد کرد.


در ایران در طی ۲۸ سال نرخ رشد از ۲/۴۶ به ۰/۹۷ در سال ۹۸ رسید و مهم‌ترین پیامدهای کاهش باروری کلی و رسیدن آن به زیر سطح جانشینی، باعث تغییر در کیفیت جمعیت و افزایش شاخص سالخوردگی خواهد شد و اثرات منفی و ریشه‌ای بر جایگاه سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، اقتصادی و امنیتی ایران در منطقه و جهان خواهد داشت.


کاهش جمعیت کشور و همچنین افزایش سن جمعیتی سبب کاهش نشاط و بالندگی و کند شدن موتور محرکه اقتصاد، کاهش نیروی کار، افزایش بار تکفل، مصرف‌گرایی و سقوط خودکفایی خواهد شد.


کاهش تعداد فرزندان باعث کاهش بعد خانوار، تضعیف ساختار و روابط خانوادگی و همچنین سست شدن بنیان خانواده می‌شود.


کشورهای پیشرفته زنگ خطر نزولی شدن نرخ رشد را به‌خوبی احساس کرده و تدابیر مهمی را اندیشیده‌اند و برای ترغیب خانواده‌های جهت فرزندآوری امتیازات متنوعی را در نظر گرفتند. بعضی از کشورها، برنامه مالیاتی خود را با رویکرد جمعیتی تنظیم کرده و خانواده‌های با فرزند بیشتر، کاهش پرداخت مالیاتی را خواهند داشت. کشورهایی با سبدهای حمایتی مردم خود را به فرزندآوری تشویق می‌کنند.


لذا باید از جمعیت صیانت نمود و زنگ خطر نرخ رشد منفی جمعیت ایران در سال ۱۴۲۹ و تبعات آن را از جمله شکل گرفتن جامعه محافظه‌کار با کاهش قدرت سیاسی مردم و دولت در برابر مشکلات کشور و تهدیدات امنیتی، جدی گرفت و برای این تهدید جدی برنامه‌ریزی نموده و در اولویت قرار گیرد.


انتهای پیام/۴۱۶۳/

انتهای پیام/

ارسال نظر