صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۰۰ - ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
حل چالش‌های فناوری/ ۳۶؛

نسل چهارم تراشه‌ هوش مصنوعی چه ویژگی‌هایی دارد؟

نسل چهارم پردازنده‌های هوش مصنوعی از ویژگی‌ها و توانایی‌های خاصی برخوردار هستند که در مطلب زیر بخشی از آن‌ها را بیان می‌کنیم.
کد خبر : 582778

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، شرکت گوگل به تازگی نسل چهارم تراشه‌های هوش مصنوعی را معرفی کرده است. این دسته از تراشه‌های هوشمند واحد پردازشی تنسور(TPU) نام دارند و از ظرفیت قابل توجهی برای پردازش داده‌ها برخوردار هستند. تراشه‌های تنسور به طور اختصاصی از سوی مهندسان شرکت گوگل برای توسعه فناوری هوش مصنوعی و یادگیری ماشین طراحی و تولید شده‌اند.


در حال حاضر رقابت بسیار شدیدی بین شرکت‌های مختلف فناوری برای توسعه فناوری هوش مصنوعی وجود دارد و به عقیده بسیاری از کارشناسان در سراسر دنیا هوش مصنوعی اساس طراحی ماشین‌های پیشرفته در عصر حاضر است و هر کشوری که توانایی خود را در این زمینه ارتقا دهد قدرت بیشتری برای تسلط بر حوزه‌های مختلف علم و فناوری خواهد داشت. تراشه‌های الکترونیکی مغز متفکر تمامی دستگاه‌های هوشمند هستند و از همین رو شرکت‌های مختلف فناوری در حوزه‌های گوناگون برای طراحی دستگاه‌های متنوع به این تراشه احتیاج داشته و سرمایه‌گذاری گسترده‌ای در پروژه‌های تولید پردازنده‌های هوشمند می‌کنند.


تراشه‌ TPU نسل چهارم چه ویژگی‌هایی دارد؟


طبق اطلاعات منتشر شده از سوی گوگل تراشه‌ هوش مصنوعی نسل ۴ در مقایسه با نسل سوم، داده‌های دریافتی را با سرعتی ۲ برابر بیشتر پردازش می‌کند و می‌توان در هر پاد از ۴ هزار و ۹۶ واحد پردازشی تنسور استفاده کرد. سرعت پدازش اطلاعات هر پاد بیش از ۱ اگزافلاپ است. گوگل مدعی است  فناوری ساخت سریع‌ترین پردازنده جهان را به صورت انحصاری در اختیار خود دارد و در مراکز داده این شرکت از آن استفاده می‌کند.


هم اکنون برای پردازش داده از ابررایانه‌های قدرتمند استفاده می‌شود و کشورهای محدودی به فناوری ساخت این سوپرکامپیوترها دست پیدا کردند. واحد پردازش تنسور امکان پردازش حجم بسیار زیادی از داده‌ها را در مدت زمانی کوتاه فراهم کرده و مهندسان را از ساخت ابررایانه بی‌نیاز می‌کند. در حقیقت این تراشه‌ها جایگزین قدرتمند برای پردازنده‌های قدیمی‌تر هستند. اگر ۱۰ میلیون لپ‌تاپ به طور همزمان کار کنند قدرت آن‌ها برابر با ۱ اگزافلاپ است.


انتهای پیام/۴۱۴۴/

انتهای پیام/

ارسال نظر