صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۱:۰۱ - ۰۲ خرداد ۱۴۰۰
آنا از حضور لاریجانی در انتخابات گزارش می‌دهد؛

پوشش نیمکت ذخیره!

علی لاریجانی که پیشتر به‌عنوان یک سیاستمدار اصولگرا شناخته می‌شد، مواضع جدیدی اتخاذ کرده و ممکن است در انتخابات پیش‌رو گزینه اصلی اصلاح‌طلبان باشد.
کد خبر : 582742

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، علیرضا مزینانی؛ با بررسی سوابق سیاسی علی لاریجانی مشخص می‌شود که وی از نظر حزبی به جناح راست سنتی تعلق دارد و در طی چند دهه حضور او در عرصه سیاست همواره به‌عنوان یک سیاستمدار اصولگرا شناخته می‌شد. لاریجانی در انتخابات دولت نهم جزو گزینه‌های اصلی اصولگرایان به‌حساب می‌آمد و در نهایت با کمتر از ۲ میلیون رای به موفقیت نرسید؛ اما هم‌اکنون شرایط برای او متفاوت شده است.


لاریجانی در مجلس دهم در حالی که اکثریت نمایندگان در این دوره اصلاح‌طلب بودند به ریاست مجلس رسید و مورد حمایت آنها قرار گرفت؛ وی در این دوره همکاری خوبی با دولت داشت و تاحدودی همانند اصلاح‌طلبان عمل کرد که نمود اصلی آن در تصویب برجام بود. در این خصوص محمدعلی نمازی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در گفت‌وگو با آنا اذعان کرد: «در مجلس دهم لاریجانی را با توجه به سابقه‌اش گزینه مناسب‌تری برای جایگاه ریاست مجلس می‌دانستم؛ البته امکان داشت که پس از یک سال عارف به ریاست مجلس برسد اما به دلیل رفتارهای نامناسب وی این اتفاق رخ نداد.»



این موضع لاریجانی هم‌اکنون تقویت شده است، به طوری که وی در سخنانش پس از ثبت‌نام در انتخابات موضع گیری نزدیک به اصلاح‌طلبان داشت و نشان داد که می‌تواند در کنار افرادی مانند جهانگیری قرار گیرد. در این راستا محمد عطریانفر معاون سیاسی وزارت کشور دولت کارگزاران در گفت‌وگو با آنا می‌گوید:«بیانیه روز ثبت‌نام لاریجانی از نظر گفتمانی همان چیزی است که اصلاح‌طلبان می‌پسندند؛ احتمالا در رقابت‌های انتخاباتی و مناظرات موضع جهانگیری و لاریجانی مشترک است و در مقابل گفتمان اصولگرایی به نمایندگی سید ابراهیم رئیسی قرار می‌گیرند.»



البته اصلاح‌طلبان تمایل دارند که شخصی را به عنوان کاندیدای نهایی خود معرفی کنند که کاملا به گفتمان اصلاح‌طلبی معتقد بوده و سابقه حضور در این جریان را داشته باشد ولی برخی از این افراد به دلیل حضور در دولت فعلی سبد رای قابل قبولی ندارند؛ به همین دلیل این مسئله که آنها به نفع لاریجانی کنار بروند دور از ذهن نیست. بر همین اساس نمازی در گفت‌وگو با آنا ادامه می‌دهد: «جبهه اصلاحات به‌دنبال موفقیت در انتخابات است و در صورتی که افرادش محبوبیت کمی در نظرسنجی‌ها داشته باشند به سراغ لاریجانی می‌رویم.»


احتمال اینکه انتخابات ۱۴۰۰ سه قطبی بشود هم وجود دارد؛ به این معنی که لاریجانی با مطرح کردن یک گفتمان سوم به‌نام اعتدال‌گرایی خودش را مورد قبول و معتمد هردو جریان نشان بدهد و از وابستگی به آنها اعلام برائت کند. این موضع‌گیری و طرز فکر می‌تواند با استقبال اذهان عمومی همراه شود؛ زیرا در شرایط فعلی اکثریت جامعه ایران از مسائل سیاسی اشباع شده و چاره کار را در دوری از دعواهای سیاسی و رسیدگی به وضعیت کشور می‌داند به همین دلیل این تاکتیک لاریجانی می‌تواند برای وی کارساز باشد. در این خصوص عطریانفر در گفت‌وگو با آنا می‌گوید: «در این انتخابات جریان اصولگرایی به پرچم‌داری سید ابراهیم رئیسی و جریان اصلاح‌طلبی با محوریت اسحاق جهانگیری شرکت کرده‌اند. در میان این دو گروه لاریجانی حضور دارد که به لحاظ سابقه سیاسی اصولگرا است ولی از نظر رویکرد گفتمانی به جریان اصلاح‌طلبی نزدیک شده که این مسئله در دوران ریاست وی بر مجلس هم مشخص بود.»




به عقیده کارشناسان در روزهای آینده لاریجانی مانند بسیاری از اصلاح‌طلبان در قامت اپوزیسیون دولت فعلی در می‌آید زیرا از عدم محبوبیت دولت در نظرسنجی‌ها مطلع است؛ وی در توئیتی که پس از ثبت‌نام در انتخابات منتشر کرد تاحدودی این طرح را آغاز کرد. عضو حزب کارگزاران سازندگی در همین رابطه با اشاره به وضعیت علی لاریجانی معتقد است: «سخنان لاریجانی در انتقاد از روحانی برای جلب رای مردم بوده و تاکتیک او است ولی اعتقاد قلبی وی اینگونه نیست.»


آنچه که تاکنون مشخص است از حضور لاریجانی کنار اصلاح‌طلبان خبر می‌دهد اما با توجه به غیرقابل پیش‌بینی بودن عالم سیاست، امکان دارد در روزهای پیش‌رو سخنان متفاوتی از وی شنیده شود. ممکن است عدم محبوبیت او در نظرسنجی‌های انتخاباتی با این مواضع، عامل یک چرخش دیگر از لاریجانی باشد. 

انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر