صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۳ - ۰۶ دی ۱۳۹۴

وزیر اوقاف اردن در ایران به دنبال چیست؟

وزیر اوقاف امان که برای سفری زیارتی به تهران آمده است، در چرخش موضعی آشکار، بر لزوم ازسرگیری مذاکرات مستقیم میان ایران و اردن تاکید کرد.
کد خبر : 58242

به‌گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به‌نقل از روزنامه «رای‌الیوم»، پیام امان به تهران اکنون به‌طور واضح مطرح شده است و این پیام چیزی نیست جز اصلاح مواضع اردن در قبال ایران.


هایل داود، وزیر اوقاف اردن که اکنون در شهر قم به‌سر می‌برد، از لزوم برقراری و سازماندهی گردشگری دینی میان دو کشور سخن گفت. این در حالی است که اردن، پیشتر سه طلبه ایرانی را که قصد بازدید از مکان‌های دینی اردن را داشتند، نپذیرفته بود. این بدان معنی است که اردن تغییراتی در موضع‌گیری خود به‌وجود آورده است.


هایل داود پیشتر و دست‌کم در دو مناسبت مذهبی مختلف از گردشگری دینی میان ایران و اردن سخن گفته بود، موضوعی که به اعتراف خودش، اردن از قبول آن سر باز می‌زد.


پیشتر، روزنامه «رای‌الیوم» گزارش کرده بود که سیاست خارجی اردن در قبال ایران به شدت محتاطانه است. ریشه این احتیاط را باید در توصیه‌های عبدالله خطیب، وزیر امورخارجه سابق اردن به عبدالله ابو رمان، سفیر اردن در ایران دانست که در جلسه‌ای پشت درهای بسته گفته بود که «دستگاه اطلاعاتی ایران در پوشش گردشگری دینی فعالیت می‌کند.»


رای‌الیوم نوشت: «خطیب توصیه کرده بود که ابورمان، درباره امور سیاسی اظهارنظر عجولانه نکند. با وجود این و پس از گذشت هفت سال از آن توصیه‌ها، ابو رمان در خلال یکی از سفرهای دینی‌اش درباره اظهارات ابوخطیب از همتای ایرانی خود پرسید که «آیا به من ضمانت می‌دهید که در میان گردشگران نیروهای امنیتی نباشند؟» که مسئول ایرانی واکنشی منفی داشت.»


خوش‌بینی اردنی‌ها نسبت به ایران عمر چندانی نداشت. اردن، دستگاه اطلاعاتی ایران را متهم کرد که به دنبال پی‌ریزی توطئه‌ای تروریستی در امان بوده است. اما خیلی زود مشخص شد که چنین موضوعی صحت نداشته است.

اظهارات خطیب همچنان در پس‌زمینه ذهن مقام‌های اردنی باقی مانده است و سایه‌هایی از آن را می‌توان در عرصه‌های مختلف سیاسی میان برخی مسئولان اردنی مشاهده کرد. چنانکه بعدها عبدالرئوف روابده، نخست‌وزیر سابق اردن، مشابه اظهارات خطیب را در جلسه‌ای در جمع بزرگان، به ابورمان سفیر جوان اردنی گوشزد کرد.


این روزنامه لبنانی نوشت: «محافظه‌کاری اردنی‌ها حدود یک سال پیش ذوب شد و این همان چیزی بود که پیشتر افکار عمومی آن را طلب می‌کردند. اما خوش‌بینی اردنی‌ها نسبت به ایران عمر چندانی نداشت. اردن، دستگاه اطلاعاتی ایران را متهم کرد که به دنبال پی‌ریزی توطئه‌ای تروریستی در امان بوده است.» اما خیلی زود مشخص شد که چنین موضوعی صحت نداشته است.


رای‌الیوم می‌نویسد: «امروز و در سایه نزدیکی روابط میان امان و مسکو، اردن تصمیم گرفته است ایران را راضی (به برقراری ارتباط) کند و این موضوع، وزیر اوقاف اردن را بر آن داشته است تا اقدام به اظهارنظر درباره برقراری توافق با ایران در زمینه گردشگری دینی کند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر