صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس انجمن تالاسمی ایران در گفت‌و‌گو با آنا مطرح کرد

بیماران تالاسمی قربانی اختلافات بین سازمانی/ غذا و دارو خلف وعده کرد، تامین اجتماعی حمایت‌هایش را کاهش داد

رئیس انجمن تالاسمی ایران، عنوان کرد: سازمان غذا و دارو وعده داده بود اگر سازمان تامین اجتماعی به توافقنامه پرداخت فرانشیز مابه التفاوت داروی تولید داخل و خارج از سوی بیمار عمل کند، قیمت دارو را کاهش خواهد داد که در حال حاضر با توجه به اینکه تامین اجتماعی به توافقنامه عمل کرده است اما همچنان سازمان غذا و دارو به وعده داده شده عمل نکرده است.
کد خبر : 58240

دکتر مجید آراسته در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه اجتماعی آنا درباره تعلل‌های سازمان غذا و دارو و سازمان تامین اجتماعی نسبت به اجرایی کردن وعده‌های داده شده به بیماران تالاسمی، گفت: سال گذشته وزارت بهداشت اعلام کرد که قیمت داروها باید واقعی شود و به جای اینکه به داروها یارانه تعلق بگیرد باید یارانه به بیمه‌ها داده شود. در نهایت قرار شد پس از اعلام شدن قیمت دارو، سازمان‌های بیمه‌گر هزینه‌های آن را پوشش دهند، برای حمایت از تولید داخلی نیز سازمان غذا و دارو اعلام کرد برای اینکه تولید داخلی به جایگاه خود دست یابد، هزینه اندکی بابت فرانشیز مابه‌التفاوت داروی تولید داخل و خارج لحاظ شود.


فرانشیز مابه‌التفاوت داروی تولید داخل


رئیس انجمن تالاسمی ایران، ادامه داد: در همین راستا قرار بر این شد که برای داروهای تزریقی حدود 150 تا 200 تومان و برای داروهای خوراکی 700 تا 800 تومان مابه‌التفاوت لحاظ شود که پس از جلسات متعدد تصویب شد، 200 تومان برای داروهای تزریقی و 900 تومان برای داروهای خوراکی مابه‌التفاوت در نظر گرفته شد.


وی خاطرنشان کرد: در آن زمان سازمان بیمه تامین اجتماعی به منظور حمایت از افراد تحت پوشش خود اعلام کرد که تمام هزینه‌ها را پوشش خواهد داد تا بیمار هیچ‌گونه مابه‌التفاوتی را پرداخت نکند.


حمایت‌های تامین اجتماعی کاهش یافت


آراسته، عنوان کرد: از ابتدای آبان ماه سال جاری بیمه تامین اجتماعی پوشش بیمه‌ای خود را از داروهای بیماران تالاسمی کاهش داد.


وی عنوان کرد: برخی از کارشناسان تامین اجتماعی می‌گویند علت این تصمیم سازمان تامین اجتماعی ناشی از فشار‌های وارده از سوی سازمان غذا و دارو بوده است زیرا این سازمان، تامین اجتماعی را متهم کرده است که حمایت و پوشش شما موجب تمایل بیماران به مصرف داروهای خارجی شده است بر این اساس حمایت از تولید داخل کاهش می‌یابد که در نتیجه، تامین اجتماعی تصمیم گرفت مانند سایر بیمه‌ها به توافقنامه افزایش فرانشیز عمل کند.


سازمان تامین اجتماعی به دنبال پیروی از سیاست‌های سازمان غذا و دارو مبنی بر حمایت تولید داخل، پوشش بیمه‌ای خود را نسبت به داروهای بیماران تالاسمی کاهش داد تا بیمار مابه‌التفاوت فرانشیز را پرداخت کند

رئیس انجمن تالاسمی ایران، گفت: قبل از تصمیم یک شبه سازمان تامین اجتماعی مبنی بر کاهش حمایت‌های بیمه‌ای، سازمان غذا و دارو برای اعمال فشار بیشتر به سازمان تامین اجتماعی تصمیم بر افزایش قیمت دارو گرفت و این در حالی بود که این سازمان علاوه بر تامین اجتماعی بیماران تحت پوشش سایر بیمه‌ها که فرانشیز پرداخت می‌کنند را نیز تحت تاثیر قرار داده بود.


سازمان غذا و دارو به وعده خود عمل نکرد


وی افزود: سازمان غذا و دارو اعلام کرده بود اگر سازمان تامین اجتماعی به توافقنامه عمل کند قیمت دارو را کاهش خواهد داد اما در حال حاضر بیماران قربانی مشکلات بین سازمانی شده‌اند زیرا تامین اجتماعی به توافقنامه عمل کرد و پوشش خود را کاهش داد اما سازمان غذا و دارو هنوز قیمت‌ها را کاهش نداده است.


آراسته خاطرنشان کرد: سازمان غذا و دارو سعی بر افزایش مصرف داروهای تولید داخل دارد و این در حالی است که برخی از داروهای داخلی کیفیت لازم را ندارند و بیمار نیاز به مصرف داروهای خارجی دارد.


مصرف دارو در بیماران تالاسمی کاهش یافت


رئیس انجمن تالاسمی ایران، گفت: متاسفانه آمارها نشان می‌دهد طی 9 ماهه اخیر مصرف دارو در بین بیماران تالاسمی 30 تا 40 درصد کاهش یافته است که این امر موجب افزایش نگرانی ما شده است زیرا نشان دهنده آن است که یا بیمار دسترسی به دارو نداشته و یا توان پرداخت را نداشته است که این مساله در آینده نزدیک سازمان‌های بیمه را دچار مشکل می‌کند زیرا در پی مصرف نکردن داروهای آهن زدا، آهن در بخشی از بدن بیمار از قبیل قلب و یا کبد تجمع می‌یابد که بیمار ناچار به بستری در بیمارستان به مدت طولانی می‌شود و یا فوت می‌کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر