نباید از رقابت فضایی در عرصه اینترنت بازبمانیم/ شرایط استقرار دانشگاههای علوم پزشکی در مراکز استانها
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، جلسه ۱۴۸ شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور با موضوع گزارش علم و فناوری و گزارش اجراییسازی سند آمایش آموزش عالی در حوزه سلامت و پذیرش دانشجو در دانشگاههای علوم پزشکی و سرانه پزشک در ایران، بعدازظهر روز سهشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
راهبردهای شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارتخانهها برای جلوگیری از خروج اساتید
کبگانیان، دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور گفت: در جلسه امروز در بخش پیش از دستور، موضوع افزایش حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاهها و همسانسازی حقوقها مطرح شد. مدتی بود که ارتقای اعضای هیئت علمی و افزایش حقوق آنها انجام نشده و نگرانیهایی را برای شورای عالی انقلاب فرهنگی در این زمینه در مقایسه با کشورهای همسایه ایجاد کرده بود. چرا که کشورهای همسایه تلاش میکردند محققان و اساتید ما را جذب کنند.
وی افزود: خوشبختانه با تذکراتی که ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور در این زمینه داشت، وزیر علوم گزارشی را ارائه دادند که مشخص شد در حال پیگیری هر دو موضوع افزایش حقوق و همسانسازی هستند تا موانع قانونی و برخی از چالشها و موانع موضوع نشود و نگرانیها برای پیشرفت این دو برنامه برطرف شد.
تغییرات کنکور مربوط به امسال نیست و در جلسه آتی شورا اعلام خواهد شد
کبگانیان اظهار کرد: موضوع کنکور، سنجش و پذیرش در بخش پیش از دستور نیز مطرح شد چون یک جلسه برای بررسی و کارشناسیهای بیشتر، از دستور کار ستاد خارج شده بود و خوشبختانه با تعاملی که با وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزیر محترم آموزش و پرورش و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی داشتیم، آخرین پیشنهادات در این زمینه مطرح و بررسی شد و موضوع در حال همافزایی و همگرایی است و امیدواریم که در جلسه بعد ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور این طرح را به شکل کامل ارائه کنیم.
قائممقام ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: البته باز هم تأکید دارم که ساماندهی و تغییرات کنکور مربوط به سال ۱۴۰۰ نیست و حتی اجرایی شدن آن در سال ۱۴۰۱ هم با دوره گذار، احتیاط و تأمل اجرا خواهد شد و زمانبندی مربوطه را با پوشش رسانهای قوی اعلام خواهیم کرد. لذا دانشآموزانی که در حال آمادگی برای کنکور هستند به هیچوجه نگران این موضوع نباشند و تمام تغییرات مربوط به سالهای آتی است که به صورت مدون در اختیار داوطلبان قرار خواهد گرفت.
کبگانیان خاطرنشان کرد: برنامه ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور درباره کنکور، حذف کامل آن نیست. کنکوری که سالها در کشور داشتیم اگرچه آسیبهای روانی، اقتصادی، اجتماعی و آموزشی و اشکالات بسیاری داشت اما در عین حال نکات مثبتی هم به ویژه برای برخی از شهرستانها و روستاهای دوردست داشت؛ جاهایی که دانشآموزان از امکانات عادی آموزش محروم هستند.
قائممقام ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ما معتقد به ساماندهی کنکور هستیم که اولین گام آن هم جدا کردن بخش سنجش است و تأکید داریم که نباید تمام سرنوشت دانشآموز بعد از ۱۲ سال در چند ساعت کنکور خلاصه شود که تنش روانی زیادی برای داوطلبان دارد. این مورد با برگزاری چند بار کنکور در سال رفع شده است و ۶۰ درصد امتیاز برای ورود به دانشگاه مربوط به سابقه تحصیلی و امتحانات نهایی دانشآموز در پایه یازدهم و دوازدهم است لذا این تنش به جای تمرکز در سال آخر تحصیلی، در چند سال توزیع میشود تا تمام سرنوشت داوطلبان به چند ساعت خلاصه نشود که جزئیات آن به مرور در اختیار داوطلبان قرار خواهد گرفت.
تاکید بر فرستادن ماهوارههای اینترنتی به فضا
وی عنوان کرد: در دستور کار امروز گزارش علم و فناوری مطرح شد که ظهور اینترنت ماهوارهای SpaceX در همکاری با وزارت دفاع آمریکا چند هزار ماهواره را در مدار قرار دادهاند. شرکت استارلینک ماهوارههای بسیار زیادی را به فضا فرستاده است که ۱۲ هزار و در مقطع اول ۲ هزار ماهواره به فضا خواهد رفت. در سند توسعه هوافضای کشور پیشبینی این دست آزمایشهای فضایی، پیشنهاد و تأکید شد و امیدواریم که مسئولان امر این رقابت جدی را دستکم نگیرند چرا که عقب ماندن در این حوزه در آینده نزدیک میتواند برای کشور آسیبآفرین باشد. امیدواریم که در همکاری با کشورهای بلوک شرق چون چین و روسیه نتایج خوبی را در این زمینه کسب کنیم.
شرایط استقرار دانشگاه علوم پزشکی در مراکز استانها
کبگانیان گفت: دستور اصلی امروز آمایش سند آموزش پزشکی بود که به علت کمبود وقت منوط به درخواست خاصی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شد. در سند آمایش آموزش وظایفی بر عهده وزارت بهداشت نهاده شده بود که در مرکز هر استان یک دانشگاه علوم پزشکی احداث شود ولی برخی از دانشکدههای استانها شرایط خاصی دارند و به علت فاصله زیادی که مریض برای رسیدن به مرکز استان دارد، همچنین تعداد جمعیتی که در هر شهرستان وجود دارد و شاخصهای دیگر، این موضوع با موانعی مواجه بود.
دبیر ستاد اجرایی نقشه جامع علمی کشور عنوان کرد: خواسته بودیم که شورای گسترش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی این دست موانع و موارد را اعلام کند. در گذشته در شورای عالی انقلاب فرهنگی برای این دست موارد مصوبهای داشتیم که خلاصه آن را میخوانم: «تبصره ماده ۲ سیاستها و ضوابط اجرایی آمایش آموزش علمی در عرصه سلامت: تشکیل دانشگاه علوم پزشکی استانی جدید منوط به تشکیل استان جدید است».
کبگانیان گفت: بنابراین در هر استان قاعده این بود که به شکل جدید دانشگاهی تعریف نشود ولیکن در موارد خاص تشکیل دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی مستقر در استانهای موجود منوط به تأمین برخی از شرایط یعنی استانداردهای اعتباربخشی شورای گسترش وزارت بهداشت، شاخصهای جمعیتی استان و شهرستان و شاخصهای مساحتی است.
وی گفت: درخواست دانشکده علوم پزشکی آبادان نیز مورد بررسی قرار گرفت که با داشتن استانداردهای اعتباربخشی و شاخصهای جمعیتی و مساحتی (یعنی فاصله با بیمارستان نزدیک) تصویب شد و دانشکده علوم پزشکی آبادان به دانشگاه علوم پزشکی ارتقا مییابد. البته قرار است که این دانشگاه به محدوده آبادان خدماترسانی کند که با وزارت بهداشت در این زمینه هماهنگیهای لازم را انجام میدهیم. نزدیک بودن به سالروز آزادسازی برخی شهرهای استان خوزستان در خرداد ماه بهانهای برای این افتتاحها است. به دلیل روابط بینالمللی که آبادان دارد، علوم پزشکی میتواند ظرفیتهای بینالمللی جدیدی برای کشور ایجاد کند.
کبگانیان تصریح کرد: مورد دیگری که از مسئولان وزارت بهداشت در این جلسه خواستیم ارتقا و اعتبارسنجی یکپارچه دانشگاهها، شاخصها و ضوابط آنها را تهیه و هر چه زودتر به ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور اعلام کنند تا طبق قاعده، آمایش آموزش پزشکی به تصویب ستاد نقشه راهبری جامع علمی کشور برسد. طرح رتبهبندی و اعتبارسنجی یکپارچه و جامع مؤسسات آموزش عالی کشور در حوزه سلامت و پزشکی ارائه و جهت تسهیل در ستاد راهبری مطرح شود.
انتهای پیام/۴۱۰۷/
انتهای پیام/