ابررایانه سیمرغ هزینه خدمات فناوری اطلاعات را کاهش میدهد
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، در هفته جاری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با حضور در دانشگاه صنعتی امیرکبیر ضمن رونمایی از اولین ابررایانه کاملاً ایرانی سیمرغ خبر ساخت ابررایانه مریم را نیز اعلام کرد. تنها 10 کشور در سراسر جهان فناوری ساخت ابررایانه را در اختیار دارند و پس از ساخت ابررایانه سیمرغ ایران نیز به جمع کشورهای صاحب این فناوری اضافه شده است.
ابررایانهها از جمله پیشرفتهترین و مهمترین تجهیزات زیرساختی در حوزههای مختلف فناوری اطلاعات است و به ویژه برای توسعه فناوری هوش مصنوعی کاربرد گستردهای دارد. طبق اطلاعات منتشر شده حداقل سرعت ابررایانه سیرغ 1 پتافلاپس وحداکثر آن 5.6 پتافلاپس است. هرچند وزیر ارتباطات رفع نیاز کشور به پردازش داده را دستیابی به سرعت 10 پتافلاپس اعلام کرده است.
محمد جواد آذری جهرمی در پاسخ به پرسش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا در خصوص کاهش تعرفه خدمات شبکه ملی اطلاعات با رونمایی از ابررایانه سیمرغ اظهار کرد: ابررایانه بهطور مستقیم به خدمات شبکه ارتباطات مرتبط نمیشود و سرویسهای آن مربوط به صنعت فناوری اطلاعات است.
وی افزود: شرکتهای ایرانی تاکنون مجبور بودند برای پردازش داده از سرویسهای خارجی استفاده کنند و هزینههای کلانی را برای این فرایند پرداخت میکردند. به ویژه در حوزه فناوری هوش مصنوعی هزینه تمام شده برای شرکتهای ایرانی بسیار بالاست و همین موضوع مشکلات زیادی در خصوص خروج سرمایه از کشور و به خطر افتادن امنیت دادههای داخلی ایجاد کرده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: ابررایانه سیمرغ دستاوردی ارزشمند و کاربردی برای کشور است و با استفاده از ظرفیتهای این ابررایانه میتوان هزینه خدمات زیرساختی برای فعالان حوزه صنعت فناوری اطلاعات را تا حد قابل توجهی کاهش داد. یعنی میتوان انتظار داشت که مانند سایر حوزههای فناوری اطلاعات با افزایش کمی و کیفی خدمات پایه تعرفه سرویسهای قابل ارائه به مشترکان کاهش یابد.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/