صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۲ - ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
رئیس اداره کل موزه‌های کشور:

هر ۵ روز یک موزه افتتاح می‌شود

رئیس اداره کل موزه‌های کشور گفت: تا پایان دولت هر ۵ روز یک موزه افتتاح می‌شود.
کد خبر : 582172

به گزارش خبرنگار حوزه میراث فرهنگی خبرگزاری آنا، محمدرضا کارگر پیش از ظهر امروز در آیین احیا و بازگشایی باب عالی کاخ گلستان گفت: بسیار خرسندم که در سال پایانی دولت از کارنامه افتخارآمیز این دولت در عرصه میراث فرهنگی و موزه رونمایی می‌کنیم. در حال حاضر حدود ۷۵۰ موزه فعال داریم، قبل از دولت امید ۴۵۵ موزه فعال در کشور وجود داشته، لذا تأسیس ۳۰۰ موزه جدید نشان دهنده رشد فزاینده موزه‌ها است. 


رئیس اداره کل موزه‌های کشور افزود: موزه هم عامل و هم محصول توسعه است، توسعه پایدار بدون حضور موزه نمی‌تواند صورت بگیرد. اهمیت موزه و میراث فرهنگی بر همگان روشن و جهان بدون موزه مانند انسان مبتلا به آلزایمر است. اینکه هر ۵ روز یک بار یک موزه افتتاح می‌شود بیانگر قرار گرفتن موزه در ریل توسعه است. امیدوارم در آینده هم موزه‌ها توسعه پیدا کنند. البته ۱۷۱ موزه خصوصی است که ۹۰ درصد آنها در دولت حاضر تاسیس شده است. 


در ادامه محمدحسن طالبیان ضمن تبریک هفته میراث فرهنگی گفت: بعد از کرونا مشخص شد که رویکردهای سنتی در عرصه موزه‌ها پاسخگو نیست لذا وارد دوره جدیدی شدیم که به فراخور آن باید از فناوری و امکانات جدید استفاده کنیم. در حال حاضر سامانه‌های قدرتمند و هوشمند در همه موزه‌ها راه‌اندازی شده است. همچنین تداوم رویکرد مردم‌محور نیز مورد توجه قرار گرفته، علاوه بر این ۲۵۰۰ کارگاه مرمتی نیز راه‌اندازی شده است. در شرایط فعلی ۷۴۴ موزه داریم که از این تعداد ۱۷۷ موزه خصوصی است و حدود ۱۳۰ حوزه در این دولت راه‌اندازی شده است.  


معاون وزیر میراث فرهنگی در ادامه تصریح کرد: در راستای فراگیر کردن آموزش ۱۰۰ کارگاه آموزشی در مکان‌های مختلف  تشکیل شده و بسیاری از آنها به صورت غیرحضوری فرآیند آموزش را انجام می‌دهند. همچنین جهت توسعه همکاری‌های بین‌المللی نمایشگاه‌های بین‌المللی متعددی برگزار شد. همچنین ۵ پرونده‌ برای ثبت به یونسکو ارسال شد، البته پرونده‌های مجموعه بسطام، الموت و چند پرونده دیگر برای ثبت آثار فرهنگی جهان اسلام ارسال شدند. البته پرونده یلدا و مهرگان هم برای ثبت به یونسکو ارسال شده و پرونده مراسم تیرگان هم در تیرماه ارسال خواهد شد. البته حفاظت الکترونیکی و ارتقای آن در دستور کار آن قرار گرفته است. 


انتهای پیام/۴۱۵۸/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر