صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۶ - ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۰

آیا در روزهای ۱۴، ۱۵ و ۱۶ خرداد منع تردد استانی اعمال می‌شود؟

بار دیگر تا وزیر بهداشت گفت در سرازیری قله‌های پیک چهارم کرونا هستیم تعطیلات پیش رویمان قرار گرفت. همچنان این نقد به ستاد مقابله با کرونا وارد است که نمی‌تواند یا نمی‌خواهد از تردد بین شهری جلوگیری کند.
کد خبر : 581947

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری آنا، ما در پیک‌های گذشته دیده‌ایم که تا چرخه انتقال تاحدی کنترل می‌شود و دست اندرکاران مقابله با کرونا می‌خواهند کمی تنفس کنند، یک موقیت برای سفرهای بین شهری ایجاد می‌شود و دو هفته دیگر پیک شماره بعدی کووید-۱۹ کشور را برمی‌دارد. 


حتی می‌توانیم جدی‌تر از این نیز ستاد مقابله با کرونا را نقد کنیم. چراکه افرادی که در این نهاد جمع شده‌اند در نظر ندارند که بطوری جدی از ترددها جلوگیری کنند. جامعه درک می‌کند که نمی‌توانیم از ترددهای ضروری مانند عبور و مروری که شاغلین باید داشته باشند جلوگیری کرد. اما هیچ توجیهی ندارد که هجوم عده‌ای در زمان شیوع یک بیماری مهلک برای تفرج که می‌تواند زنجیره انتقال را قوت ببخشد تاب بیاوریم. 


 چرا به واژه قوه قهریه حساسیت دارید؟ 
انتظار افراد جامعه این است که نیروی انتظامی یا حتی دیگر نهادهای نظامی و امنیتی در این خصوص ورود کنند تا مانع ترددهای اهل عشق و حال و بی‌باکان از مرگ خود و دیگران  به تفرجگاه‌ها شوند که اغلب هم شمال کشور است و می‌دانیم که زنجیره انتقال این بیماری در جغرافیایی مانند شمال ایران چقدر جان می‌گیرد. 


بسیاری از مدیران کشور به استفاده از واژگانی مانند قوای قهریه حساسیت دارند. آیا آنها فکر نمی‌کنند که استفاده از قوای قهریه بهتر از آن است که تلفات ما به خاطر کرونا از اعداد دو رقمی به چند صد نفر برسد. آیا لازم نیست که یک بار جامعه یا آن افرادی که بیم بیماری خود را ندارند و برای خود و دیگران حکم مرگ را امضا می‌کنند ملتفت شوند که این بی‌توجهی به اهمیت زندگی دیگران چقدر قبیح است. این قبیح نیست که مسئولین وزارت بهداشت از واژه قوای قهریه استفاده کنند، این قبیح است که مسامحه‌های بی‌اهمیت نمی‌گذارد ما آمار متفویان روزانه را پایین نگه داریم. 


اگر افرادی نمی‌خواهند بفهمند که جامعه ما طی یکسال گذشته انسانهایی را در کادر درمان از دست داده است که شرافتمندانه و گاه داوطلبانه به نجات انسان‌ها اندیشیدند و آنها از برجستگان جامعه بودند که در سخت‌ترین شرایط به میدان و مسلخ آمدند، نباید سرکوب شوند. 


از سوی دیگر مگر فرمانده کل نیروهای انتظامی کشور در ستاد مقابله با کرونا جای ندارد؟ دیگر ما از چه کسی باید انتظار داشته باشیم که با جدیت جلوی تردد مسافرین را بگیرد. مگر در این ستاد وزیر راه جای نگرفته است؟ آیا کنترل جاده‌ها اینقدر سخت است؟ ایا برای آنها محدودیتی وجود دارد که قانون را به جد ایجاد و اعمال کنند؟ اقایان فرماندهان ارشد کشور در ستاد مقابله با کرونا چرا بر قوانین تردد با تعیین جریمه ماله می‌کشید؟ 


در پایان باید یادآوری کنیم که اکنون که پیک چهارم دارد از خود کرنش نشان می‌دهد، تعطیلات چند روزه در پیش است. اکنون ستاد مقابله با کرونا می‌تواند همت کند و به قوانینی که خود وضع می‌کند احترام بگذارد و با جدیت پای آن بایستد. وگرنه می‌رویم که پیک پنجم کرونایی را تجربه کنیم که در آن ویروس آفریقائی هم هست و واکسن‌ها را بی‌اثر کرده است. این یک پیشنهاد نیست بلکه دیدیم و بارها نیز دیدیم که اگر نخواهیم با جدیت با مسافران برخورد کنیم سفرها ادامه دارند و تبعات آن بر کسی پوشیده نیست. 


انتهای پیام / ۴۱۶۱


انتهای پیام/

ارسال نظر