دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا | دانشکدهها و امکانات
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا بهعنوان بزرگترین و پرافتخارترین واحد دانشگاه آزاد اسلامی در جنوب استان اصفهان است، این واحد دانشگاهی در اول اسفند سال ۱۳۶۷ به تصویب هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی رسید و فعالیت خود را از نیمسال اول سال تحصیلی ۶۹-۶۸ با حضور ۲۵ دانشجو در رشته فیزیک کاربردی آغاز کرد و اکنون در مساحتی بالغبر ۴۸۰ هزار متر مربع مشغول به امر آموزش و پژوهش بوده و بیش از ۲ هزار ۵۰۰ دانشجو در مقاطع دکتری تخصصی، کارشناسی ارشد، کارشناسی و کاردانی در این واحد دانشگاهی مشغول به تحصیل هستند و با ۶۸ عضو هیئت علمی تماموقت و ۱۰۰ عضو حقالتدریس تاکنون بالغبر ۲۳ هزار دانشآموخته تربیت کرده است.
تصاویر بیشتر از امکانات و فضای دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا را اینجا ببینید.
افتخارات، موفقیتها و امتیازات دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا
قبل از تشریح و تبیین افتخارات دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا باید به نکتهای اشاره داشت که انتساب این واحد دانشگاهی به شهرستان شهرضا همواره سطح توقعات و انتظارات علمی، فرهنگی و اجتماعی را از این واحد دانشگاهی بالا برده است.
طرح این موضوع برمیگردد به پیشینه علمی و فرهنگی شهرستان شهرضا یا همان قمشه قدیم که بین حکما و فلاسفه به یونانچه ایرانزمین معروف بوده و تعدد و کثرت حکمایی چون حکیم مهدی الهی قمشهای(مترجم و مفسر قرآن کریم)، حکیم صهبای قمشهای(آقا محمدرضای قمشهای)، حکیم ملأ محمدهادی فرزانه، حکیم محمدعلی زاهد قمشهای، حکیم نصر الله قمشهای، حکیم اسدالله قمشهای باعث شهرت این شهر به یونانچه شده و مضاف بر آنکه این شهر زادگاه فرهیختگانی مانند حسین الهی قمشهای، استاد حبیب الله هدایت(پدر علم تغذیه ایران)، استاد پرویز ولندانی(معین) رئیس سابق مؤسسه مرکزی تحقیقاتی دانشگاه ناسای آمریکا، استاد ذبیحالله رضایی صاحب کرسی عالی تامسون هیل دانشگاه ممفیس ایالاتمتحده و... است.
حال با بیان گوشهای از افتخارات علمی، فرهنگی شهرستان و نیز با تربیت سردارانی مانند شهید حاج ابراهیم همت و جمال طباطبایی در عرصه دفاع مقدس، باید به شهرضا حق داد تا از واحد دانشگاهی خود انتظار پیشرفتها و افتخارات نوین داشته باشد. با این اوصاف دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا نیز تاکنون سعی کرده تا در حد توان خود انتظارات ملی و شهرستانی را پاسخگو باشد و امتیازات و افتخارات زیر را در کارنامه خود ثبت کند:
-کسب رتبه ۳۸ کشوری بین ۲ هزار و ۶۰۰ دانشگاه کشور و رتبه سه کشوری و رتبه نخست استانی بین دانشگاههای آزاد اسلامی در سال ۲۰۱۷ بر طبق رتبهبندی سایماگو
-کسب رتبه نخست بین واحدهای بسیار بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی در سالهای ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶
-کسب رتبه سوم آزمایشگاهی معاونت فناوریهای راهبردی ریاست جمهوری بین دانشگاههای آزاد اسلامی
-معرفی واحد تجاریسازی شده برتر در دومین جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان در سال ۱۳۹۶ توسط شرکت دانشبنیان فناوران شیمی سپاهان
-کسب رتبه برتر مرکز تحقیقات شیمی رازی در سال ۱۳۹۷
-کسب عنوان برتر واحد فناور استان توسط شرکت دانشبنیان فناوران شیمی سپاهان در سال ۱۳۹۷
-انتخاب علیرضا نظامزاده (عضو هیئت علمی گروه شیمی) بهعنوان استاد نمونه کشوری در سال ۱۳۹۷
- کسب رتبههای برتر در حوزه پایاننامههای مرتبط با انقلاب اسلامی
-چاپ بیش از یک هزار و ۲۰۰ مقاله ISC, SCOPUS, ISI و علمی پژوهشی در سالهای اخیر
-چاپ و ترجمه بیش از ۶۰ عنوان کتاب توسط انتشارات دانشگاه
-دارای ۸۶ آزمایشگاه و کارگاه آموزشی، پژوهشی، تحقیقاتی به مساحت ۶ هزار و ۵۰۰ متر
-دارای بیش از ۷۵هزار جلد کتاب در فضای ۴ هزار و ۴۰۰ مترمربعی کتابخانهها
-دارای مجله" IRANIAN JOURNAL OF CATALIYSIS "در پایگاه اسکوپوس (درجه مجله: A (۸۱))
-دارای فصلنامه علمی پژوهشی" تحقیقات سیاسی بینالمللی" (درجه مجله: B(۷۹)) تنها مجله علمی پژوهشی وزارتین در حوزه علوم سیاسی و روابط بینالملل در کشور
-انتخاب بهرام بحری (عضو هیئت علمی گروه مکانیک خودرو) بهعنوان پژوهشگر برتر در سطح واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان در سال ۱۳۹۸
-انتخاب استاد علیرضا نظامزاده (عضو هیئت علمی گروه شیمی) بهعنوان یک درصد دانشمندان برتر جهان
-انتخاب استاد علیرضا نظامزاده، بهعنوان برترین پژوهشگر در سطح واحدهای استان اصفهان در سال ۱۳۹۹
-انتخاب مرکز رشد واحدهای فناور این واحد دانشگاهی بهعنوان مرکز رشد برتر در سطح واحدهای استان اصفهان در سال ۱۳۹۹
-انتخاب رساله دکتر حدیث دریکوندی دانشآموخته مقطع دکتری شیمی واحد شهرضا بهعنوان رساله برتر استانی در سال ۱۳۹۹
-انتخاب واحد شهرضا بهعنوان مرجع کشت گیاهان دارویی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
مراکز تحقیقاتی، رشد و شرکتهای دانشبنیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا:
- مرکز تحقیقات شیمی رازی
- مرکز تحقیقات خودرو، سوخت و آلودگی
- شرکت دانشبنیان فناوران شیمی سپاهان (تولیدکننده روان کننده و پایدار کنندهها)
- شرکت دانشبنیان شوکا شیمی اسپادانا (تولیدکننده بهبوددهندههای غذایی و ضد کف)
- شرکت دانشبنیان آرکا تدبیر سپاهان (آزمایشگاه میکروبی همکار استاندارد و شبکه بهداشت)
- شرکت دانشبنیان عصاره سبز هیوا (عصارهگیری گیاهان دارویی)
- مزرعه تحقیقاتی و تولیدی گیاهان دارویی (با مساحت ۲۰ هزار مترمربع و کاشت ۲۲ نمونه گیاهی) همراه با سالن خشککن مجهز و گلخانه تولید نشاء گیاهان دارویی
- دفتر آموزش مهارتهای تخصصی با آموزش بیش از ۲۶۰ عنوان آموزشی
- مرکز مشاوره امین
- در حال راهاندازی مرکز ارتقای سلامت
- در حال راهاندازی مدرسه عالی مهارتی مکانیک خودرو
دانشکدههای دانشگاه آزاد اسلامی شهرضا:
۱. دانشکده علوم پایه
بهطور کلی ۲۴۳ دانشجو با ۲۱ عضو هیئت علمی تماموقت در دانشکده علوم پایه در مساحتی بالغبر ۷ هزار و ۳۵۰ مترمربع در مقاطع دکتری، کارشناسی ارشد و کارشناسی رشتههای شیمی و فیزیک مشغول فعالیتهای آموزشی و پژوهشی هستند. چاپ بیش از یک هزار مقاله ISI که توسط اعضای هیئت علمی دانشکده انجام شده توان علمی این دانشکده را نشان میدهد. این دانشکده در سال تحصیلی ۱۳۶۸ و همزمان با تأسیس دانشگاه آغاز به فعالیت کرد. از دیگر توانمندیهای این دانشکده مجله" IRANIAN JOURNAL OF CATALIYSIS " است که به سردبیری احمدرضا مساح، با همکاری استادان گروه شیمی و دیگر داوران برتر از داخل و خارج کشور و بهصورت فصلنامه به چاپ میرسد.
باید یادآور شد که گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا پیوسته در مجامع دانشگاهی، علمی و پژوهشی کشور در سطح دانشگاه آزاد اسلامی جزء بهترینها و پرکارترین گروههای علمی مطرح بوده و همواره در مراکز صنعتی و پژوهشی کشور از دانشآموختگان شیمی این واحد دانشگاهی استقبال خوبی صورت گرفته است.
۲. دانشکده علوم انسانی
این دانشکده یکی از پرسابقهترین و پرجمعیتترین دانشکدههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا بوده که در سال ۱۳۸۲ با زیربنای ۳ هزار و ۵۰۰ متر مربعی به بهرهبرداری رسید. این دانشکده با استفاده از ۲۱ نفر از اعضای هیئت علمی تماموقت به بیش از یک هزار و ۲۰۰ دانشجو در مقاطع تحصیلی دکتری تخصصی، کارشناسی ارشد و کارشناسی(پیوسته و ناپیوسته) و در رشتههای آموزش زبان انگلیسی، حقوق، روابط بینالملل، روانشناسی، علوم سیاسی، مترجمی زبان انگلیسی، مدیریت آموزشی، آموزش و پرورش ابتدایی در امور آموزشی و پژوهشی علمآموزی میکند.
از مزیتهای این دانشکده برخورداری از کتابخانه تخصصی رشتههای دایر و انجمنهای علمی دانشجویی است. فصلنامه علمی پژوهشی" تحقیقات سیاسی بینالمللی" تنها مجله علمی پژوهشی وزارتین در حوزه علوم سیاسی و روابط بینالملل در کشور، توسط اساتید گروه علوم سیاسی و روابط بینالملل این دانشکده منتشر میشود. رشته روابط بینالملل این دانشکده برای نخستینبار در ایران در کل دانشگاههای دولتی و آزاد اسلامی تشکیل و تدریس شود در صورتی که تحصیل در این رشته در گذشته فقط در انحصاردانشکده وزارت امور خارجه بوده است.
۳. دانشکده فنی و مهندسی
این دانشکده در سال ۱۳۸۵ با زیربنای ۷ هزار و ۳۵۰ متر مربع و با رشته مهندسی شیمی در مقطع کارشناسی فعالیت خود را آغاز کرد. دانشکده فنی و مهندسی اکنون ۱۷ عضو هیئت علمی تماموقت و بیش از ۶۰۰ دانشجو دارد و در رشتههای تعمیر و نگهداری خودرو، صنایع شیمیائی، مکانیک خودرو، تولید و بهرهبرداری از گیاهان دارویی و معطر، معماری، مهندسی شیمی، مهندسی پلیمر، مهندسی برق، مهندسی پزشکی، مهندسی خودرو، مهندسی کشاورزی- علوم و صنایع غذایی، مهندسی مکانیک، مهندسی نفت، مهندسی تکنولوژی صنایع شیمیایی، مهندسی تکنولوژی مکانیک خودرو، مهندسی علوم و صنایع غذایی دانشجو میپذیرد.
استقرار آزمایشگاهها و کارگاههای بهروز و مجهز در رشتههای مختلف مهندسی را میتوان از شاخصههای این دانشکده برشمرد. گروه مهندسی شیمی این واحد دانشگاهی قدیمیترین و با سابقهترین گروه آموزشی مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان بوده و بسیاری از فارغالتحصیلان رشته مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا در صنعت نفت کشور مشغول به کار شده و برخی از آنها متصدی مشاغل حساس و مدیریتی این صنعت هستند.
۴. دانشکده تحصیلات تکمیلی
دانشکده تحصیلات تکمیلی در سال ۱۳۸۸ و با زیربنای ۷ هزار و ۲۹۰ مترمربع، بهمنظور تربیت دانشجویان مقاطع ارشد و دکتری در رشتههای فنی، علوم پایه و علوم انسانی راهاندازی شد. این دانشکده در رشتههای آموزش زبان انگلیسی، شیمی پلیمر، شیمی معدنی، شیمی تجزیه، فیزیک، مهندسی شیمی، مهندسی مواد و متالورژی، مهندسی شیمی، مهندسی محیط در مقطع دکترای تخصصی و در رشتههای آموزش زبان انگلیسی، شیمی آلی، شیمی دارویی، شیمی و فناوری اسانس، صنایع غذایی، علوم و فناوری، نانو شیمی، علوم و مهندسی صنایع غذایی، زیستفناوری مواد غذایی، علوم و مهندسی صنایع غذایی، فناوری مواد غذایی، فیتوشیمی، فوتونیک، فیزیک - حالت جامد، مترجمی زبان انگلیسی، مهندسی پلیمر- فرآورش، مهندسی خودرو، مهندسی خودرو-قوای محرکه خودرو، مهندسی شیمی، مهندسی شیمی-پدیده های انتقال، مهندسی شیمی-ترمودینامیک وسینتیک، مهندسی شیمی-فرایندهای جداسازی، مهندسی شیمی – پلیمر، مهندسی شیمی - کنترل فرآیندهای شیمیایی، مهندسی شیمی - مهندسی فرآیند، مهندسی شیمی - مهندسی محیطزیست، مهندسی شیمی –بیوتکنولوژی، مهندسی کشاورزی- علوم و صنایع غذایی-شیمی مواد غذایی، مهندسی مکانیک - تبدیل انرژی، مهندسی مکانیک - طراحی کاربردی، مهندسی مواد-جوشکاری، مهندسی مواد-شناسایی و انتخاب موادمهندسی، مهندسی مواد-مهندسی خوردگی و حفاظت مواد، مهندسی مواد – سرامیک، نانوشیمی و نانو فیزیک در مقطع کارشناسی ارشد فعالیت میکند.
۵. دانشکده داروسازی:
این دانشکده در سال ۱۳۹۱ با مساحت ۸ هزار متر مربع فعالیت خود را با اخذ مجوز رشتههای سمشناسی، نظارت بر امور دارویی، شیمی دارویی در مقطع کارشناسی ارشد آغاز کرد و سپس به تجهیز آزمایشگاه شیمی عمومی، آزمایشگاه فارماکولوژی و بیوشیمی، آزمایشگاه فیزیک و شیمیایی و آزمایشگاه ارشد سمشناسی پرداخت با توجه به توانمندیهای موجود در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا اخذ مجوز فعالیت رشته داروسازی و دیگر رشتههای پیراپزشکی مرتبط در این دانشکده در دست اقدام است.
۶. ساختمان پژوهشی حکیم الهی:
مجتمع آموزشی، پژوهشی حکیم الهی در سال ۱۳۸۱ با مساحت یک هزار و ۲۰۰ مترمربع با هدف کاربری کتابخانه مرکزی و استقرار کارگاهها و لابراتوارهای زبانهای خارجی راهاندازی شد.
آزمایشگاههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا:
آزمایشگاه مرکزی، آزمایشگاه مرکز تحقیقات شیمی رازی، آزمایشگاه تحقیقاتی شیمی تجزیه شماره یک، آزمایشگاه تحقیقاتی شیمی تجزیه شماره دو، آزمایشگاه تحقیقاتی شیمی تجزیه شماره چهار، آزمایشگاه تحقیقاتی شیمی آلی شماره یک، آزمایشگاه تحقیقاتی شیمی تجزیه شماره سه، آزمایشگاه تحقیقاتی شیمیفیزیک، آزمایشگاه تحقیقاتی شیمی معدنی شماره یک، آزمایشگاه تحقیقاتی شیمی آلی شماره دو، آزمایشگاه تحقیقاتی شیمی آلی شماره سه، آزمایشگاه تحقیقاتی شیمی آلی شماره چهار، آزمایشگاه تحقیقاتی شیمی آلی شماره پنج، آزمایشگاه تحقیقاتی شیمی پلیمر، آزمایشگاه تحقیقاتی شیمی معدنی شماره دو، آزمایشگاه تحقیقاتی شیمی معدنی شماره سه، آزمایشگاه عمومی ارشد مهندسی شیمی شماره یک، آزمایشگاه تحقیقاتی ارشد مهندسی شیمی شماره یک، آزمایشگاه تحقیقاتی ارشد مهندسی شیمی شماره دو، آزمایشگاه تحقیقاتی ارشد مهندسی شیمی شماره سه، آزمایشگاه تحقیقاتی ارشد مهندسی شیمی شماره چهار، آزمایشگاه تحقیقاتی ارشد مهندسی شیمی شماره پنج، آزمایشگاه تحقیقاتی ارشد مهندسی شیمی شماره ۶، آزمایشگاه عمومی ارشد مهندسی شیمی شماره دو، آزمایشگاه تحقیقاتی اتمی مولکولی، آزمایشگاه اپتیک هندسی و موجی، آزمایشگاه تکنیک خلأ، آزمایشگاه لیزر یک، آزمایشگاه لیزر دو، آزمایشگاه ماده چگال محاسباتی، آزمایشگاه تحقیقاتی نانو فیزیک، آزمایشگاه ارشد صنایع غذایی، آزمایشگاه رئولوژی مواد غذایی، آزمایشگاه ارشد خوردگی.
امکانات فرهنگی، رفاهی و ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا:
- مسجد انصار المهدی با مساحت ۹۰۰ متر مربع
- مزار شهدای گمنام
- خوابگاههای دانشجویی با مساحت ۸ هزار و ۵۰۰ متر مربع
- بوفه دانشجویی با مساحت ۷۰۰ متر مربع
- سلفسرویس: این سالن با وسعت ۴ هزار و ۳۵۰ متر مربع با ظرفیت پذیرش یک هزار نفر بهطور همزمان
- سه سالن کنفرانس
- سه سالن همایش
ورزشی و تفریحی:
۱- سالن ورزشی با مساحت ۲ هزار ۶۰۰ مترمربع
۲-زمین فوتبال و دو و میدانی با مساحت ۱۰ هزار و ۵۰۰
مجموعه استخر و پارک آبی رؤیاهای آبی:
مجموعه استخر و پارک آبی رؤیاهای آبی بهعنوان بزرگترین مجموعه آبی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا در سال ۱۳۹۵ با متراژی بالغبر ۴ هزار و ۵۰۰ متر مربع به بهرهبرداری رسید. از اقدامات مهم درباره این مجموعه میتوان از اخذ مجوزهای بهرهبرداری شامل پروانه فعالیت، گواهی استاندارد و بیمه مسئولیت اماکن ورزشی، بهکارگیری و انعقاد قرارداد با نیروهای فنی، پیادهسازی نرمافزار جامع استخر و ایجاد استقلال باشگاه فرهنگی ورزشی واحد نام برد.
دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا
این دفتر همزمان با ایام شیوع ویروس کرونا در کشور، توانسته این واحد دانشگاهی را جزء نخستین واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی قرار دهد که بهطور مستقل برنامه آموزش مجازی خود را آغاز کرده و توانسته نخستین واحدی باشد که در سطح استان اصفهان آموزش مجازی مدارس سمای خود را همزمان زیر پوشش قرار دهد.
مدارس سما:
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا با داشتن ۹ مدرسه سما در مقاطع ابتدایی، متوسطه اول و دوم در مساحت ۷ هزار و ۷۰۰ مترمربع و با تعداد یک هزار ۲۵۰ دانشآموز و با همکاری ۳۶۰ کادر اداری و آموزشی، رتبه دوم مدارس سمای استان اصفهان را به خود اختصاص داده و مدارس سمای این واحد دانشگاهی بزرگترین مجموعه استانی بوده که همه مقاطع آموزشی خود را بهصورت مجتمع در فضای دانشگاه جای داده است. نخستین هنرستان پسرانه تربیتبدنی استان اصفهان در این واحد دانشگاهی راهاندازی شد و بهزودی شاهد تأسیس هنرستان دخترانه تربیتبدنی سما در این واحد خواهیم بود.
از امتیازات ویژه مدارس سمای شهرضا میتوان کسب رتبههای برتر کشوری و استانی در زمینههای علمی، فرهنگی و ورزشی توسط دانشآموزان این مدارس را برشمرد که همواره زبان زد جامعه شهرستانی این شهر است. فقط در دو سال اخیر دانشآموزان مدارس سمای واحد شهرضا موفق شدهاند ۶ مقام اول کشوری، دو مقام برتر کشوری، ۲۱ مقام اول تا سوم استانی و ۵۴ مقام اول منطقهای در مسابقات علمی، فرهنگی، هنری و ورزشی را به خود اختصاص دهند.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا و شرکتهای دانشبنیان برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا توانست با تولید و توزیع مواد ضدعفونیکننده سطوح و دست، علاوه بر رفع نیاز قسمتهای از مناطق شهرستان به یاری مناطق محروم و بیبضاعت استان اصفهان بشتابد.
سیستم اتوماسیون تغذیه دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا
دانشجویان با رزرو غذا از طریق سیستم اتوماسیون تغذیه بهصورت هفتگی میتوانند غذا را تهیه کرده و برنامه غذایی بهصورت ماهانه و فصلی اعلام میشود.
سایت اتوماسیون تغذیه: food.iaush.ac.ir
راههای ارتباطی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا
آدرس: شهرضا- انتهای بلوار پاسداران
کد پستی: ۴۶۴۱۱-۸۶۴۸۱
صندوق پستی: ۳۱۱-۸۶۱۴۵
تلفن: ۵۳۲۹۲۲۲۲-۰۳۱ – ۵۳۲۹۲۲۱۸-۰۳۱
فکس: ۵۳۵۱۳۲۱۳-۰۳۱
پست الکترونیکی: info@iaush.ac.ir
سایت رسمی دانشگاه آزاد اسلامی شهرضا: www.iaush.ac.ir
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/
انتهای پیام/