صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۹ - ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۰

چرا گنبد آهنین در رهگیری موشک‌های مقاومت شکست خورد؟

گروه‌های مقاومت فلسطین از ابتدای رویارویی با اسرائیل توانستند با حملات موشکی و شکست گنبد آهنین، خسارت‌های زیادی به شهرهای اسرائیل وارد کنند.
کد خبر : 581367

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، هر رویارویی بین اسرائیل و گروه‌های مقاومت فلسطین در نوار غزه، گنبد آهنین اسرائیل نتایج ناامیدکننده‌ای به همراه دارد و شکست جدیدی در تحقق اهدافی که برای آن ساخته‌شده است، ثبت می‌کند.


مقاومت فلسطین از آغاز حمله اسرائیل به نوار غزه از دوشنبه گذشته، توانسته صدها موشک به اسرائیل شلیک کند که بزرگ‌ترین آن حمله به تل‌آویو با ۱۳۰ موشک بود که اکثریت آن‌ها به اهداف اصابت کرد و ضمن کشتن چندین اسرائیلی، ساختمان‌هایی را هم ویران کرد.


موشک‌های مقاومت فلسطین همچنین به تأسیسات مهم اسرائیل ازجمله بارزترین آن بندر اسدود و یکی از انبارهای راهبردی نفت در شهر عسقلان اصابت کرد و گنبد آهنین نتوانست این موشک‌ها را ساقط کند.


کابینه امنیتی اسرائیل در برابر موفقیت گروه‌های مقاومت در حمله به اهدافش، گسترش دامنه جنگ در غزه را تصویب کرد و تجهیزاتی را به سمت نوار غزه پیش برد اما باز مقاومت شهرهای اسرائیل را با ده‌ها موشک هدف قرار داد.


گنبد آهنین چیست؟


گنبد آهنین یک وسیله دفاعی ضد موشک‌های کوتاه برد و خمپاره است و غالباً در نزدیکی مناطق مسکونی نصب‌شده است تا موشک‌ها و راکت‌ها را شناسایی کرده و برای ساقط کردن آن‌ها موشکی را به سمت آن‌ها بفرستد.


اسرائیل در سال ۲۰۰۷ ساخت گنبد آهنین را پس از سلسله آزمایش‌هایی بین سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ آغاز کرد و سپس شرکت رافائل متخصص در سامانه‌های پدافندی پیشرفته، آن را توسعه داد و از آن زمان درحال‌توسعه این سیستم به‌عنوان راه‌حل دفاعی برای دور کردن خطر موشک‌های کوتاه برد است.


سیستم سامانه دفاعی گنبد آهنین بر فناوری پیشرفته‌ای مرتبط با شبکه‌های ردیابی ماهواره‌ای برای مقابله با موشک‌های دوربرد و قاره‌پیما متکی است.


ارزش هر واحد از این سامانه نزدیک به ۵۰ میلیون دلار امریکا و ارزش هر موشک آن ۶۲ هزار دلار است.


ایده گنبد مبتنی بر این واقعیت است که این سیستم موشک‌های ورودی را به سمت منطقه‌ای که در آن قرار دارد ردیابی می‌کند، مکان آن‌ها را تعیین می‌کند و سپس اطلاعات مربوط به مسیر آن‌ها را به مرکز کنترل ارسال می‌کند، اگر اصابت موشک خسارت به همراه داشته باشد ساقط می‌شود در غیر این صورت اجازه داده می‌شود به محل اصابت کند.


کلاهک جنگی هر موشک شلیک‌شده توسط این سیستم شامل ۱۱ کیلوگرم مواد منفجره شدید است و برد موشک‌های آن بین ۴ کیلومتر و ۷۰ کیلومتر است.


دلایل شکست گنبد آهنین


«ناظم صبحی توفیق»، کارشناس مسائل نظامی و راهبردی چند سناریو را در خصوص شکست گنبد آهنین در مقابله با موشک‌های مقاومت مطرح می‌کند که بارزترین آن شلیک موشکی گسترده به سمت اهداف است.


وی در گفت‌وگویی با «الخلیج آنلاین» گفت: گروه‌های مقاومت فلسطین در نوار غزه بیش از ۵۰ موشک را در یک‌زمان و با هدف گمراه کردن گنبد آهنین و ایجاد تشویش در سیستم آن شلیک می‌کنند تا گنبد آهنین فرصت ساقط کردن موشک‌ها را نداشته باشد.


این کارشناس مسائل نظامی درباره تاکتیک جدید نیروهای مقاومت فلسطین می‌گوید: گنبد آهنین نمی‌تواند همه موشک‌های مقاومت که به‌صورت گسترده و در یک‌زمان شلیک‌شده را ساقط کند به‌خصوص با توجه به اینکه موشک‌ها، غیرهوشمند هستند و توسط رادارها نشان داده نمی‌شود.


وی درباره قدرت موشک‌های مقاومت و انفجار آن‌ها نیز اشاره می‌کند که مقامات اسرائیل برای مقابله با حملات موشکی اقدام به بیشتر کردن سکوهای پرتاب گنبد آهنین برای مقابله با موشک‌های غیرهوشمند مقاومت کردند و در یک منطقه بیش از یک سکو را وضع می‌کنند که شاید به ۸ سکو برسد.


توفیق درباره هزینه گنبد آهنین نیز گفت که بسیار بالاست اما با توجه به اینکه تنها راه اسرائیل برای مقابله با موشک‌های مقاومت است، گروه‌ها و انجمن‌های یهودی منابع مالی آن را تأمین می‌کنند.


تاکتیک جدید


کتائب القسام، شاخه نظامی جنبش حماس که یکی از بارزترین و قدرتمندترین گروه‌های مسلح در نوار غزه است، از استفاده از تاکتیکی خاص برای اولین بار در رابطه با شلیک موشک‌های السجیل دارای قدرت ویرانگری بالا در حمله به عسقلان خبر داد.


این گروه در بیانیه‌ای تأکید کرد کتائب القسام با استفاده از تاکتیک جدید توانست از گنبد آهنین عبور کند و چندین کشته و زخمی در اسرائیل برجای گذارد.


بارزترین موشک‌هایی که کتائب القسام استفاده کرده موشک عیاش ۲۵۰ که برد آن به بیش از ۲۵۰ کیلومتر می‌رسد بوده که در حمله به فرودگاه رامون در جنوب فلسطین که ۲۲۰ کیلومتر از نوار غزه فاصله دارد، از آن استفاده کرد.


نام این موشک از یحیی عیاش یکی از بارزترین فرماندهان کتائب القسام که در سال ۱۹۹۶ توسط اسرائیل ترور شد، گرفته‌شده است.


از دیگر موشک‌هایی که کتائب القسام استفاده کرد موشک A۱۲۰ با برد ۱۲۰ کیلومتری است که کلاهک انفجاری با قدرت ویرانگری بالایی دارد.


انتهای پیام/۴۱۰۶/





انتهای پیام/

ارسال نظر