صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۹ - ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۰

کاوشگرهای فضایی در مریخ/ چین تحقیق در سیاره سرخ را آغاز کرد

کاوشگر چینی پس از فرود موفقیت آمیز در سطح مریخ تحقیقات خود در این سیاره را آغاز کرد.
کد خبر : 581346

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، رسانه‌های دولتی چین اعلام کردند کاوشگر تحقیقاتی سازمان فضایی این شرکت با موفقیت روی سطح مریخ فرود آمد و از لحظاتی پس از استقرار در سیاره سرخ مأموریت خود را آغاز کرد.


این کاوشگر چینی که ژورونگ(Zhurong) نام دارد در ساعت ۷:۱۱ دقیقه عصر جمعه در مریخ فرود آمد ولی به دلیل فاصله زیاد این سیاره تا مراکز تحقیقاتی در زمین و اختلال امواج رادیویی خبر فرود موفقیت‌آمیز آن در ساعت ۸:۳۸ از سوی مقامات چینی اعلام شد. مریخ‌نورد ژورونگ بخشی از سفیه فضاپیمای تیان‌ ون ۱ که از سال گذشته در مدار مریخ قرار دارد و نواحی مختلف این سیاره را بررسی می‌کند.


اکنون چین پس از آمریکا و روسیه سومین کشور جهان است که توانسته کاوشگری را با موفقیت در سطح مریخ مستقر کرده و از آن برای تحقیقات استفاده کند. در حال حاضر سازمان فضایی ناسا ۲ کاوشگر کنجکاوی و استقامت را در سطح مریخ داشته و از این ماشین‌ها برای کشف اسرار سیاره سرخ استفاده می‌کند. شوری سابق نیز در سال ۱۹۷۱ فضاپیمایی را به سمت مریخ پرتاب کرد و این کاوشگر با موفقیت در این سیاره فرود آمد ولی تنها پس از چند دقیقه فعالیت تمام ارتباطات آن با مراکز زمینی قطع شد.


مأموریت‌های اصلی مریخ‌نورد چینی بررسی میدان مغناطیسی مریخ، تجزیه و تحلیل سطح این سیاره و بررسی وضعیت آب‌وهوا اعلام شده است. کاوشگر ژورونگ به راداری مجهز شده است که می‌تواند سفره‌های آب زیرزمینی را شناسایی کند. دولت چین سرمایه‌گذاری گسترده‌ای روی صنعت فضایی کرده و قصد دارد در سال‌های آینده خود را به‌عنوان یکی از قدرت‌های فضایی جهان معرفی کند. این کشور پروژه مشترکی با روسیه برای طراحی ایستگاه فضایی در مدار ماه را نیز در دست احداث دارد.


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر