انتخابات فدراسیون شطرنج؛ مهندسی یا فرار از اتهام!/ سمیعزاده: قانونگذار قانون وضع کرده و به آن هم عمل کرده است
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، انتخابات فدراسیون شطرنج با اعلام وزارت ورزش و جوانان ۱۲ خردادماه پس از مدتها بلاتکلیفی برگزار میشود. از اسفندماه سال ۹۸ که دوره ریاست پهلوانزاده در فدراسیون شطرنج به پایان رسید، برگزاری انتخابات این فدراسیون با حواشی بسیار زیادی همراه بود.
در ابتدا پس از ثبتنام نامزدهای ریاست این فدراسیون صحبت از گزینه خاص به میان آمد که مورد تأیید وزارت ورزش و جوانان هم بود، اما با انتشار برخی تصاویر مربوط به نامزد مورد نظر شرایط تغییر کرد و برگزاری مجمع انتخابات هم به حاشیه رفت؛ ابتدا قرار بود مجمع این فدراسیون در آبانماه سال گذشته برگزار شود اما به دلیل محدودیتهای کرونا و ممنوعیت تجمع بیش از ۱۰ نفر، انتخابات به زمان دیگری موکول شد. پس از چندماه بلاتکلیفی و در شرایطی که وزارت ورزش و جوانان زمان برگزاری مجمع انتخابات برخی فدراسیونهای ورزشی را تعیین کرده بود، اما باز هم شطرنج بلاتکلیف ماند تا اینکه از سوی علینژاد معاون قهرمانی و توسعه وزارت ورزش و جوانان اعلام شد زمان ثبتنام از نامزدهای فدراسیون شطرنج بیش از ۶ ماه گذشته و مجدداً باید ثبتنام از نامزدها انجام شود. این اتفاق با حواشی زیادی همراه بود و اتفاقاً نامزد مورد نظر که پیش از این مورد تأیید وزارت ورزش و جوانان بود رد صلاحیت شد و حواشی زیادی هم به وجود آمد، اما در نهایت ثبتنام مجدد از نامزدهای پست ریاست فدراسیون شطرنج انجام شد و پس از احراز تأیید صلاحیت قرار است در خردادماه ۱۴۰۰ شاهد برگزاری انتخابات این فدراسیون باشیم و دوره سرپرستی نیکوخصال به پایان برسد.
طبق قانون دوره سرپرستی در یک فدراسیون ورزشی ۳ الی ۶ ماه است؛ اما در فدراسیون شطرنج از اسفندماه ۹۸ فرهاد نیکوخصال بهعنوان سرپرست در این فدراسیون مشغول به کار است که البته همین موضوع یکی از ایرادهای بزرگ در آستانه انتخابات این مجمع است.
برگزاری مجمع فدراسیون شطرنج در حالی تقریباً دو هفته دیگر برگزار میشود که همچنان اتفاقات عجیب و غریب در آستانه انتخابات رخ میدهد. طبق قانون چند هفته پیش از تاریخ برگزاری مجمع، اسامی اعضا به ویژه نمایندگان باشگاهها، مربیان و داوران و بازیکنان با پیشنهاد فدراسیون و تأیید وزارتخانه اعلام و نهایی میشود و حالا نکته جالب توجه حذف نام باشگاه ذوبآهن از مجمع انتخابات فدراسیون شطرنج است، این در حالی است که در مجمع پیشین که قرار بود پاییز سال گذشته برگزار شود، سایپا و ذوبآهن حق رأی داشتند و دعوتنامه نیز برای آنها ارسال شده بود.
علی شجاعی سرپرست و سرمربی تیم شطرنج ذوب آهن از دلیل حذف این باشگاه بیخبر است و میگوید:«شاید تیم پرسپولیس با وزارت ورزش بیشتر در ارتباط بوده و ما را بر همین اساس کنار گذاشتند. باید بگویم که چه طور امکان دارد نام ما در مجمع گذشته باشد اما اکنون که به دلیل کرونا مجمع لغو شد نام ما حذف شده است؟ این درحالی است که هیچ مسابقه ای بعد از لغو مجمع انتخاباتی برگزار نشده و ما نایب قهرمان ایران هستیم. تیم ذوب آهن در چهار سال گذشته در شطرنج حضور فعال داشته و پای ثابت مسابقات بوده است. تیم ذوب آهن در شطرنج جزء اولین باشگاهها بوده و حتی در دهه ۷۰ تیم ذوبآهن یک نماینده در تهران داشت. هر سال ما در شطرنج حضور داشتیم و در دو دوره اخیر مسابقات لیگ برتر کشور ما نایب قهرمان شدیم. سوال اینجاست که به چه قیمتی و برای خوشایند چه کسانی قاعده بازی را زیر پا میگذارند و به باشگاه بزرگ ذوبآهن و هیئت استان اصفهان توهین روا میدارند؟»
محسن سمیعزاده دبیر مجمع انتخابات فدراسیون شطرنج در گفتوگو با خبرنگار آنا، درباره عدم حضور باشگاه ذوبآهن در انتخابات فدراسیون شطرنج گفت: افرادی که از مهندسیشدن انتخابات صبحت میکنند، از قوانین و مقررات اطلاع ندارند و هر اتفاقی که بیفتد آن را به مهندسی انتخابات ربط میدهند، در صورتی که اصلاً چنین موضوعی نیست. برابر ماده ۵ آییننامه انتخابات فدراسیونهای ورزشی دبیر مجمع اعضا را که متشکل از نماینده بازیکنان، داوران، باشگاهها و ... است به رئیس مجمع (معاون قهرمانی و توسعه وزارت ورزش و جوانان) پیشنهاد میدهد و در نهایت معاون توسعه قهرمانی، علینژاد کاملاً بیطرفانه افراد را انتخاب و به دبیر مجمع ابلاغ میکند.
وی ادامه داد: تیم ذوبآهن در مجمع پیشین بهعنوان نماینده باشگاهها معرفی شده بود و الان که اسم این باشگاه در لیست اعضای مجمع نیست اعتراض میکنند در حالی که این اعتراضها جایگاه حقوقی ندارد، قانونگذار طبق پیشنهاد چند برابر ظرفیت دبیر مجمع و برای جلوگیری از شائبه لیست را از بین گزینههای پیشنهادی انتخاب و به من ابلاغ کردهاند. اگر قرار بود هر پیشنهادی که من بهعنوان دبیر مجمع میدادم انتخاب میشد آن وقت افرادی که الان صحبت از مهندسی شدن انتخابات میکنند؛ به من میگفتند این کار را انجام دادم. برای حضور باشگاهها بهعنوان اعضای مجمع ۴ پیشنهاد به رئیس مجمع دادم که از بین آنها باشگاه پرسپولیس و سایپا انتخاب شدند، از بین بازیکنان هم پرهام مقصودلو و پویا ایدنی بهعنوان نماینده بازیکنان حضور دارند. احسان قائممقامی و باشگاه ذوبآهن در مجمع پیشین حضور داشتند اما بهخاطر دوری از شائبه رئیس مجمع چنین تصمیماتی گرفته است.
وی در پاسخ به این سوال که باشگاه پرسپولیس وابسته به وزارت ورزش است و شائبه مهندسیشدن با انتخاب این باشگاه بیشتر شده است، عنوان کرد: اگر قرار باشد به این مسائل توجه کنیم که کلاً باشگاه استقلال و پرسپولیس به این دلیل که وابسته به وزارت ورزش و جوانان هستند باید حذف شوند. این مسائل اصلاً مهندسیشدن انتخابات نیست، قانونگذار قانون وضع کرده و به آن هم عمل کرده است، پس بهتر است اینقدر از واژه مهندسی استفاده نکنیم و اجازه دهیم انتخابات برگزار شود چرا که این مسائل به شطرنج آسیب میزند. باشگاه ذوبآهن از تیمهای ریشهدار شطرنج است و برای ما قابل احترام هستند. اگر هم تغییراتی به وجود آمده است تنها به این خاطر بوده که شائبه مهندسیشدن مطرح نشود. وزارت ورزش برای اینکه در معرض اتهام قرار نگیرد چنین تصمیمی گرفته است؛ در این مدت وزارت به شطرنج خیلی کمک کرد، در حال حاضر ماهیانه ۳۳۰ میلیون به فدراسیون جهانی بابت بدهی شطرنج پرداخت میشود که همین کار بسیار بزرگی است.
انتهای پیام/۴۰۵۷/
انتهای پیام/