صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۱۶ - ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۰
کوشکی در گفت‌وگو با آنا:

دانشگاه‌های کشور در شناخت فلسطین عقب‌ هستند/رشته‌های علوم سیاسی به مسئله فلسطین ورود نکرده‌اند

استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: در اروپا و آمریکا اندیشمندان و استادان شاخص دانشگاهی چون نوام چامسکی با دلایل علمی و حقوقی کاملا جانب مردم فلسطین را می‌گیرند.
کد خبر : 581134

محمدصادق کوشکی، عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه فرهنگ گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در پاسخ به این سوال که به نظر شما دانشگاه‌های ایران چون رشته‌های علوم سیاسی و روابط بین‌الملل رسالت خود درباره فلسطین را انجام داده‌اند یا خیر؟ گفت:  اولین قدم دانشگاه در علوم انسانی شناخت درست مسائل است و متاسفانه رشته‌های دانشگاهی چون علوم سیاسی، روابط بین‌الملل و جغرافیای سیاسی در کشور ما اصلا به مسئله فلسطین ورود نکرده‌اند که بخواهند آن را خوب بشناسند و سپس نسبت فلسطین را با منافع و مسائل امنیتی ایران مشخص کنند.


کوشکی افزود: جالب است که در کشورهای اروپایی، آمریکای شمالی، کانادا و حتی در کشوری مثل هند مطالعات عمیقی در رابطه با مسئله فلسطین اتفاق افتاده است. در آمریکای لاتین مطالعات جدی و همایش‌های سنگین علمی در باب مسئله فلسطین و بررسی تحولات آن صورت گرفته اما دانشگاه در کشور ما هنوز وارد شناخت مسئله فلسطین نشده است و درک دانشگاهیان ما از مسئله فلسطین عموما یک درک خیلی ژورنالیستی و ضعیف است. بنابراین در قدم اول لازم است مسئله فلسطین در دانشگاه‌های ما خوب شناخته شود و سپس نسبت آن با منافع و امنیت ملی ما مشخص شود. در گام بعدی باید مشخص کنیم موضع ما در قبال فلسطین چه باید باشد.


این استاد دانشگاه تاکید کرد: مادامی که گام اول انجام نشود نمی‌توان گام دو و سوم را انتظار داشت. تنها چند نفر معدود آن هم به صورت شخصی مطالعاتی درباره فلسطین در دانشگاه‌های ایران انجام داده‌اند بقیه اطلاعات عمومی درباره فلسطین دارند و خبری از اطلاعات میدانی و مشاهده‌ای نیست.


عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: علت چنین نقصی این است که دانشگاه‌های ما در مسئله فلسطین ترجمه‌ای عمل کرده‌اند و شناخت خود را از طریق ترجمه منابع انگلیسی کسب کرده‌اند. حتی از لحاظ روش‌شناختی مسئله فلسطین باید با متون عربی و عبری شناخته شود اما در کشور ما مسئله فلسطین را با ترجمه رفرنس‌ها و منابع انگلیسی بررسی می‌کنند که فاجعه است.


وی گفت: حتی می‌توان گفت دانشگاه‌های ما در رویکرد ترجمه‌ای به منابع انگلیسی جهت شناخت مسئله فلسطین هم گزینشی عمل کرده‌اند چرا که در اروپا و آمریکا اندیشمندان شاخص و استادان بسیار مشهور دانشگاهی چون نوام چامسکی، ویتکنشتاین و ... هستند که با دلایل علمی و حقوقی کاملا جانب مردم فلسطین را می‌گیرند ولی رویکرد ترجمه‌ای در ایران این بخش از منابع و شخصیت‌های اروپایی و آمریکایی را نمی‌بیند لذا جامعه دانشگاهی ما نسبت به مسئله فلسطین بسیار عقب است.


انتهای پیام/۴۱۰۷/

انتهای پیام/

ارسال نظر