هشدار ایتالیا درباره تلاش هزاران مهاجر در لیبی برای ورود به اروپا
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، سرویس اطلاعاتی ایتالیا هشدار داده است که حدود ۷۰ هزار مهاجر در لیبی منتظر هستند تا سفر پرمخاطرهشان را برای عبور از دریا و رسیدن به خاک اروپا آغاز کنند.
روزنامه تایمز لندن نوشت: این مسئله باعث شده تا موضوع ممنوعیتها و محاصره دریایی در ایتالیا با هدف جلوگیری از ورود این مهاجران موردبحث قرار بگیرد.
ورود احتمالی این شمار از مهاجران مقامات امور مهاجرت ایتالیا را نگران کرده بهویژه پسازآنکه طی دو روز در هفته اخیر بیش از ۲۱۰۰ مهاجر توانستند از فرصت وضعیت آرام دریا استفاده کرده و خود را به جزیره کوچک لامپدوسا ایتالیا برسانند.
شهردار این جزیره در مورد اسکان این شمار از مهاجران گفت: مرکز مهاجرت ما برای ۲۰۰ نفر فضا دارد به همین دلیل بیشتر این مهاجران شب گذشته را خارج از دربهای ورودی این مرکز خوابیدند.
این تحولات نشان از آغاز یک تابستان پرمشغله برای مقامات امور مهاجرتی ایتالیا و همچنین برخی کشورهای اروپایی است.
همزمان با اینکه ایتالیا با چالش ورود هزاران مهاجر روبرو بوده، بیشتر کشورهای اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۹ میلادی موافقت کردن سهم متناسبی از این مهاجران را پذیرش کنند اما فقط چند کشور به تعهداتشان در این زمینه عمل کردهاند.
حدود ۱۳ هزار مهاجر تاکنون در سال ۲۰۲۱ خود را به ایتالیا رساندهاند که سه برابر آمار مدت مشابه در سال گذشتهاش است. حدود ۵۰۰ نفر نیز به دنبال آغاز سفر دریاییشان از لیبی به ایتالیا جان خود را از دست دادند. در این میان فعالیت قاچاقچیان انسان را نیز شرایط را پرخطرتر کرده است.
سازمان ملل اخیراً از اروپا خواسته در مورد مسئله رسیدگی به موج مهاجران و پناهجویان به کشورهای این قاره سازوکارهای مؤثرتر و کارآمدتری را مورداستفاده قرار دهد.
فیلیپو گراندی کمیسیر ارشد سازمان ملل در امور پناهندگان در این زمینه خاطرنشان کرد: این حقیقت که طی چند روز اخیر ما بار دیگر شاهد ورود مهاجران و پناهجویان از طریق مدیترانه به اروپا بودهایم نشان میدهد که اروپا به مکانیسمهای بهتری در راستای پیشبینی امور نیاز دارد.
روزنامه گاردین پیشتر فاش کرده بود که کشورهای اروپایی در دوران همهگیری کرونا از روشهای بیرحمانهای برای توقف عبور تقریباً ۴۰ هزار پناهجو استفاده کردهاند که به مرگ ۲ هزار نفر از آنها منجر شده است.
این روزنامه انگلیسی افزود: در یکی از بزرگترین اخراجها در چند دهه گذشته، کشورهای اروپایی تحت حمایت آژانس حمایت مرزی اروپا (فرانتکس) با استفاده از اقدامات بیرحمانه و نظاممند در جریان عملیات بازداشت و انتقال، مانع عبور پناهجویان ازجمله کودکان شدهاند.
انتهای پیام/۴۱۰۶/
انتهای پیام/