۱۲ شغلی که روباتها در آینده از ما میگیرند
گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا- نوید فرخی: هوش مصنوعی به واژهای تبدیل شده که در تمام عرصههای زندگیمان رخنه کرده است. این فناوری میتواند نحوه برقراری ارتباط مشاغل با مشتریان و اجرای عملیات آنها را دگرگون کند. تحول در صنعت همچنین منجر به تغییر در مهارتها شده است. روبات، ماشینی است که توانایی انجام وظایف خاص را به طور خودکار داراست. این بدین معنی است که روبات قادر خواهد بود تلاشهای انسان را تکرار کند و نتایج بهتری را ارائه دهد!
تعیین میزان خطرناک بودن هوش مصنوعی امر سادهای نیست، اما نگرانی بیاساس هم نیست. حتی اگر از بحث تکینگی فناوری دوری کنیم و حتی اگر این تغییرات قریبالوقوع نباشد، متخصصان و کارشناسان تخمین زدهاند روباتها در ۱۵ سال آینده ۴۰ درصد مشاغل را اِشغال خواهند کرد!
هوش مصنوعی و فناوریهای پیشرفته کمک میکنند که فرایندها هوشمندانهتر و سریعتر شوند. ازاینرو ترجیحِ صاحبان مشاغل نیز این است که ماشینآلات در طولانیمدت جایگزین انسانها شوند. با این حال، مشکل اینجاست که این رویداد ممکن است افراد زیادی را بیکار کند.
هنگامی که فناوری و کامپیوتر عرضه شدند، کمکهای شایانی را در حوزه بهرهوری، دسترسی جهانی و ارتباطات سریعتر در سراسر جهان با خود به ارمغان آوردند. کامپیوترها کاغذبازی را تا حدود زیادی کاهش داده یا حذف کردهاند و نرمافزار و فناوری اطلاعات توانسته است کیفیت حل مسئله، استدلال، دانش، یادگیری و برنامهریزی را افزایش دهد.
هوش مصنوعی هر چند خیزش مجددی در سالهای اخیر داشته است اما مبتنی بر فناوریهای پردازشی و ارتباطی و ذخیرهسازی است و انتظار میرود بیش از آنچه که مکانیزاسیون و فناوری بر مشاغل بر زیست بشر تأثیر گذاشته است، هوش مصنوعی تأثیر بگذارد. اما آیا شغل شما از جمله اولین مشاغلی است که قرار است روباتها آن را برعهده بگیرند؟
هوش مصنوعی مزایای بیشماری دارد از جمله بهرهوری و رشد تولید ناخالص داخلی را بالا میبرد اما همچنین نوع نگاه به نیروی کار انسانی را تغییر خواهد داد. در این گزارش به اولین رده از مشاغلی خواهیم پرداخت که در آینده نزدیک، روباتها فرصتهای شغلی مرتبط را اشغال خواهند کرد.
۱.مدیریت خدمات مشتری
انجام امور مدیریت خدمات مشتری به سطح بالایی از هوش اجتماعی و هیجانی نیاز ندارد. اکنون بسیاری از شرکتها برای پاسخ به پرسشهای متداول، بخش پشتیبانی مشتری را به هوش مصنوعی واگذار میکنند. چتباتها نه تنها بخش مهمی از بار کاری شرکتها را کم کردهاند بلکه در برخی مواقع، خودِ مردم هم با آنها راحتترند!
۲. دفترداری و ثبت اطلاعات
احتمالاً به زودی کارهای اداری که در آن اطلاعات و نامهها ثبت میشود به دفتر خاطرات تاریخ بپیوندد. منطقی است که در عوضِ انسان، به دلایل مختلفی در ورود داده و نگهداری حساب، از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین استفاده شود.
۳. متصدی پذیرش
با ثبت نام و رزرو خودکار اینترنتی در هتلهای بزرگ و کوچک، در طولانیمدت نیاز کمتری به متصدیان پذیرش خواهد بود. امروزه افراد حتی برای تهیه غذای فستفود هم میتوانند از طریق اینترنت یا اپلیکیشنهای موبایل سفارش دهند. با عمومیسازی هوش مصنوعی به احتمال زیاد مشاغلی که در آن سفارش ثبت میشود مینیمم خواهد شد.
۴. غلطگیری و نمونهخوانی
در حالی که ویراستاری از نظر ترکیب واژگان، درک مطلب و سایر مسائل امر پیچیدهای به حساب میآید، اما تصحیح و غلطگیری متن کار سادهتری است. تشخیص اشتباهات دستوری، جملهسازی و سایر خطاها از طریق برنامههای مختلف به صورت خودکار انجام میشود. به عنوان مثال، Grammarly یکی از معروفترین برنامههایی است که متخصصان برای این منظور استفاده میکنند.
۵. ساخت و تولید دارو
این بخش احتمالاً یکی دیگر از حوزههایی است که مردم، مشاغل خود را از دست خواهند داد. وقتی فرآیند تولید برای بیشتر کالاها مکانیزه شده باشد، آنگاه زمانبندی و دستورالعملها(جنبه عملیاتی) را میتوان با هوش مصنوعی مدیریت کرد.
حتی در آزمایشگاههای داروسازی، روباتها میتوانند با همکاری دانشمندان محیط بسیار امنتری را به وجود آورند و دانشمندان دیگر زندگیشان را کمتر در معرض خطر قرار خواهند داد.
۶. خدمات خردهفروشی
امروزه به سرعت خدمات خودکار جایگزین افرادی شده است که عملیات فروش را انجام میدهند برای مثال میتوان از دستگاه فروش خودکار یا «وندینگ ماشین» (vending machine) نام برد که مشتری از طریق آن قادر است روی گزینههای مورد نظر خود سفارش دهد و بقیه کارها را هوش مصنوعی انجام خواهد داد.
در آینده، روباتها برای درک الگوهای خرید مشتریان در بسیاری از پاساژها جایگزین مشاغل خردهفروشی خواهند شد و علاوه بر این، با تجزیهوتحلیل دادههای پیشرفته، روباتها میتوانند محصولات دیگری را نیز به مشتریان پیشنهاد دهند.
۷.خدمات تحویل کالا
هوش مصنوعی بسیاری از تغییرات اجتماعی و اقتصادی را در صنعت تحویل کالا و اقلام ایجاد خواهد کرد. انتظار میرود این پیشرفت ها، عملیات لجستیک و زنجیره تأمین را ساده سازد. هواپیماهای بدون سرنشین و روباتها در حال حاضر میتوانند بسیاری از خدماتی را که توسط پیکها انجام میشود برعهده گیرند. گذشته از صنعت تولید، هنگامی که اتوماسیون روباتیک در سالهای آینده رونق بگیرد، بخشهای حملونقل بیش از پیش تحت تأثیر قرار خواهد گرفت.
۸. پزشکی
ما در حال حاضر شاهد هستیم که به طور روزافزونی جراحان روباتیک در سراسر جهان عملهای حیاتی را انجام میدهند و قدری زمان لازم است تا آنها به طور کامل جایگزین ما شوند. پزشکان روباتیک در مقایسه با همتایان انسانی، درمانهای مؤثرتری را برای بیماران انجام میدهند و دقیقتر هستند. همچنین به دلیل استریلسازی بیشتر، احتمال ابتلا پایین میآید و جایی برای خطای انسانی وجود ندارد.
۹. سربازان
متخصصان نظامی مطمئن هستند که جبهههای جنگ آینده دربردارنده روباتهایی خواهد بود که میتوانند بدون نیاز به کنترل دائمی از دستورات پیروی کنند. در حال حاضر روباتها به طور فزایندهای در عملیات نظامی برای کارهای مختلف مانند نظارت، کسب اطلاعات و... مورد استفاده قرار میگیرند. اخیراً فرمانده ارتش انگلیس اظهار داشت که روباتهای خودمختار میتوانند یک چهارم ارتش انگلیس را تا سال ۲۰۳۰ تشکیل دهند.
۱۰. رانندگان تاکسی و اتوبوس
براساس آمارها تا ۹۸ درصد احتمال دارد که این حوزه به طور کامل خودکار شود. اتومبیلهای خودران همین حالا در برخی کشورها عرضه میشوند و طولی نمیکشد که وسایل نقلیه کاملاً خودمختار جهان را تسخیر میکنند. طبق گزارش لسآنجلستایمز، کامیونهای خودران میتوانند در ده سال آینده شغل ۱.۷ میلیون نفر را فقط در آمریکا بگیرند.
۱۱. تحلیلگران و مشاوران اقتصادی
تحلیلگران و مشاوران برای هر سازمانی مهم هستند. آنها تحقیقات روی بازار را انجام میدهند تا سازمان عملکرد تجاری خود را بهبود ببخشد. روباتها به دلیل دادهها و قوای پردازشی و یادگیری ماشین میتوانند مدل جامعی را ارائه دهند که مو لای درزش نرود.
۱۲. امنیت فیزیکی
هوش مصنوعی در زمینه امنیت فیزیکی پیشرفتهای چشمگیری داشته است. به عنوان مثال روبات Yelp میتواند با دوربین با کیفیت بالا یک ساختمان را بازرسی کند. همچنین این روبات دارای یک میکروفون جهتدار و حسگر مادون قرمز است که میتواند هرگونه فعالیت مشکوک را تشخیص دهد. آمارها نشان میدهد ۸۴٪ احتمال دارد هوش مصنوعی در آینده این بخش را به طور کامل خودکارسازی کند.
با افزایش وابستگی به فناوری در این حوزه، مشارکت کامل انسان برای مشاغل مزبور در آینده نزدیک، غیرضروری خواهد بود. در عین حال این مسئله، وضعیت اشتغال را در آینده مبهم میکند.
انتهای پیام/۴۱۶۰
انتهای پیام/