صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۱:۰۴ - ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰
با برگزیدگان فرهیختگان/ طاهری در گفت‌وگو با آنا:

برگزیدگان جشنواره‌های علمی به مدیران صنایع معرفی شوند/ تشکیل ۴ گروه استارت‌آپی در زمینه تجهیزات پزشکی و توانبخشی

برگزیده هشتمین جشنواره فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه حمایت از پژوهشگران در سال‌های اخیر پیشرفت چشمگیری داشته است.
کد خبر : 580093

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا- علیرضا محمدی؛ دانشگاه‌ها با داشتن اساتید و دانشجویان نخبه و با انگیزه می‌توانند اقدامات مؤثری در حوزه علم و فناوری انجام دهند و همیشه در مسیر اعتلای علم و پژوهش ایران اسلامی گام بردارند.


اگر دانشگاه‌ها مسئله‌محور باشند، به تربیت دانشجویانی ایده‌پرداز، کارآفرین و با انگیزه می‌پردازد تا با دانش خود بتوانند علم را با تکنولوژی روز ارتقا دهند و در مسیر رشد پرشتاب علمی کشور مؤثر واقع شوند. حضور دانشجویان نخبه و باتجربه‌ که دارای کارهای علمی و پژوهشی مختلف هستند، هر کدام گنجینه‌ای برای دانشگاه‌ها محسوب می‌شوند.


به‌تازگی هشتمین جشنواره علمی، پژوهشی و فناوری فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی برگزار و هزار و ۸۵۶ اثر بدون احتساب آثار اعضای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه در ۲۷ محور به دبیرخانه جشنواره فرهیختگان ارسال شد و از این تعداد ۷۰ اثر برگزیده و ۹ اثر مورد تقدیر قرار گرفت.


این ۷۰ اثر برگزیده از ۲۱ استان و ۳۷ واحد دانشگاه آزاد اسلامی بود که استان تهران با ۱۴ اثر برگزیده رتبه اول، استان اصفهان با ۱۳ اثر برگزیده رتبه دوم، استان آذربایجان شرقی با ۷ اثر برگزیده رتبه سوم، استان یزد با ۵ اثر برگزیده رتبه چهارم و استان قزوین با ۴ اثر برگزیده رتبه پنجم را به خود اختصاص دادند.


در همین راستا خبرگزاری آنا با احسان طاهری، برگزیده هشتمین جشنواره فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی در محورهای «انجمن علمی، ادبی و هنری» و «عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان»، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی پزشکی، عضو هیئت مدیره انجمن علمی مهندسی پزشکی، دبیر کانون علمی فرهنگی هور و نایب‌دبیر هیئت دانشجویی حضرت فاطمه زهرا (س) دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی به گفت‌وگو نشسته‌ است که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.




بیشتر بخوانید:


۵ مانع فعالیت پژوهشی در کشور/ ایران در حوزه مقالات علمی جایگاه مناسبی در منطقه دارد


ارائه بیش از ۲۹۰ مقاله علمی و چاپ ۱۷ کتاب/ بروکراسی اداری مهم‌ترین مانع بر سر راه پژوهشگران است


ارائه بیش از ۱۰۰ مقاله و چاپ ۱۷ کتاب/ دانشگاهیان برای تقویت حکمی‌سازی علوم انسانی و هنر تلاش کنند


ساخت صابون گیاهی با فناوری نانو/ پژوهش در مدارس سمای دانشگاه آزاد اسلامی پررنگ است





آنا: انتخاب شما به‌عنوان برگزیده جشنواره فرهیختگان در محورهای انجمن علمی و باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان بر اساس چه شاخص‌ها و مؤلفه‌هایی بوده است؟


طاهری: با توجه به شاخص‌هایی مانند مقالات علمی، فعالیت‌های علمی انجام شده توسط انجمن، فعالیت‌های علمی فردی، برگزاری کارگاه‌ها و... این انتخاب توسط هیئت داوران این جشنواره انجام شد. در واقع فعالیت‌های مؤثر و متعددی در سال‌های اخیر توسط انجمن علمی مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی انجام شده که در نهایت موفق به کسب رتبه در میان انجمن‌های کشور شده است.



تشکیل ۴ گروه استارت‌آپی در زمینه تجهیزات پزشکی و توانبخشی


آنا: برخی از فعالیت‌های پژوهشی اعضای انجمن علمی مهندسی پزشکی را که باعث انتخاب انجمن علمی برتر شد، بفرمایید.


طاهری: بازدیدهای متعدد علمی از بیمارستان‌ها و مراکز تولیدی تجهیزات پزشکی، ثبت اختراع و طرح پژوهشی توسط اعضای انجمن، تشکیل چهار گروه استارت‌آپی در زمینه تجهیزات پزشکی و توانبخشی، برگزاری کارگاه‌های آموزشی عملی و تئوری برای دانشجویان، برگزاری و همکاری در همایش‌هایی نظیر استارت‌آپ‌ویکند و ورک‌شاپ‌های تخصصی در رشته مهندسی پزشکی، ترجمه و تألیف کتاب توسط اعضای انجمن، فعالیت‌های تخصصی در دوران کرونا در حوزه‌های پزشکی، برگزاری وبینارهای تخصصی برای دانشجویان، طراحی دیاگرام پیشنهادی رشته و کمک در انجام امور آموزشی و مشاوره‌های تحصیلی، برگزاری کلاس‌های کمک آموزشی برای دانشجویان و چاپ نشریه علمی با نام +BME توسط هیئت تحریریه انجمن از جمله فعالیت‌هایی بود که انجمن علمی مهندسی پزشکی واحد تهران مرکزی به‌عنوان انجمن علمی برتر معرفی شد.


حمایت دانشگاه آزاد اسلامی از پژوهشگران در سال‌های اخیر


آنا: موانع پیش روی پژوهشگران و در مجموع فعالیت پژوهشی در ایران را چه می‌دانید؟


طاهری: عدم حمایت، مهم‌ترین و کلیدی‌ترین مانع برای پژوهشگران و فعالیت پژوهشی در ایران است و می‌توان به کمبود توجه و عدم در اختیار گذاشتن امکانات لازم برای پژوهشگران اشاره کرد. البته دانشگاه آزاد اسلامی در امر حمایت از پژوهشگران و طرح‌های پژوهشی در سال‌های اخیر پیشرفت چشمگیری داشته است.


باید جوان ایرانی در تمام میدان‌ها اول باشد


آنا: آیا کشور در حوزه پژوهش و فناوری در سطح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی جایگاه مناسبی دارد؟


طاهری: مقام معظم رهبری بارها در سخنان خود به حدیث «العلم سلطان» اشاره کرده‌اند و طبق توصیه‌های ایشان باید به نقش علم در افزایش قدرت کشور، منطقه و جهان توجه کرد. امروزه به لطف خداوند و همت پژوهشگران کشور پیشرفت مناسبی در حوزه فناوری‌ و پژوهش‌ در ایران عزیز ما صورت گرفته است. اما با توجه به اینکه باید کشور ایران و جوان ایرانی در تمام میدان‌ها اول باشد، هنوز جای کار بسیار باقی است.



دانشجویان در راستای علاقه خود گام بردارند


آنا: توصیه‌های شما برای موفقیت جوانان، دانشجویان و پژوهشگران چیست؟


طاهری: بنده در جایگاه توصیه نیستم. اما برای دوستان خودم می‌گویم که همیشه در راستای علاقه خود گام بردارید. اگر به کاری علاقه‌مند باشید نهایت سختی‌ها و درگیری‌ها در آن کار برای شما شیرین می‌شود، اما اگر شوق به کاری نداشته باشید حتی شیرین‌ترین لحظات آن کار نیز برایتان مثل زهر می‌شود. در نتیجه دانشجویان باید در راستای علاقه خود در زندگی گام بردارند و مطمئن باشند که موفق خواهند شد. اگر هم موفق نشدند حداقل وجدانشان راضی است، چرا که در راستای چیزی گام برداشتند که قلب آنان گفته است.


برگزیدگان جشنواره‌های علمی به مدیران صنایع معرفی شوند


آنا: برای تشویق دانشجویان به سمت شرکت در جشنواره‌های علمی و پژوهشی در سطح ملی و بین‌المللی چه راهکارهایی وجود دارد؟


طاهری: برای تشویق دانشجویان راه‌های بسیاری وجود دارد اما این که صرفاً جوایزی داده شود و بعد از آن جشنواره، دانشجو رها شود این کار غلطی است و باید از طرح‌ها و ایده‌های آن دانشجو استفاده شود. همچنین افراد موفق و فعال از جانب جشنواره‌های علمی به مدیران صنعتی و... معرفی شوند، چرا که با این کار ایجاد انگیزه برای شرکت در جشنواره‌ها برای دانشجویان صورت می‌گیرد و می‌دانند که جشنواره هدفمند است و موجب پیشرفت آن‌ها می‌شود.



وزارت علوم در زمینه حمایت از دانشجویان نمونه عملکرد خوبی ندارد


آنا: رویکرد وزارت علوم را در خصوص حمایت کردن از دانشجویان نمونه کشوری چگونه ارزیابی می‌کنید؟


طاهری: متأسفانه عملکرد خوبی از سوی وزارت علوم برای حمایت از دانشجویان نمونه صورت نمی‌گیرد اما امیدوارم در سال ۱۴۰۰ که سال «تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» است، تغییراتی در عملکرد این وزارتخانه صورت بگیرد.


فراهم بودن بستر لازم برای شرکت دانشجویان در جشنواره‌های علمی دانشگاه آزاد اسلامی


آنا: آیا بستر لازم برای شرکت دانشجویان در مسابقات و همایش‌های علمی و پژوهشی و انگیزه دادن به آنان از سوی مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد؟


طاهری: خوشبختانه با زحمات و تلاش‌های خوبی که در بخش‌های پژوهشی و علمی دانشگاه آزاد اسلامی صورت گرفته بستر لازم برای شرکت دانشجویان در جشنواره‌ها و مسابقات علمی از طریق باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان و انجمن‌های علمی و حتی کانون‌های فرهنگی و علمی فراهم شده است که دانشجویان علاقه‌مند می‌توانند به این تشکل‌ها مراجعه کنند و فعالیت خود را انجام دهند.



ارتباط دانشگاه با صنعت نقطه ضعف آموزش عالی در کشور است


آنا: در پایان اگر نکته‌ای دارید، بفرمایید.


طاهری: ارتباط دانشگاه با صنعت نقطه ضعف آموزش عالی در کشور است. از تمامی مسئولان آموزشی و دانشگاهی می‌خواهم که به‌عنوان عضو کوچکی از این جامعه، توجهشان را در این قسمت و رفع این نقطه ضعف بیشتر کنند. زیرا دانشجویان اگر بدانند این آموزشی که می‌بینند در آینده بدون دغدغه به شغلی برایشان تبدیل می‌شود، پیشرفت چشمگیری در آن‌ها رخ می‌دهد و علاقه‌مندی آن‌ها به درس و فعالیت‌های پژوهشی نیز بیشتر می‌شود که در نتیجه به پیشرفت کلی کشور منتهی می‌شود.


در نهایت بر خود لازم می‌دانم از تیم انجمن علمی مهندسی پزشکی (کیوان انصاری، عرفان یحیایی، مهدی یزدانی، مهدیه قراگوزلو، لعیا محوی، حانیه امیدوار، زینب جلیل‌زاده، نگین خسروی جهان، آتنا وحید، پارمیس سلطانی، مینا نخعی، معصومه ستاری، شمیم عابدینی، فرشته آتینوند، زهرا گل‌محمدی، نیکتا فرشباف و تمامی اعضای کارگروه علمی انجمن) که با زحمات و تلاش‌های خالصانه توانستند به موفقیت در جشنواره فرهیختگان دست پیدا کنند، تشکر کنم. همچنین از حمایت‌ها و راهنمایی‌های اساتید گرانقدری همچون آقامیری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران، فهیمی‌نجم رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد تهران مرکزی، شاهرخ شجاعی، مدیر گروه مهندسی پزشکی، فقیهی رضایی، استاد واحد تهران مرکزی و دیگر اساتید بزرگوارم نهایت سپاسگزاری و قدردانی دارم.


انتهای پیام/۴۱۱۸/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر