آیا معاملات مسکن رونق پیدا کرده است؟
به گزارش خبرنگار حوزه مسکن و شهرسازی گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، ریزش ۸ درصدی قیمت دلار در ماههای فروردین و ابتدای اردیبهشت ۱۴۰۰ در کنار کاهش هیجانات قیمتی، بازار مسکن را از ۲ سمت عرضه و تقاضا تحت تأثیر قرار داده است.
فعالان بازار مسکن بر این باورند که اثر تداوم ریزش دلار طی بازه زمانی یک تا ۳ ماهه در فایلهای عرضهشده به بازار قابل مشاهده خواهد بود.
اما هماکنون نیز شاهد تغییراتی در بخش تقاضا و عرضه مسکن هستیم که در این گرازش به بیان آنها میپردازیم.
جزئیات تغییرات بازار در سمت عرضه
اولین تغییر ایجاد شده در بازار به رغم محدودیتها و تعطیلات کرونایی افزایش ۲ برابری حجم یا تعداد فایلهای ارائه شده به بازار در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته است.
دومین تغییر قابل مشاهده در بازار به گفته مشاوران املاک در رفتار صاحبان املاک نهفته است که دیگر همچون سال گذشته به طور لحظهای قیمت پیشنهادی خود را افزایش نمیدهند و بر آن اصرار و مقاومتی ندارند.
سومین تغییر ایجاد شده در بخش عرضه مسکن به بازار در تغییر رفتار خود مشاوران و بنگاههای املاک نهفته است به گونهای که این افراد هماکنون به معرفی فایلهایی با قیمت پایین می پردازند و با این اقدام نه تنها فروشندهها و صاحبان املاک را از ارائه قیمتی بالغ بر قیمت مدنظر آنها باز میدارند و سطح قیمتی فروشندگان واحدهای مسکونی را در جهت قیمت های پایین تر تنظیم می کنند بلکه عرف قیمتی مناطق را که براساس نظر آنها مشخص و تعیین میشود، نیز تغییر میدهند.
بیشتر بخوانید:
آیا با ریزش قیمت دلار بازار ساخت و ساز مسکن رونق پیدا میکند؟
این تغییر رفتار مشاوران املاک در حالی رخ داده است که چندی پیش و در دوران رکود معاملاتی بازار مسکن این افراد با معرفی فایلهایی با قیمت بالا نه تنها در تنظیم رفتار فروشندهها در جهت تعیین قیمتهای صعودی نقش اساسی داشتند بلکه موجب افزایش قیمت عرف در مناطق شده بودند.
چهارمین تغییر مشاهده شده در بازار مسکن تولد دوباره عرضه فایلهایی با قیمت توافقی است و دلیل این رفتار صاحبان املاک نیز در این موضوع نهفته است که در حال حاضر همگان از شکنندگی قیمتها آگاهند و میدانند در صورت پیشنهاد قیمتی بالا، ممکن است ملک آنها به فروش نرود.
جزئیات تغییرات بخش تقاضا در بازار مسکن
طبق مشاهدات میدانی و گفتوگو با مشاوران املاک هم اکنون در رفتار و جنس متقاضیان بازار مسکن ۲ تغییر عمده قابل مشاهده است.
اولین تغییر رفتار مشاهده شده در بخش تقاضا، به افزایش حضور تبدیلیها مربوط می شود، تبدیلیها کسانی هستند که املاک خارج از تهران خود را به قصد خرید ملک در تهران فروختهاند یا اینکه افراد با تبدیل سایر دارایی های خود به پول نقد، مجموع سرمایه و دارایی خود را وارد بازار مسکن کردهاند.
دومین تغییر ایجاد شده در جنس رفتار متقاضیان حاضر در بازار مسکن به تغییر زاویه دید و نگرش سفته بازان یا متقاضیان غیرمصرفی مربوط میشود که با خرید ملک به دنبال سرمایه گذاری بلند مدت هستند و بازه زمانی نگهداری ملک را در رفتار خود افزایش دادهاند.
کاهش قیمت مسکن حتی به فضای مجازی که بارها بستر جهش قیمتی را در دوران التهابات ارزی فراهم کرده بود رسیده است بهطوریکه طبق بررسیهای انجام شده در دو منطقه مصرفی و شاخص ۴ و ۵ شهر تهران میانگین قیمت فایلهای فروش مسکن در دو هفته اول اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ در مقایسه با اسفند ۹۹، بین ۱ تا ۲ درصد کاهش داشته است.
کارشناسان بر این باورند که با ایجاد تغییرات مثبت کاهشی در روند تورم پنهان در بازار مسکن یعنی کاهش قیمت پیشنهادی صاحبان املاک یا قیمت فایل های فروش، قیمت نهایی واحدهای مسکونی تعدیل خواهد شد.
انتهای پیام/پ
انتهای پیام/