صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰
گزارش آنا از مانور دروغ آمریکا؛

ساخت ایستگاه فضایی CSS چین آمریکایی‌ها را نگران کرد

ایستگاه فضایی چین آلترناتیو دانشمندان جهان خواهد شدادعاها درباره خروج موشک چینی از کنترل پکن و احتمال سقوط آن در منطقه‌ای مسکونی عملیات روانی رسانه‌های آمریکایی بود تا اعتماد عمومی را نسبت به اقدام علمی دولت چین در زمینه ساخت ایستگاه فضایی CSS سلب کنند.
کد خبر : 579970

گروه جهان خبرگزاری آنا، درحالی‌که طبق روال عادی همه عملیات‌های فضایی، لاشه موشک Long March ۵B چین در آستانه بازگشت به زمین قرار داشت، رسانه‌های غربی با انجام مانوری رسانه‌ای سقوط لاشه موشک را تهدیدی خارج از کنترل برای ساکنان زمین توصیف کردند و تیترهای مختلف و هولناکی درباره سقوط موشک زدند؛ اقدامی که باعث شد رسانه‌های داخلی نیز بدون توجه به موج روانی ایجادشده، با رسانه‌های آمریکایی (که در دشمنی آشکار با چین قرار دارند) همراه شوند و این اقدام معمول را خطری برای ساکنان کره‌زمینی و حتی ایران توصیف کنند!


این هیاهو درحالی است که رسانه‌های خارجی بامداد امروز از ورود بقایای موشک چینی به جو زمین خبر دادند و به‌نقل از آژانس مهندسی فضایی چین گزارش کردند که موشک کنترل نشده چینی ۵ بی-لانگ مارچ بر فراز اقیانوس هند و در نزدیکی مالدیو وارد جو زمین شد و از بین رفته است. شبکه تلویزیونی گلوبال چین نیز در این زمینه گزارش کرد بقایای موشک چینی در حالی وارد جو زمین شد که بیشتر قطعات آن سوخته بود.


غلو رسانه‌های آمریکایی


می‌توان گفت هر آنچه درباره خروج موشک چینی از کنترل پکن و احتمال سقوط آن در منطقه‌ای مسکونی منتشر شد، نادرست و نوعی عملیات روانی بود. رسانه‌های غربی و در رأس آن‌ها آمریکایی و انگلیسی که این خبر جعلی و نادرست را منتشر کردند، به‌دنبال این بودند که اعتماد عمومی را نسبت به اقدام علمی دولت چین سلب کنند. این درحالی است که پکن با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده بود سقوط موشک به زمین هیچ خطری نخواهد داشت. «وانگ ون بین»، سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز جمعه در نشست روزانه خود به نگرانی‌ها درباره احتمال فرود کنترل نشده موشک چینی هنگام ورود مجدد به جو زمین پرداخت و گفت: اغلب بقایای موشک با ورود به جو زمین می‌سوزد و خطر آن برای هواپیماها یا اجسام روی زمین بسیار کم است.


وی افزود: طرف چینی از نزدیک وضعیت موشک را که در حال وارد شدن به جو است، دنبال می‌کند. طبق اطلاعات من، پرتابگر از ماده خاصی طراحی شده که اغلب بقایای آن با ورود به جو می‌سوزد. تهدید برای ناوبری هوایی و اجسام روی زمین بسیار کم است.


این موج خبری غلوآمیز درحالی است که دنبال‌کنندگان علوم فضایی می‌دانند موشک‌ها و ماهواره‌ها بعد از اتمام مأموریت فضایی خود به زمین بازمی‌گردند و فرقی نمی‌کند که موشک چینی، آمریکایی، روسی، ژاپنی یا اروپایی باشد. به‌عنوان نمونه رسانه‌های غربی در مقابل فرود لاشه موشک SpaceX Falcon ۹ که در ماه مارس سال جاری در مزرعه‌ای در آمریکا سقوط کرد، واکنشی بسیار جانبدارانه و منعطف گرفتند و این سقوط را به نور آسمان شب و عباراتی از این قبیل تشبیه کرده بودند؛ واژگانی لطیف و آرام که حس آرامش را به مخاطبانشان القا می‌کنند، زیرا این موشک از شرکتی آمریکایی بود.



لاشه‌های موشک SpaceX Falcon ۹ آمریکا پس از ورود به جو زمین


سقوط موشک هیچ خطری برای مردم ندارد


طبق ادعای رسانه‌های غربی، موشک چینی از کنترل خارج شده و با سرعت ۲۷ هزار کیلومتر در ساعت در حال ورود به جو زمین بود. موشکی که عظیم‌ترین قطعه فضایی محسوب می‌شود و مشخص نبود در کدام نقطه از زمین سقوط خواهد کرد.
درواقع این خبر رسانه‌ها چیزی جز مبالغه و غلّو نبود. واقعیت این است که طبق محاسبات دانشمندان فضایی چین، نقطه سقوط موشک چینی در نقطه‌ای موسوم به گورستان فضاپیماها در جنوب اقیانوس آرام است.


ناسا پیش‌تر در گزارشی اعلام کرده بود گورستان فضاپیماها در اقیانوس آرام و در دورترین نقطه از هرگونه تمدن انسانی قرار دارد. دوردست‌ترین نقطه زمین اسامی متعددی دارد؛ Point Nemo (کلمه لاتین به معنای هیچ‌کس) و Oceanic Pole of Inaccessibility (قطب اقیانوسی غیرقابل دسترس). مختصات دقیق این منطقه ۴۸ درجه و ۵۲.۶ دقیقه عرض جغرافیایی جنوبی و ۱۲۳ درجه و ۲۳.۶ دقیقه طول جغرافیای غربی است. این نقطه حدود ۲ هزار و ۲۵۰ کیلومتر دورتر از هر نقطه‌ای از زمین است و محل مناسبی برای فضاپیماهای مرده یا درحال نابودی (سقوط) محسوب می‌شود؛ از همین رو ناسا این نقطه را گورستان فضاپیما (spacecraft cemetery) می‌نامد.




بیشتر بخوانید:


موشک چینی بر فراز اقیانوس هند نابود شد + ویدئو




فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) نزدیک‌ترین افراد به گورستان فضاپیماها هستند. ایستگاه فضایی در ارتفاع ۳۶۰ کیلومتری بالای زمین قرار دارد و زمانی که در حال عبور از فراز منطقه Point Nemo است، در نزدیک‌ترین حالت به گورستان (نسبت به نزدیک‌ترین جزیره در صدها مایل دورتر) قرار دارد.


از زمانی که بشر نخستین موشک را به فضا پرتاب کرد یعنی بیش از ۶۰ سال پیش هیچ‌کس به خاطر ندارد که موشک‌ها به زمین اصابت کرده باشند. بقایای موشک چینی Long March ۵B به زمین بازگشت، ولی برخلاف آنچه که رسانه‌های غربی القا کردند، وزن موشک زیاد نبود، زیرا هر مقدار که لاشه موشک به زمین نزدیک‌تر می‌شود، از وزنش کاسته می‌شود و به‌طور مستمر در حال از دست دادن سوخت و گازهای آلی است که بخش عمده‌ای از وزن موشک را تشکیل داده‌اند. علاوه بر این، موشک چینی دارای پوششی نازک و ساخته‌شده از آلیاژ آلومینیوم است که به‌راحتی در جو زمین آتش می‌گیرد، بنابراین سقوط موشک هیچ خطری برای مردم ندارد.


پشت‌پرده اقدام سیاسی غربی‌ها


«وانگ کیانگ»، کارشناس چینی دراین‌باره گفت: استانداردهای دوگانه رسانه‌های غربی درقبال چین موضوع جدیدی نیست. در ماه می‌ سال گذشته نخستین پرواز موفقیت‌آمیز موشک حامل Long March ۵B با وزن نزدیک به ۲۲ تن به فضا انجام شد. طبیعی است هر کشوری همراه با موشک‌ها، لاشه‌هایی را نیز به آسمان پرتاب می‌کند، اما فقط به لاشه موشک چین توجه زیادی شده است.



لحظه پرتاب موشک Long March ۵B


نکته قابل توجه اینجاست که در عملیات اخیر پرتاب موشک چین، غربی‌ها می‌خواستند مردم نسبت به اقدام علمی برجسته چینی‌ها آگاه نشوند و ذهن افکار عمومی منحرف شود. طول موشک چینی ۵۳.۷ متر است و می‌تواند محموله‌ای تا وزن ۸۳۸ تن حمل کند و به راحتی در مدار زمین قرار بگیرد. علاوه بر این، رمز موفقیت مأموریت موشکی که ۲۹ آوریل به فضا پرتاب شد و غربی‌ها را به تکاپو انداخت، این بود که چین اکنون وارد مرحله اجرایی ساخت ایستگاه فضایی CSS شده است.


ایستگاه فضایی چین (CSS) که تیان‌گونگ، یعنی کاخ آسمانی نام دارد، بناست تا سال ۲۰۲۲ تکمیل شود. برآورد می‌شود این ایستگاه که کوچک‌تر از ایستگاه فضایی بین‌المللی است، پس از تکمیل حدود ۴۵۰ تن وزن داشته باشد. این ایستگاه فضایی که از سه بخش آزمایشگاهی و محل زندگی تشکیل شده است، ظرفیت ۶ فضانورد را خواهد داشت. دست‌کم ۱۲ فضانورد ازجمله پیشکسوتان این حوزه و تازه‌واردان و زنان، در حال آموزش برای پرواز و اقامت در ایستگاه هستند. قرار است نخستین مأموریت با خدمه با نام شنژو ۱۲ تا ماه ژوئن انجام شود.


«شی ژونگ جون»، سفیر چین در سازمان ملل متحد با اعلام این مطلب از توسعه شبانه‌روزی طرح خبر داد و گفت: ایستگاه فضایی بین‌المللی چین متعلق به همه جهانیان خواهد بود و دانشمندان از سراسر جهان می‌توانند از ۲۰۲۲ وارد آن شده و تحقیقات فضایی خود را انجام دهند.


طبق تعاریف، فضانوردان به مدت ۱۸۰ روز می‌توانند از پشتیبانی کامل درون ایستگاه بهره‌مند شوند. این به آن معنی است که اگر اسناد منتشرشده از کاخ سفید صحت داشته باشد، با خصوصی شدن احتمالی ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS)، تا سال ۲۰۲۴ می‌توان روی ایستگاه فضایی چین به‌عنوان آلترناتیوی برای دانشمندان جهان حساب کرد.


انتهای پیام/۴۰۳۳/


انتهای پیام/

برچسب ها: عملیات روانی
ارسال نظر