صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۴ - ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰

نظامیان اسپانیایی از افغانستان خارج می‌شوند

اسپانیا با پایان دادن به یک مأموریت ۲۰ ساله، ۱۳ می (۲۳ اردیبهشت) آخرین نیروهای نظامی خود را از افغانستان خارج خواهد کرد.
کد خبر : 579711

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا از روزنامه ال پائیس، وزارت دفاع اسپانیا به مأموریت خود در این کشور آسیایی در حالی خاتمه می‌دهد که طی این ۲۰ سال برای اسپانیا سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون یورو هزینه مالی داشته و به بهای جان ۱۰۰ نظامی تمام‌شده است.


در حال حاضر ۲۴ پرسنل نظامی و دو مترجم در قالب مأموریت ناتو در افغانستان از سوی این کشور اروپایی حضور دارند.


ستاد کل دفاع اسپانیا از زمان توافق دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری سابق آمریکا با طالبان مبنی بر عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی، آماده خروج از افغانستان بود اما با پیروزی جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا این روند به حالت تعلیق درآمد. کاخ سفید سرانجام ۱۴ آوریل (۲۵ فروردین) اعلام کرد که خروج کامل نظامیان آمریکایی تا ۱۱ سپتامبر و همزمان با بیستمین سالگرد حمله به برج‌های دوقلو انجام خواهد شد.


نخستین ۳۵۰ نظامی اسپانیایی، چهار ماه پس از حملات القاعده به واشنگتن و نیویورک، ۲۴ ژانویه ۲۰۰۲ (چهارم بهمن ۱۳۸۰) در چارچوب نیروهای بین‌المللی کمک برای امنیت (ISAF) وارد کابل شدند. در طول این دو دهه، بیش از ۲۷ هزار سرباز اسپانیایی با هزینه بیش از سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون یورو در مأموریت افغانستان شرکت کرده‌اند.


با ورود نخستین گروه نیروهای اسپانیایی به افغانستان، وزارت دفاع اسپانیا با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: هدف از این مأموریت، ارائه آموزش، مشاوره و کمک به نهادهای امنیتی افغانستان بوده تا وقتی‌که افغان‌ها بتوانند وظایف کامل خود را بدون نیاز به حمایت‌های بین‌المللی عهده‌دار شوند.


آمریکا در هفتم اکتبر ۲۰۰۱ (۱۵ مهرماه ۱۳۸۰) به بهانه جنگ با تروریسم به افغانستان حمله کرد. دولت بایدن اکنون در حالی خبر از پایان جنگی بی‌سرانجام را داده است که پس از ۲۰ سال جنگ و خونریزی، هیچ ثمره‌ای بخصوص در زمینه تأمین امنیت در کشور افغانستان نداشت؛ جنگی که از زمان جورج بوش پسر به بهانه مبارزه با تروریسم برای آمریکا و آمریکایی‌ها با هزینه هزاران میلیارد دلار آغاز شد.


انتهای پیام/۴۱۰۶/

انتهای پیام/

ارسال نظر