صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۲۷ - ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
فضای مجازی به زبان ساده/۳؛

الزامات حاکم بر اینترنت اشیاء در شبکه ملی اطلاعات چیست؟

شورای عالی فضای مجازی برای توسعه فناوری اینترنت اشیاء در داخل کشور الزامات خاصی را تعیین کرده است.
کد خبر : 579676

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، اینترنت اشیاء جدیدترین نسل اینترنت در جهان است که با سرعت زیادی در کشورهای مختلف توسعه یافته و شرکت‌های بزرگی در تلاش هستند تا محصولات خود را با این فناوری هماهنگ سازند. باتوجه به کاربردهای متنوع اینترنت اشیاء بسیاری از کارشناسان این فناوری را اساس توسعه دستگاه‌های هوشمند در آینده می‌دانند و معتقدند ماشینی‌هایی که در چند سال آینده ساخته خواهند شد حتی برای تعمیر و نگهداری نیز نیازی به انسان‌ ندارند.


فناوری اینترنت اشیاء همزمان با کشورهای مختلف دنیا به ایران نیز وارد شده و متخصصان کشورمان در حوزه‌های مختلف از آن استفاده می‌کنند. این فناوری تقریباً تمامی مرزهای علم را درنوردیده و یکی از مهم‌ترین شاخصه‌های آن امکان برقراری ارتباط ماشین‌ها باهم است. از همین رو شورای عالی فضای مجازی به عنوان متولی امر مدیریت شبکه‌های ارتباطی و فناوری‌های دیجیتال قوانین خاصی را برای توسعه و استفاده از اینترنت اشیاء تعیین کرده است. این نهاد در ۳۰ مهر ۹۷ الزامات حاکم بر اینترنت اشیاء را تعیین کرد. جزئیات این مصوبه در ۴ ماده تعاریف اینترنت اشیاء، الزامات عمومی اینترنت اشیاء، الزامات اختصاصی اینترنت اشیاء، راهبری و نظارت بیان شده است.


بر اساس ماده سوم این مصوبه  ورود اینترنت اشیاء با ملاحظه مخاطره برای زیرساخت‌های حیاتی کشور صورت گیرد، زیست‏ بوم اینترنت اشیاء صرفاً بر بستر شبکه ملی اطلاعات با «اعضای شناسنامه‌دار» و با «حضور بازیگران غیردولتی به ویژه در لایه‌های تجمیع و پردازش داده» و «مدل تجاری فراگیر» تحقق یابد، بومی‌سازی نظام‌مند اجزای تشکیل‌دهنده زیست‌بوم اینترنت اشیاء با رعایت اولویت‌های راهبردی و منافع ملی انجام شود، خدمات‌ اینترنت‌ اشیاء در محدوده‌ه‏ای با امکان اعمال حاکمیت جمهوری اسلامی ایران میزبانی شوند و کلان‏ داده‌های تجمیع شده از کاربران به مثابه دارایی ملی تلقی و مشمول الزامات حمایت از داده‌ها خواهند بود. جزئیات کامل مصوبه الزامات حاکم بر اینترنت اشیاء در شبکه ملی اطلاعات از اینجا قابل مشاهده است.


انتهای پیام/۴۱۴۴/

انتهای پیام/

ارسال نظر