آنچه بر قایقرانی ایران گذشت؛ مسیر پرچالش برای کسب سهمیه المپیک/ آخرین شانس ایران در روسیه
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، قایقرانی ایران سه روز سرنوشتساز را پشت سر گذاشت که درنهایت دو سهمیه المپیک را از آن خود کرد و حالا فرصت دیگری دارد تا بتواند تعداد سهمیههای المپیک در رشته قایقرانی را به عدد سه برساند. رقابتهای گزینشی المپیک در رشتههای اسلالوم، روئینگ و آبهای ایران در حالی برگزار شد که قایقرانی ایران یک سهمیه انفرادی در آبهای آرام و یک سهمیه هم در روئینگ کسب کرد.
آبهای آرام و تک سهمیه
ملیپوشان آبهای آرام برای کسب سهمیه المپیک از رقابتهای قهرمانی جهان در سال ۲۰۱۹ تلاش خود را آغاز کردند، در آن مسابقات که سهمیه کایاک چهارنفره توزیع میشد، نمایندگان ایران احمدرضا طالبیان، علی آقا میرزایی، امید احمدی و پیمان قویدل جایگاه هشتم را کسب کردند و از کسب سهمیه المپیک بازماندند.
پس از این رقابتها مسابقات گزینشی المپیک به میزبانی تایلند پیش رو بود که فدراسیون هم تصمیم گرفت نفراتی را که رکوردهایشان به سهمیه ورودی نزدیک است، اعزام کند. پس از برگزاری انتخابی قرعه به نام این پنج افتاد و هدیه کاظمی (کایاک یکنفره ۵۰۰ و ۲۰۰ متر)، آتنا رئوفی و پریسا محمد زاده (کانو دونفره)، آتنا رئوفی (کانو یکنفره)، عادل مجللی (کانو یکنفره ۱۰۰۰ متر) و علی آقامیرزایی (کایاک یکنفره ۱۰۰۰ متر) به این رقابتها اعزام شدند.
اگرچه پنج نماینده ایران موفق به حضور در فینال شدند اما از بین این نفرات تنها علی آقامیرزایی که در جایگاه نخست قرار گرفت صاحب سهمیه شد و چهار نماینده ایران از کسب سهمیه بازماندند.
البته که حواشی و اتفاقاتی که در تایلند رخ داد، روی عملکرد ملیپوشان تأثیر گذاشت، به دلیل دیر صادر شدن ویزا، تاریخ اعزام ملیپوشان سه مرتبه تغییر کرد و پسازآن هم ملیپوشان در تایلند قرنطینه بودند و در ده روز حضور آنها تنها سه چهار مرتبه تمرین کردند.
درنهایت آخرین حواشی هم مربوط به قایق علی آق میرزایی بود، شرکتی که فدراسیون با آن برای اجاره قایق هماهنگ کرده بود، قایق موردنظر علی آقامیرزایی را نیاورد و این ملیپوش کشورمان با یک قایق کوچکتر مسابقه داد. با تمام این حواشی علی آقا میرزایی در جایگاه نخست قرار گرفت و ازآنجاکه به قایقهایی که در جایگاه اول قرار میگرفتند سهمیه داده میشد، مسافر توکیو شد.
روئینگ و انتخاب سخت فدراسیون
در روئینگ نفرات اعزامی در یکنفره مردان و زنان و روئینگ دونفره زنان بود که نازنین ملایی و بهمن نصیری در انفرادی و زینت زارعی و نوروزی در دونفره زنان حضور پیدا کردند، هر سه نماینده ایران به فینال راه پیدا کردند اما دو سهمیه المپیک در صورتی به ایران تعلق میگرفت که نمایندگان ایران در بخش زنان و مردان موفق به کسب نشان طلا شوند، اما درنهایت نصیری و ملایی دوم و قایق دونفره ایران هم در جایگاه سوم قرار گرفت و طبق قوانین کلاً یک سهمیه به ایران تعلق گرفت.
طبق قوانین به هر کشور تنها یک سهمیه آن هم به قایقی که رنکینگ بالاتر دارد، اهدا میشود، البته درصورتیکه هر دو قایق در دو جنس مردان و بانوان طلایی میشدند آن وقت دو سهمیه به ایران تعلق میگرفت، اما با توجه به اینکه ایران دو جایگاه دومی کسب کرد یک سهمیه به آن تعلق گرفت و حالا فدراسیون باید از بین بهمن نصیری و نازنین ملایی که هر دو در روئینگ انفرادی زنان و مردان دوم شدند، طبق رکوردهایی که ثبت میکنند یک نفر را به المپیک اعزام کنند.
سهلانگاری تایلند در از دست دادن انتخابی المپیک
در رشته اسلالوم رکسانا رزاقیان که گفته میشد شانس خوبی برای گرفتن سهمیه در قاره آسیا دارد، این مسابقات را از دست داد و نتوانست در انتخابی قاره آسیا شرکت کند. رزاقیان که در فرانسه تمرین میکرد گویا از آمادگی خوبی هم برخوردار بود، اما دیر صادر شدن ویزای او توسط کسور تایلند باعث شد این مسابقات را از دست بدهد، البته فدراسیون قایقرانی قرار است به IOC نامه بزند و از این موضوع شکایت کند.
بادبانی بدون سهمیه
انتخابی المپیک قاره آسیا که به میزبانی عمان برگزار شد، احمد احمدی نماینده ایران بود که درمجموع ۱۰ دور در رده بیستم قرار گرفت و از کسب سهمیه بازماند. احمدی برای حضور در مسابقات انتخابی المپیک در فرانسه تمرین میکرد.
آخرین امید قایقرانی برای سومین سهمیه
محمدنبی رضایی، ملیپوش کانو باید در رقابتهای کاپ جهانی روسیه که ۳۰ اردیبهشتماه برگزار میشود، شرکت کند. در ابتدا قرار بود رضایی در تایلند به میدان برود اما در انتخابی رضایی از مجللی شکست خورد و از حضور در تایلند بازماند و حالا قرار است مسابقات کاپ جهانی روسیه آخرین شانس قایقرانی ایران برای کسب سومین سهمیه باشد، مسابقاتی که حریفان قدرتمندی در آن شرکت میکنند و قطعاً کار ملیپوش ایران سخت و دشوار خواهد بود.
انتهای پیام/۴۰۵۷/پ
انتهای پیام/