زاویه جادویی گرافن کشف شد
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از نیواطلس، محققان مؤسسه فناوری فدرال زوریخ تغییراتی در گرافن ایجاد کرده و حال این ماده به طور همزمان ابررسانا و عایق است. این تغییرات باعث شده برخی از قسمتهای گرافن مانند یک عایق الکتریکی و باقی قسمتها مانند یک ابررسانا عمل کند، فاصله این قسمتها در حد نانومتر است. بدینترتیب میتوان با استفاده از گرافن قطعات الکترونیک ساخت.
گرافن ماده عجیب و غریب اما در عین حال سادهای است. این ماده از یک لایه دوبعدی از اتمهای کربن متقابل ساخته شده، با این حال ویژگیهای خاصی از جمله رسانایی برق، گرما و انعطافپذیری بالا دارد. پژوهشگران در مطالعه جدید موفق شدند گرافن را تبدیل به مادهای کنند که به طور همزمان ابررسانا و عایق است. به عبارت دیگر بخشهای مختلفی از گرافن (در فاصله چند نانومتری از یکدیگر) رفتارهای متفاوتی از خود نشان میدهند.
گروه تحقیقاتی ولتاژهای متفاوتی را به بخشهای مختلفی از گرافتن اعمال کردند. با این کار، پژوهشگران موفق به ایجاد اتصالات جوزفین شدند که اجزای الکترونیک متشکل از دو ابررساناست که از طریق یک عایق نازک از یکدیگر جدا میشوند. این اتصالات معمولا با استفاده از چند ماده مختلف ساخته میشوند اما پژوهشگران موفق شدند این کار را روی یک پوسته گرافن ایجاد کنند.
انتهای پیام/۴۰۲۱/
انتهای پیام/