خبر ذخیرهسازی شده توسط حمیدرضا فتحی (h.fathi) در تاریخ ۰۰۰۲۱۵-۱۷:۵۴
هوشنگ صابری جراح مغز واعصاب در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری آنا گفت: به دلایل مختلفی کمر درد در انسان، بیماری شایعی بوده و از یک سن به بعد کمر درد یکی از شکایت های همراه انسان است.
وی گفت: اکثرا این بیماران به همکاران مغز واعصاب مراجعه می کنند و نحوه التیام این کمر درد را جویا هستن وباید روشهای متفاوتی به کار برده شود تا بتوان درمان مدنظر بیمار را ارائه دهیم؛همانطور مانند تمام بیماری ها مهم ترین مسله پیشگیری است، ینی اینکه ما چه کاری باید انجام بدهیم تا کمر درد به سراغ ما نیاید.
صابری بیان کرد: ما باید یکسری کارها را انجام بدهیم از انجام یکسری کارها بپرهیزیم تا کمر درد به سراغ ما نیاید، این عملکردی را که باعث پیشگیری از کمر درد میشود را مدرسه کمر درد میگویند.
جراح مغز واعصاب گفت: مدرسه کمر درد در واقع یکسری باید ها ونباید ها است که در طول زندگی روزمره یکسری کارهایی است که آن را انجام میدهیم و یکسری از کارهایی است که از آن ها دوری میکنیم تا بتوانیم شیوع کمر درد را در بدن به خود به حداقال برسانیم؛پس بنابراین تا زمانی که کمر درد شروع نشده باید مراحل مدرسه کمر درد را به درستی طی کرد تا بتوانیم ازشیوع کمر درد پیشگیری کنیم.
وی ادامه داد:مسائله کمر درد و پیشگیری از ان مهم ترین عنصر در ان استفاده صحیح از عظلات واستخوان های سون فقرات است یعنی ما باید طوری از این عناصر اناتومیک استفاده کنیم که اسیب نبینند، به عنوان مثال:ما وقتی میخواهیم از ماشین استفاده کنیم زمانی که ماشین را استارت میزنیم چند لحظه صبر میکنیم تا ماشین گرم شود تا بعد ازآن حرکت کنیم ویا زمانی که به یک سرعت گیر میرسیم سرعت ماشین را کاهش میدهیم ویا بعضی از جاها درجه حرارت ماشین را کاهش میدهیم این ها همگی باعث میشود که عمر موتور بیشر شود.
صابری گفت: اگر می خواهیم وسیلهای را جا به جا کنیم نباید آن را به صورت یکجا حمل کنیم بلکه می توانیم از وسیله را به قسمتهای کوچیک تقسیم کرده و به راحتی و با فشار کم آن را جا به جا کنیم واز وارد شدن فشار ناگهانی به ستون فقرات جلوگیری کنیم.
وی در ادامه گفت: ما می توانیم با ورزش و نرمش های روزمره عضلات را تقویت کنیم وقتی عضلاتمان تقویت شود فرد میتواند به راحتی کارهایی که مربوط به ستون فقرات میشود را انجام دهد و این کار موجب می شود که درد و ناراحتی سراغ فرد نیاید؛ تغذیه مناسب هم در ستون فقرات تاثیر کمی ندارد، ما میتوانیم با استفاده از ویتامین ها و پروتین کافی را به صورت روزمره استفاده کند در صورت عدم استفاده این موارد به ستون فقرات هم اسیب وارد میشود.
صابری در ادامه گفت: استخوان ها برای اینکه تضیف نشوند، به مقداری مشخصی کلسیم و مایع مفصلی(مایع زلاله ای که بین مفاصل استخوانی وجود دارد) نیاز دارند که این ها باید به طور کافی در استخوان ها رسوب کرده باشند،وقتی ما کلسیم رژیم غذایی و ویتامین D رژیم غذایمان کم باشد این ها میتواند باعث ضعف بدنی و ضعف استخوان شود، پس پی میبریم که تغذیه هم به نوبه خودش میتواند در کمر درد تاثیر داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: اگر شخص برای بار اول به کمر درد مبتلا شده است استفاده از داروهای ضد التهاب وغیر استروئیدی و شل کننده های عضلانی واز قبیل این ها میتواند تاثیر مثبتی رو کاهش درد داشته باشد؛ اما اگر فردی برای بار چندم به این درد مبتلا میشود و دردی است که باعث بیدار شدن فرد از خواب شبانه میشود، دردی است که به اندام ها و به پا ویا دست انتشار پیدا میکند فرد باید به صورت جدی پیگیر درمان این بیماری باشد، بیماران برای درمان و چکاب خود به یک متخصص مغز واعصاب مراجعه کنند و خود را درمان کنند تا از این بیماری رنج نبرند.
انتهای یپام/
انتهای پیام/