صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۵ - ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۰
با برگزیدگان هشتمین جشنواره فرهیختگان/15 در گفت‌وگو با آنا تشریح شد؛

موانع پیش‌ روی پژوهشگران از نگاه برگزیده جشنواره فرهیختگان

برخی پژوهشگران در دام واردات مسئله و صادرات مقاله گرفتار شده‌اندبرگزیده جشنواره فرهیختگان گفت: هرچند در تولیدات علمی از جایگاه درخور و مناسبی در عرصه بین‌المللی و به‌ویژه منطقه‌ای برخوردار هستیم؛ اما در ورطه نخوت علمی گرفتار شده‌ایم.
کد خبر : 579258

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا، هشتمین جشنواره علمی، پژوهشی و فناوری فرهیختگان و مراسم تجلیل از برگزیدگان این جشنواره با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، اعضای هیئت رئیسه و مدیران دانشگاه عصر ۷ اردیبهشت جاری به صورت مجازی در سالن شهید مطهری سازمان مرکزی دانشگاه برگزار شد و با معرفی برگزیدگان برتر به کار خود پایان داد.


در هشتمین جشنواره فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی ۲۲ استان و ۳۹ واحد دانشگاهی (استان‌های تهران، اصفهان و آذربایجان‌شرقی با بیشترین برگزیده) حضور پیدا کردند و پراکندگی خوبی میان برگزیدگان صورت گرفت و ۷۲۰ اثر به جشنواره ارسال شد؛ البته با حوزه‌های بررسی‌شده توسط سازمان مرکزی مانند مراکز تحقیقاتی، مراکز رشد، سراهای نوآوری، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، مدارس سما و... مجموع آثار و زیرساخت‌ها به‌حدود هزار و ۹۰۰ رسید و از هفت پژوهشگر برتر و یک فناور برتر دعوت شد تا به نمایندگی از طرف دیگر برگزیدگان در مراسم اختتامیه و تجلیل حضور پیدا کنند.


سهیل سبحان اردکانی عضو هیئت‌ علمی و دانشیار گروه محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان است که نام او سال 99 در فهرست 2 درصد دانشمندان برجسته و ممتاز جهان قرار گرفت.


سبحان اردکانی انتشار بیش از 78 عنوان مقاله در مجله‌های ISI، انتشار 117 عنوان مقاله در مجله‌های علمی-پژوهشی، انتشار 29 مقاله در نشریات غیر ISI نمایه شده در اسکوپوس، ارائه 97 عنوان مقاله در همایش‌های معتبر ملی و بین‌المللی، تألیف دو عنوان کتاب، مجری 17 عنوان طرح پژوهشی، همکاری در اجرای 27 عنوان طرح پژوهشی، راهنمایی و مشاوره بیش از 160 عنوان پایان‌نامه کارشناسی ارشد و 12 رساله دکتری تخصصی را در کارنامه علمی خود دارد.


حاصل این فعالیت‌ها موجب شده افتخاراتی مانند پژوهشگر برتر رشته تخصصی محیط‌زیست پانزدهمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر کشور در سال 1393، پژوهشگر برتر گروه آموزشی کشاورزی و دامپزشکی دومین جشنواره علمی، پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی (فرهیختگان) در سال 1393، پژوهشگر منتخب 6 دوره ستاد ملی هفته پژوهش استان همدان و پژوهشگر برتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان طی هفت سال متوالی شود.


حالا او در سال 1400 نخستین موفقیت علمی خود را تجربه کرد و در هشتمین جشنواره علمی، پژوهشی و فناوری فرهیختگان و در گروه کشاورزی و منابع طبیعی به عنوان پژوهشگر برتر انتخاب شد.


سبحان اردکانی به همین مناسبت در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا درباره دلایل و شاخص‌های انتخابش به‌عنوان پژوهشگر برتر در جشنواره فرهیختگان اظهار کرد: از مهم‌ترین شاخص‌ها و معیارهای انتخاب پژوهشگران برتر هشتمین دوره جشنواره فرهیختگان می‌توان کسب حداقل ۱۰۰ امتیاز از مقاله‌های منتشرشده در نشریه‌های معتبر داخلی یا بین‌المللی و یا همایش‌های علمی معتبر را یادآور شد.


وی بیان کرد: طرح‌های پژوهشی برون‌دانشگاهی پایان‌یافته دارای حسن انجام‌کار از کارفرما؛ اجرای طرح‌های پژوهشی، پایان‌نامه، رساله که به مرحله فناوری رسیده باشد؛ تصنیف، تألیف و ترجمه کتاب، اکتشاف، ابتکار، نوآوری، اختراع، اثر بدیع و ارزنده هنری مورد تأیید مراجع علمی معتبر، سردبیری نشریات علمی و یا عضویت در هیئت تحریریه نشریه‌های علمی و هیئت‌مدیره انجمن‌های علمی و داوری مقالات از دیگر شاخص‌های انتخاب پژوهشگران برتر است.


عضو هیئت‌ علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان اظهار کرد: جوایز دریافت شده از جشنواره‌ها یا سایر مراجع معتبر؛ برخورداری از بیش‌ترین شاخص هرش (شاخص ارزیابی پژوهشگران) در رشته موضوعی در پایگاه Scopus و بیش‌ترین تعداد ارجاعات در رشته موضوعی در پایگاه Scopus از بازه زمانی فروردین ۱۳۹۵ تا مهر ۱۳۹۸ نیز از دیگر شاخص‌هایی است که در انتخاب پژوهشگران برتر می‌توان ذکر کرد.


سبحان اردکانی گفت: ازجمله دلایل انتخاب این‌جانب به‌عنوان پژوهشگر برتر در گروه کشاورزی و منابع طبیعی نیز می‌توان انتشار ۷۸ عنوان مقاله در نشریه‌های معتبر داخلی یا بین‌المللی، ارائه دو عنوان مقاله در همایش‌های علمی معتبر، اجرای یک عنوان طرح‌ پژوهشی پایان‌یافته دارای حسن انجام کار از کارفرما، داوری بیش از ۲۰۰ عنوان مقاله نشریه‌های علمی داخلی و بین‌المللی؛، برخورداری از شاخص هرش برابر با ۲۰ در رشته موضوعی در پایگاه Scopus و ۳۷۵ مورد ارجاع در رشته موضوعی در پایگاه Scopus در بازه زمانی فروردین ۱۳۹۵ تا مهر ۱۳۹۸ را نام برد.


برگزیده هشتمین جشنواره فرهیختگان در تشریح جزئیاتی از پژوهش‌های خود به آنا گفت: ازجمله مهم‌ترین موضوعات پژوهشی که به‌صورت نظام‌مند توسط این‌جانب در سال‌های اخیر انجام‌یافته است، می‌توان مباحث ایمنی غذایی و سنتز نانوساختارهای جدید با هدف حذف آلاینده‌های آلی و معدنی از آب و فاضلاب و به‌ویژه فاضلاب‌های صنعتی را ذکر کرد.


کمبود و کاهش اعتبارات پژوهشی


عضو هیئت‌ علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان درباره موانع پیش‌ روی پژوهشگران اظهار کرد: کمبود و کاهش اعتبارات پژوهشی، تجهیزات و امکانات لازم و نبود حمایت مالی، ضعف در اجرای پژوهش‌های کاربردی، توسعه‌ای و هدفمند و حرکت در مرز دانش به‌واسطه فقدان حلقه واسط میان پژوهشگران و حوزه اجرا ازجمله مشکلات پیش‌ روی پژوهشگران است.


سبحان اردکانی افزود: نبود نیازسنجی اولویت‌ها و مشکلات کشور و فقدان مدیریت اصولی؛ بهره نگرفتن از همه توان و امکانات موجود به‌واسطه نبود اعمال مدیریت صحیح و همه‌جانبه ناشی از مدیریت بخشی‌نگر و جزیره‌ای، نبود تبیین یک هدف صریح، دقیق و کلان برای جهت دادن به مسیر پژوهش و فناوری در کشور؛ صرف اعتبارات برای اهداف خرد و توزیع نامتوازن اعتبارات و تجهیزات پژوهشی میان حوزه‌های مختلف علوم از دیگر مشکلات پژوهشگران است.



وی درباره جایگاه ایران در عرصه پژوهش در سطح بین‌المللی و منطقه‌ای اظهار کرد: هرچند از حیث کمیت تولیدات علمی از جایگاه درخور و مناسبی در عرصه بین‌المللی و به‌ویژه منطقه‌ای برخوردار هستیم؛ اما حقیقت امر آن است که متأسفانه در ورطه نخوت علمی گرفتار شده‌ایم.



برگزیده هشتمین جشنواره فرهیختگان عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان اظهار کرد: از طرفی، بیشتر پژوهشگران ما به‌جای توجه به حل مسائل جاری مردم و مشکلات اصلی کشور ازجمله بیکاری، بحران آب، تخریب محیط‌زیست و تهدید دهشتناک تنوع زیستی، نظام اداری و نظایر آن از طریق اجرای پژوهش‌های بنیادی و کاربردی هدفمند، نظام‌مند و مسئله‌محور در دام واردات مسئله و صادرات مقاله گرفتارشده و ازاین‌رو، تقریباً هیچ مسئله اساسی را از کشور حل نمی‌کنند؛ بنابراین به‌نظر می‌رسد زمان آن فرارسیده که رویکرد کیفی‌گرایی را جایگزین کمی‌گرایی کرده و برای حل مسائل مبتلابه حوزه پژوهش و فناوری کشور که در پرسش قبل به‌تفصیل به آن پرداخته شد، اقدام کرد.



انتهای پیام/۴۱۱۷/4062/

انتهای پیام/

ارسال نظر