صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۱۱ - ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۰

سیر نزولی دلار آمریکا در اقتصاد جهانی

دلار در یک بازه ۹ ماهه به‌پایین‌ترین نرخ خود در چهارمین هفته متوالی رسید.
کد خبر : 578997

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، روزنامه فایننشال تایمز نوشت: دلار در یک بازه ۹ ماهه و در مقابل سبدی از ارزهای دیگر و به دنبال خوش‌بینی سرمایه‌گذاران درباره چشم‌انداز رشد اقتصادی جهان در ماه آوریل به‌پایین‌ترین نرخ خود در چهارمین هفته متوالی رسید.


این روزنامه افزود این کاهش به دنبال عملکرد قوی دلار در ماه مارس رخ داد؛ هنگامی‌که بهبود وضعیت اقتصادی آمریکا این انتظار را پدید آورد که افزایش تورم می‌تواند بانک مرکزی آمریکا فدرال ریزرو وادار کند تا سیاست‌های حمایتی خود را کاهش داده، سود اوراق قرضه را افزایش داده و ارزش دلار را در برابر سایر ارزهای اصلی جهان بالا ببرد.


اما با توجه به نشانه‌هایی که به اعتقاد سرمایه‌گذاران بهبود اقتصادی جهان احتمالاً چندان از اقتصاد آمریکا عقب نخواهد بود شاخص دلار آمریکا در یک ماه ۲.۷ درصد از ارزش خود را از دست داد و ۹۰.۹۸ دلار معامله شد و این در حالی بود که ارزش ارزهای دیگر که ارتباط قوی با قیمت کالاها داشتند افزایش یافتند. یورو افزایشی ۳ درصدی داشت و ۱.۲۰ دلار معامله شد و رئال برزیل بهترین عملکرد را طی یک ماه به نمایش گذاشت.


با توجه به رکود اقتصادی منطقه یورو در سه ماه نخست سال جاری میلادی، تحلیلگران انتظار دارند که فعالیت اقتصادی در این بلوک هم‌زمان با سرعت گرفتن برنامه‌های واکسیناسیون و بازگشایی اقتصادی، به‌تدریج افزایش یابد.


استراتژیست شرکت بانک سرمایه‌گذاری گلدمن ساش گفت: رونق دوباره فعالیت جهان به‌جای صرفاً فعالیت تجاری آمریکا دلیل اصلی کاهش شاخص دلار در ماه آوریل بوده است. در ماه‌های پیش رو ما شاهد لغو محدودیت کرونایی در اروپا خواهیم بود و انتظار می‌رود قیمت نفت و مس افزایش یابد که می‌تواند به زیان دلار باشد.


داده‌های تولید برای اولین سه‌ماهه سال جاری میلادی نشان داد که بین سرعت رشد اقتصادی در آمریکا و اروپا اختلاف زیادی وجود دارد و تولید ناخالص داخلی منطقه یورو ۰.۶ درصد کوچک‌تر شده درحالی‌که رشد تولید ناخالص داخلی در آمریکا ۱.۶ درصد رشد داشته است.


پیش‌بینی یک اقتصاددان ارشد شرکت بانک سرمایه‌گذاری فدریتد هرمس نشان داد درحالی‌که احتمالاً اقتصاد آمریکا عملکرد بهتری درسه‌ماهه دوم و سوم سال جاری خواهد داشت منطقه یورو می‌تواند در سه‌ماهه سوم به آن برسد و درصورتی‌که این اتفاق رخ دهد بار دیگر دلار جذابیت خود را از دست خواهد داد.


اما این استدلال برخی از تحلیلگران را قانع نمی‌کند. وین تین رئیس راهبرد ارزی شرکت بانک سرمایه‌گذاری براون برادرز هریمن گفت بعید به نظر می‌رسد که رشد اقتصادی منطقه یورو امسال به‌پای رشد اقتصادی آمریکا برسد که منجر خواهد شد بانک مرکزی آمریکا خرید دارایی‌ها خود در مقابل اروپا را کاهش دهد.


انتهای پیام/۴۱۰۶/

انتهای پیام/

برچسب ها: فدرال رزرو
ارسال نظر