صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۳ - ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۰
سعادتمند تبیین کرد؛

شاخص مهم در خانواده متعالی چیست؟

عضو هیئت علمی گروه علوم تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان گفت: شاخص مهم در خانواده متعالی همراهی، همدلی و هم‌اندیشی اعضای خانواده است.
کد خبر : 578958

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از اصفهان، زهره سعادتمند در نخستین جلسه از سلسله نشست‌های خانواده متعالی که با مشارکت معاونت آموزش‌های عمومی و مهارتی (سما) دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان و کارگروه تحکیم خانواده برگزار شد، اظهار کرد: تعالی خانواده یعنی پرداختن به جنبه‌های حقیقی انسان و ایجاد زمینه رشد و تعالی برای او به‌طوری‌که در خانواده ضوابط معقول و مشروط به خروجی‌هایی که در راستای اهداف خداوند از خلقت انسان بوده گام برداشته شود.


این عضو هیئت علمی دانشگاه ادامه داد: در خانواده متعالی، همسویی در بینش‌ها و باورها وجود دارد و اگر این همسویی وجود نداشته باشد، امکان اینکه خانواده به‌صورت سیستمی به سوی خانواده متعالی حرکت کند، ایجاد نمی‌شود؛ بنابراین شاخص مهم در خانواده متعالی همراهی و همدلی و هم‌اندیشی است.


وی افزود: خداوند در قرآن کریم می‌فرماید: «از نشانه‌های خداوند این است که از جنس خودتان برای شما جفت‌هایی آفرید تا نزد آنها آرامش یابید.» بدیهی است هرگونه اختلال در وظایف پدر و مادر باعث تضییع حقوق فرزندان و همسر می‌شود. کوشش مصلحان بشری و پیامبران این بوده که نظام خانواده را به‌عنوان نظام مستحکم حفظ و معرفی کنند و عوامل آسیب‌زا را از خانواده دور کنند.


عضو هیئت علمی گروه علوم تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) ادامه داد: شاخص دیگر معنویت محوری است. معنویت محوری به‌عنوان نحوه‌ای از مواجهه با جهان هستی، باعث می‌شود حالت‌های نفسانی و نامطلوب مانند اضطراب، سرگشتگی، ناامیدی، بی‌معنایی و بی‌هدفی از بین برود. بر اساس این شاخص افراد در خانواده به دنبال معنای پایدار و بااصالت هستند که با کسب رضایت و قرب الهی خداوند حاصل می‌شود، نه به دنبال معناهایی که فرد را موقت به رضایت می‌رساند؛ اما دوام ندارد.


عضو کارگروه تحکیم خانواده تعدادی از شاخص‌های خانواده متعالی را تبیین کرد و به سؤالات مخاطبان پاسخ گفت. ادامه تبیین شاخص‌ها با استقبال مخاطبان به جلسات آتی موکول شد.


مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار خانواده در فرزندان


معاون آموزش‌های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان (سما) نیز گفت: خانواده نهاد اجتماعی و در واقع کوچک‌ترین واحد اجتماعی بوده که هدف آن در نگاه قرآن کریم تأمین سلامت جسمی و روانی و رسیدن به آسایش و آرامش برای همسران و فرزندان است.


حمیدرضا نظری ادامه داد: هدف خانواده ایجاد رویارویی با پدیده‌های اجتماعی بوده و در سخنان پیشوایان دینی، باورها، سبک زندگی، عادات و تمایلات و اهداف خانواده از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار بر فرزندان و زندگی و آینده آنها معرفی شده و ارزش خانواده بیش از هر چیز بر پایه مودت و دوستی بین اعضای خانواده است. خانواده جایگاهی دارد  که اگر به آن اهمیت داده و نیازهای انسان در آن پاسخ داده شود از بسیاری از آسیب‌های اجتماعی پیشگیری خواهد شد.


انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/

انتهای پیام/

ارسال نظر