سمینار پژوهشی آشنایی با علوم و فناوری نانو در واحد میانه برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، محمد بیگلری مدرس این سمینار از سوی شرکت بهین نانو صنعت آتیه وابسته به ستاد ویژه توسعه فناوری ریاست جمهوری، در تعریف واژه نانو گفت: نانو واژه ای است کلی که به تمام فناوری های پیشرفته در عرصه کار با مقیاس نانو اطلاق می شود و اولین جرقه فناوری نانو در سال 1959 زده شد.
وی با توجه به فناوری نانو در صنعت ساختمان اظهار کرد: اکنون فناوری نانو در برخی محصولات و تجهیزات ساختمان سازی مانند پنجره های خود تمیز شونده و صفحات خورشیدی برای رنگ آمیزی ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد.
بیگلری افزود: کاربردهای بسیاری مانند بتن های خود ترمیم شده، مواد ضد اشعه UV و IR، پوشش ضد مه، سقف ها و دیوارهای منتشر کننده نور در حال توسعه می باشند که امروزه حسگرهای توانمند فناوری نانو قادرند درجه حرارت، رطوبت و ذرات سمی معلق در هوا را کنترل کنند.
مدرس سمینار با تاکید بر اینکه هنگام هوشمند شدن ساختمان ها، نانو مواد به عنوان یکی از عناصر اصلی ساختمان مد نظر قرار می گیرد، گفت: فناوری نانو در صنایع ساختمان هم نقش بسزایی دارد و در این راستا بیشترین سهم را صنایع فولاد، شیشه و بتن ایفا می کنند. کاربرد نانو ذرات در صنعت ساختمان که مهمترین آنها نانو لوله های کربنی cnt و دی اکسید تیتانیوم (tio2) هستند.
سخنران سمینار با توجه به فناوری نانو و پوشش های ساختمانی بیان کرد: نانو پوشش های ساختمان در سطوح داخلی و خارجی ساختمان ها از جمله سطوح شیشه ای، پلاستیکی، چوبی، فولادی، سنگی، آجری، کاشی، سرامیکی، سیمانی، بتنی و ... استفاده می شود و نانو پوشش های ساختمان آنتی باکتریال بوده و برای سلامتی انسان بی ضرر هستند.
مدرس شرکت بهین نانو صنعت آتیه در خصوص کاربرد نانو در محیط زیست خاطرنشان کرد: فناوری نانو در حفظ محیط زیست نقش مهمی با اصلاح خاک های آلوده و حذف پاک سازی آلاینده های شیمیایی موجود در منابع آب، خاک و هوا می کند. با توسعه فرآیند تولید سبز، انتشار و تولید زائدات را کاهش داده و نیز موجب کاهش معرف مواد خام مورد نیاز شده و راهکاری در جهت محیط زیست و منابع طبیعی و دستیابی به توسعه پایدار به حساب می آید.
بیگلری افزود: این مطالعه به روش مروری و تحلیلی با برسی مفهوم توسعه پایدار ماهیت و اهمیت نانو تکنولوژی، به نقش و کاربرد نانو تکنولوزی در مدیریت آفات و امراض کشاورزی و حفاظت از محیط زیست می پردازد.
وی با بیان اینکه بررسی نانو تکنولوژی با کاستن آلاینده ها، محیط زیستی سالم تر را فراهم می کند ادامه داد: محافظ محیط در جهت توسعه های پایدار است که کاربرد مستقیم و غیر مستقیم آن برای حفاظت از محیط زیست با بکارگیری مواد نانو ساختاری در حفظ محیط زیست از قبیل نانو فیلترها برای تصفیه پساب های صنعتی، نانو پودرها برای تصفیه گازهای آلاینده خروجی از خودروها و سایر واحدهای صعتی اثبات شده است.
بیگلری تاثیر بسزای مردم برای محیط زیست در کنترل آلاینده های زیست محیطی را با اهمیت خواند و تصریح کرد: برای کنترل این اثر نیاز است آثار فعالیت انسانی بر محیط و چگونگی تغییر آن بر حسب زمان بررسی می شود تا مؤثرترین تصمیمات اتخاذ شود.
انتهای پیام/