صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۱ - ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
گزارش آنا از یک سؤال پرتکرار؛

آیا امکان تحصیل مجدد در دوره روزانه وجود دارد؟

بسیاری از فارغ‌التحصیلان و دانشجویان دوره روزانه قصد دارند که بار دیگر در مقطع تحصیلی قبلی یا فعلی ادامه تحصیل دهند، این افراد باید به ضوابط در نظر گرفته‌شده در این زمینه توجه کنند.
کد خبر : 578414

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و کنکور گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، تحصیل رایگان یکی از دغدغه‌های مهم در حوزه آموزش عالی است. به همین دلیل هر ساله ظرفیت مشخصی از مقاطع مختلف به تحصیل در دوره روزانه یا رایگان اختصاص می‌یابد. مثلاً ظرفیت دوره روزانه در کنکور سراسری در سال گذشته حدود ۱۲۰ هزار نفر بوده است.


عموماً تحصیل در رشته‌های دوره‌های روزانه رقابتی است چراکه دانشجویان می‌توانند بدون پرداخت هزینه ادامه تحصیل دهند. حال بسیاری از دانشجویان درباره تحصیل در سایر دوره‌های تحصیلی می‌پرسند و اینکه می‌توانند پس از فارغ‌التحصیلی در دوره روزانه کارشناسی وارد مقاطع تحصیلی بالاتر در دوره روزانه شوند.


امکان تحصیل در دوره روزانه همه مقاطع تحصیلی


ظرفیت دوره روزانه در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری محدود است اما هر یک از فارغ‌التحصیلان دوره روزانه کارشناسی می‌توانند وارد دوره روزانه کارشناسی ارشد شوند. همچنین امکان تحصیل برای فارغ‌التحصیلان دوره روزانه کارشناسی ارشد در دوره دکتری روزانه نیز وجود دارد.


سؤال مهم دیگر درباره دوره‌های روزانه این است که آیا فارغ‌التحصیلان دوره‌های روزانه می‌توانند در همان مقطع تحصیل مجدد داشته باشند. یعنی فارغ‌التحصیلان دوره‌های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری می‌توانند برای بار دیگر در این مقاطع تحصیل کنند.


بر اساس ضوابطی که قبلاً در این زمینه وجود داشت و مدام در دفترچه‌های راهنمای ثبت‌نام آزمون‌ها مطرح می‌شد این بود که تحصیل در دوره روزانه فقط برای یک‌بار امکان‌پذیر است و هر فرد می‌تواند یک‌بار در هر مقطع تحصیل رایگان داشته باشد. اما مدتی بعد تعدادی از داوطلبان آزمون‌ها شکایتی را در دیوان عدالت اداری مطرح کردند و دیوان عدالت اداری پس از بررسی موضوع رأیی در این زمینه صادر کرد.


امکان تحصیل مجدد در دوره روزانه


بر اساس قانون قبلی افرادی که در دوره روزانه مقطعی فارغ‌التحصیل شده‌اند در صورت پذیرفته شدن در دوره روزانه همان مقطع باید شهریه دوره شبانه را پرداخت کنند اما اکنون بر مبنای رأی دیوان عدالت اداری دیگر پذیرفته‌شدگان دوره روزانه برای تحصیل مجدد نباید هزینه پرداخت کنند و می‌توانند بار دیگر تحصیل رایگان داشته باشند.


در حال حاضر محدودیت تحصیل در دوره روزانه فقط برای کسانی وجود دارد که در آزمون سال قبل پذیرفته‌ شده‌اند. این افراد باید پس از ارائه انصراف به دانشگاه‌ها در دوره‌های غیر روزانه تحصیل کنند. دانشجویان دوره روزانه سال ۹۸ و قبل از آن در همه مقاطع تحصیلی نیز می‌توانند با ارائه درخواست انصراف از تحصیل، متقاضی پذیرش در دوره روزانه شوند.


دانشجویان فعلی دوره‌های غیر روزانه می‌توانند بدون انصراف از تحصیل متقاضی پذیرش در دوره روزانه دانشگاه‌ها شوند و در صورت پذیرفته شدن باید از تحصیل در رشته فعلی خود انصراف دهند. این امکان برای دانشجویان همه مقاطع تحصیلی شامل کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری وجود دارد.


دانش‌آموختگان مقاطع کارشناسی ارشد ناپیوسته و پیوسته تمامی رشته‌های تحصیلی و دکتری عمومی پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دکتری حرفه‌ای دامپزشکی متقاضی تحصیل مجدد، می‌توانند با رعایت شرایط زیر از طریق قبولی در آزمون سراسری در مقطع دکتری عمومی رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی تحصیل نمایند و محدودیتی در انتخاب دوره‌های مختلف (روزانه و شهریه پرداز) ندارند.


انتهای پیام/۴۰۴۰/پ


انتهای پیام/

برچسب ها: دوره دکتری
ارسال نظر
نظرات بینندگان 1 نظر
اامین
15:04 - 1401/05/18
البته یه قسمت کهطرف یک سال محروم میشد خم برداشتن