صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۸ - ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
آنا گزارش می‌دهد؛

دیپلماسی و کرسی تأثیرگذار دو حلقه گمشده ورزش ایران/ سناریوی تلخ جدیدی برای سوریان تکرار نشود

در حالی که عباس جدیدی به‌دلیل کارشکنی و خیانت یا بی‌برنامگی متولیان ورزش ایران کرسی آسیایی را از دست داد، سوریان برای پیروزی در هیئت‌رئیسه اتحادیه جهانی کشتی نیاز به حمایت ویژه دارد.
کد خبر : 578383

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، مسابقات گزینشی کشتی و قهرمانی آسیا به میزبانی آلماتی قزاقستان اگرچه با مدال‌های رنگارنگ و سهمیه المپیک برای کشتی‌ ایران به پایان رسید اما یک ناکامی بزرگ داشت که باعث شد مسئولان کشتی ایران با یک خاطره تلخ آلماتی را به مقصد تهران ترک کنند. در جریان این رقابت‌ها انتخابات شورای کشتی آسیا برگزار شد و عباس جدیدی به‌عنوان نماینده ایران برای پست دبیرکلی و نایب‌رئیسی نامزد شده بود، جدیدی که به گواه بسیاری از کارشناسان کشتی به لحاظ فنی یکی از ستاره‌های بی‌بدیل کشتی ایران محسوب می‌شود برای پا گذاشتن به عرصه مدیریتی در کشتی با حمایت علیرضا دبیر به‌عنوان نماینده ایران در انتخابات شورای کشتی آسیا نامزد شد.


چهره شناخته شده جدیدی در آسیا و جهان باعث شد تا همه مسئولان کشتی به کسب کرسی دبیرکلی یا نایب‌رئیسی در شورای کشتی آسیا امیدوار باشند، اما نتیجه انتخابات برخلاف تصورات پیش رفت و نماینده کشورمان در مقابل نفراتی که در برابر کشتی ایران حرفی برای گفتن نداشتند، شکست خورد. عباس جدیدی در انتخابات شورای کشتی آسیا با کلکسیونی از مدال‌های جهانی و المپیک ناکام بزرگ این انتخابات لقب گرفت. پس از این شکست تلخ، حرف و حدیث زیادی از جمله درگیری مسئولان فدراسیون کشتی با دو مسئول سابق فدراسیون کشتی جلوی چشمان لالوویچ رئیس اتحادیه جهانی، تا بحث سابقه دوپینگ جدیدی و تهدید دبیر برای سنگ‌اندازی و شیطنت برخی افراد داخلی از سوی مراجع قضایی ناکامی جدیدی را در این انتخابات رقم زد.


عباس جدیدی پس از این شکست بزرگ در مصاحبه‌ای عنوان کرد:«‌برخی پیام‌ها در جریان انتخابات رد و بدل شد که یکی از این پیام‌ها مربوط به گزارش دوپینگ من حدود ۳۰ سال پیش بود که البته در دادگاه فیلا حضور یافتم و درباره این اتهام پاسخ دادم. این پرونده بسته شد و من در سال‌های بعد در رقابت‌های جهانی شرکت و مدال کسب کردم. وطن فروشی و خیانت  در جریان انتخابات به وجود آمد، دو نفر از کارمندان ایرانی اتحادیه جهانی در محل برگزاری انتخابات حضور پیدا کردند؛پس از آن اعضای موبایل‌های خود را به هم نشان دادند و شروع به ایمیل زدن و ارسال پیام صوتی و متنی در واتس اپ کردند به طوری که نماینده کشور تاجیکستان که همیشه به ایران رأی می‌داد، به سراغ ما آمد و درباره این خیانت سخن گفت.»


علیرضا دبیر هم پس از این ناکامی اعلام کرد:« یک آقا و یک خانم که منفعت زیادی از حضور در مجامع بین المللی برده‌اند با خیانت به کشور خودشان باعث شدند تا جدیدی نتواند در این شورا رأی بیاورد. مطلع شدن مدیران اتحادیه جهانی کشتی و شورای کشتی آسیا از دوپینگ عباس جدیدی در دوران قهرمانی توسط افراد داخلی، عامل مهم ناکامی او در انتخابات بوده است." البته دبیر پس از این ناکامی اطمینان داد که اسناد و مدارک این افراد را در اختیار دارد و قطعاً در آینده‌ای نزدیک دست آن‌ها را رو می‌کنم تا این خیانتی که در حق ورزش اول شده برای همه عیان شود."


وطن فروشی، دوپینگ یا هر دلیل دیگر سبب شد که کشتی ایران یکی از کرسی‌ها مهم را در شورای کشتی آسیا از دست بدهد؛ کرسی که نماینده ایران طبق پیش‌بینی‌ها شانس زیادی برای تصاحب آن داشت اما به راستی دلیل اصلی این ناکامی چه بود؟! دوپینگ سه دهه پیش، خیانت مزدوران داخلی یا نبود برنامه دیپلماسی درست و اصولی برای کسب کرسی؟مقصراین ناکامی بزرگ چه کسانی بودند؟!


پس از ناکامی عباس جدیدی که یکی از چهره‌های شناخته شده کشتی ایران در جهان و آسیاست، این سوال به وجود می‌آید که به راستی فدراسیون کشتی چه گام بزرگی برای حمایت از جدیدی در شورای کشتی آسیا برداشته است و آیا تنها با یک سفر به سوریه که جایگاه ویژه‌ای هم در کشتی آسیا ندارد می‌توان برای جدیدی رأی جمع کرد؟! از همه مهم‌تر وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک چه اقداماتی برای کسب این کرسی برداشته‌اند؟! آیا کمیته ملی المپیک با سایر کشورها برای کسب کرسی در کشتی آسیا رایزنی انجام داده است؟!


از دست دادن کرسی‌های تأثیرگذار، رایزنی‌های بی‌فایده و همچنین نبود یک برنامه اصولی و درست نشان می‌دهد متولیان ورزش ایران در دیپلماسی ضعیف هستند و همین موضوع ضربه‌های بزرگی به ورزش ایران وارد کرده است. قطعاً در مناقشات ورزشی، نقش کرسی بین‌المللی و تاثیرگذار بسیار مشهود است، این فقدان سبب شده که در بیشتر پرونده‌ها، ایران شکست‌خورده باشد که نمونه آن می‌توان به پرونده جنجالی جودو که به محرومیت چهار ساله این رشته و همچنین از دست دادن میزبانی‌ها در فوتبال و هندبال اشاره کرد. یکی از مشکلات همیشگی ورزش ایران که سال‌هاست از آن رنج می‌برد، نبود همین کرسی‌های تأثیرگذار است به طوری که صالحی‌امیری رئیس کمیته ملی المپیک اذعان دارد: "90 درصد کرسی‌های بین‌المللی ما اثر گذار نیستند و بسیاری از آنها هیچ تاثیری در ارتقای جایگاه ورزش ایران ندارند. کرسی اثرگذار می‌تواند به ارتقا یک رشته در آسیا و جهان کمک کند. ما باید تلاش کنیم تعریف جدیدی از کرسی داشته و به دنبال کرسی تاثیرگذار باشیم."


حالا در شرایطی که کرسی در شورای کشتی آسیا را از دست داده‌ایم، اما انتخابات هیئت‌رئیسه اتحادیه جهانی کشتی را پیش رو داریم. حمید سوریان به‌عنوان نماینده ایران در این انتخابات حضور دارد و می‌طلبد قبل از برگزاری انتخابات از سوی وزارت ورزش و جوانان، کمیته ملی المپیک برای جمع کردن رأی برای سوریان رایزنی‌ها آغاز شود. قطعاً یکی دو بار سفر به کشورهای روسیه و قزاقستان و یا مذاکرات تلفنی برای پیروزی در انتخابات هیئت‌رئیسه اتحادیه جهانی کشتی نمی‌تواند کارساز شود و نیاز است که یک استراتژی هدفمند و اصولی از سوی فدراسیون کشتی، وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک برای پیروزی سوریان در این انتخابات در نظر گرفته شود. متولیان ورزش باید از ظرفیت دیپلماسی خود برای کمک به نماینده ایران با رایزنی با سایر کشورها بهره بگیرند تا سرنوشتی همچون جدیدی برای سوریان تکرار نشود.


در انتخابات ماکون فرانسه ۲۰۱۶ رسول خادم با رأی بالا توانست به عضویت هیئت‌ رئیسه اتحادیه جهانی کشتی درآید هر چند که او با انصراف خود یکی از مهم‌ترین و تأثیرگذارترین کرسی‌های ایران را از بین برد، اما بدون شک با یک دیپلماسی درست و اصولی و همچنین مشورت با افراد متخصص بار دیگر می‌توان صاحب این کرسی شد، سوریان با 7 مدال طلا و جهان اعتبار ویژه‌ای در کشتی جهان دارد و شایستگی رسیدن به کرسی هیئت‌رئیسه اتحادیه جهانی را دارد اما باید لابی و دیپلماسی درستی برای کسب این پیروزی برداشته شود، عباس جدیدی با شیطنت و سنگ‌اندازی یا بی‌برنامگی فدراسیون کشتی و متولیان ورزش کرسی مهمی را در کشتی آسیا از دست داد و حالا باید مسئولان به فکر سوریان باشند که او هم مثل جدیدی قربانی نشود.


انتهای پیام/4057/

انتهای پیام/

ارسال نظر