صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۹ - ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۰

استارت‌آپ چینی روبات جمع‌آوری‌کننده زباله‌های فضایی را به مدار زمین فرستاد

یک استارت‌آپ چینی برای جمع‌آوری زباله‌های موجود در مدار زمین فضاپیمایی مخصوص را طراحی و پرتاب کرد.
کد خبر : 578166

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، به‌تازگی استارت‌آپی چینی روباتی طراحی کرده است که ضمن حرکت در مدار زمین زباله‌های موجود در این منطقه از فضا را جمع‌آوری می‌کند. بقایای  هزاران ماهواره و تجهیزات تحقیقاتی که اکنون قادر به فعالیت نیستند، چالشی بزرگ پیش روی سازمان‌هایی فضایی قرار داده و از همین رو دانشمندان در کشورهای مختلف می‌کوشند تا این زائده‌های فضایی را جمع‌آوری کنند.


روبات چینی ۳۰ کیلوگرم وزن دارد و مهندسان آن را NEO-01 نام‌گذاری کرده‌اند. این روبات کمتر از دو ماه پیش به همراه چند ماهواره دیگر به فضا پرتاب شد ولی تاکنون مقامات چینی اطلاعات زیادی از آن منتشر نکرده بودند. به نظر کارشناسان صنعت فضایی روسیه، چین و آمریکا دور جدید از رقابت‌های فضایی را با یکدیگر آغاز کرده و هرکدام از این کشورها در تلاش هستند تا تسلط خود بر مدار زمین را بیشتر کنند.


هم اکنون بیش از ۱۲ شرکت در سراسر دنیا پروژه جمع‌آوری زباله‌های فضایی را به طور مستقیم دنبال می‌کنند. آخرین بررسی‌های ناسا حاکی از است که حجم زباله‌های فضایی در اطراف کره زمین به حدی رسیده که خطر برخورد ماهواره‌های درحال فعالیت با بقایای تجهیزات از کار افتاده بسیار بیشتر از چند سال گذشته شده و با روند کنونی می‌توان امیدوار بود که حجم این زباله‌ها تا سال ۲۰۴۵ کاهش یابد. جاکسا(سازمان فضایی ژاپن) ماه گذشته اعلام کرد اگر هرچه سریع‌تر زباله‌های فضایی جمع‌آوری نشوند، سیستم‌های بین‌المللی نظیر شبکه‌های مخابراتی و جی‌پی‌اس دچار اختلال خواهند شد. سازمان فضایی چین همچنین قصد دارد به‌زودی کاوشگری را برای بررسی و فرود روی سطح یکی از سیارک‌های موجود در منظومه شمسی به فضا پرتاب کند.


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر