امید برای بینایی بخشیدن به نابینایان قوت گرفت/ استفاده از 2 ماسک باعث جلوگیری از ابتلا به کرونا میشوند؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، تغییرات در جهان فناوری بهسرعت در حال وقوع است و هر لحظه خبری تازه از محصولات پیشرفته و اتفاقات مختلف منتشر میشود. از ابتدای هفته تاکنون خبرها و گزارشهای گوناگونی در حوزه فناوری به اطلاع خوانندگان رسیده است که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره میکنیم:
امید برای بینایی بخشیدن به نابینایان قوت گرفت
گروهی از متخصصان رشته مهندسی پزشکی موفق شدند نوعی سیستمی را اختراع کنند که با استفاده از لنزهای مخصوص و ایجاد ارتباط آنها با مغز توانایی دیدن را برای افراد نابینا فراهم کند. محققان حاضر در این پروژه به دلیل تلاشهای خود تاکنون چند جایزه بینالمللی را دریافت کرده و میکوشند تا فناوری خود را بهزودی در اختیار مردم قرار دهند.
بر اساس مطالعات انجامشده و بررسیهای اولیه این فناوری بر قدرت بینایی افراد که دچار خشکی چشم هستند تأثیر مثبتی دارد و تقریباً تمام مشکلات آنها برای دیدن را برطرف میکند. در حقیقت این فناوری نوعی تصویر مصنوعی از محیط را به افراد کاملاً نابینا ارائه میدهد ولی در افراد کمبینا علاوه بر دید مصنوعی قدرت بینایی چشم را نیز تقویت میکند. لنزهای مورد استفاده برای افراد کمبینا و نابینا کاملاً هوشمند است و امکان برقراری ارتباط شبکه عصبی چشم با مغز را فراهم میکند. سازندگان این فناوری مدعی هستند اختراع آنها تحولی بزرگ در زندگی نابینایان و کمبینایان رقم خواهد زد.
روزه گرفتن چه مزیتهایی برای بدن دارد؟
قدمت روزهداری به قرنها پیش باز میگردد. این آیین، در بسیاری از فرهنگها و ادیان نقش اساسی را ایفا میکند. چنانچه بیتردید مطلع هستید در دین مبین اسلام، بخش مهمی از روزه گرفتن پرهیز از مصرف غذاها و نوشیدنی برای مدت زمان مشخص است. امروزه بسیاری از افراد حتی از جنبه غیرمذهبی نیز به سبک زندگی مبتنی بر روزهداری روی آوردهاند. هر چند مخالفان با ادعای تقابل علم و مذهب، سعی به مطرود کردن روزهداری دارند اما ثابت شده است که روزهداری فواید زیادی برای سلامتی دارد؛ از کاهش وزن گرفته تا عملکرد بهتر مغز. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
۷ مزیت روزهداری در مقالات معتبر جهان
در حالی که التهاب یک روند ایمنی طبیعی است که برای کمک به مقابله با عفونتها توسط بدن انجام میگیرد، التهاب حاد میتواند عواقب جدی برای سلامتی داشته باشد. تحقیقات نشان میدهد که التهاب شدید ممکن است در ایجاد بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی، سرطان و آرتریت روماتوئید نقش کلیدی داشته باشد(۱). در برخی مطالعات ثابت شده است که روزهداری میتواند به کاهش سطح التهاب و افزایش سلامتی کمک کند.
کشف اطلاعاتی جدید از نحوه ترمیم پوست بدن
نحوه ترمیم قسمتهای آسیبدیده پوست یکی از بزرگترین رازهای بدن است که دانشمندان سالهاست برای کشف اسرار آن تلاش میکنند. حالا گروهی از محققان دانشگاه یک قدم به سمت درک این فرایند پیچیده در بدن نزدیکتر شده و اکنون میدانند که بخشهای خاصی از دیانای مسئول تقسیم سلولهای ترمیمکننده پوست هستند.
دانشمندان اکنون میخواهند با استفاده از فرایند سولفورافان که در انواع کلمها بهویژه کلم بروکلی یافت میشوند روند بازسازی پوست را تسریع کنند. سویتلانا کورینا یکی از محققان حاضر در پروژه کشف رازهای پوست گفت: «هنوز نمیدانیم چرا گاهی اوقات پوست قسمتی از بدن به طور کامل بازسازی شده ولی این اتفاق در ناحیهای دیگر رخ نمیدهد اما بهتازگی اطلاعات قابل توجهی در مورد مبدأ ارسال سلولهای ترمیم کننده به دست آمده است. از همین رو قصد داریم با استفاده از فرایند سولفورافان بازسازی نواحی آسیبدیده پوست را تسریع کنیم.»
میکروپلاستیکها خطری جدی برای ادامه حیات در محیط زیست
زبالههای پلاستیکی اصلیترین عامل آلودگی اقیانوسها هستند، به طوری که سالانه بیش از ۱۰ میلیون تن پلاستیک وارد آبها میشود. اما بیشتر آنها به میکروپلاستیکها تبدیل میشوند؛ از این میان مقداری با وزش باد به مکانهای دیگر جابهجا میشوند، مقداری در رسوبات ساحلی و اعماق دریا تجمع مییابند و برخی نیز بهصورت قطعات بزرگ برای دههها روی آب دریاها و اقیانوسها شناور میمانند و گردش میکنند. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
دنیا آلودگی میکروپلاستیکها را طاقت میآورد؟
طبق یک مطالعه جدید، مشکل آلودگی پلاستیک آنقدر تشدید شده که میکروپلاستیکها اکنون در گردش جوّی قرار دارند و مانند اکسیژن یا آب در اطراف کره زمین گردش میکنند. طبق ترکیبی از نمونهگیری و مدلسازی انجام شده توسط محققان، ذرات پلاستیکی که از اقیانوس و سطح جادهها به هوا ارسال میشوند، از طریق قارهها عبور میکنند و به دورترین نقاط کره زمین میرسند. به نظر میرسد که این پلاستیکها برای مدتزمان طولانی در اکوسیستمهای ما در گردش بوده است. این امر نشان میدهد که اگر بخواهیم این حجم از پلاستیک را کنترل کنیم، عملیات پاکسازی گستردهای را باید انجام دهیم.
تغییر در نحوه ارتباط کاربران با دستیار هوشمند گوگل
شرکت گوگل در جریان برنامهای آزمایشی نوع ارتباط با دستیار صوتی خود را برای کاربران تغییر داد. ویژگی جدید دستیار هوشمند گوگل با اسم رمز «گوآکامول» (Guacamole) شناخته میشود و کاربران گوشیهای هوشمند مجهز به اندروید ۱۱ به بالا میتوانند آن را فعال کنند. با این قابلیت جدید دیگر برای ارتباط با دستیار صوتی نیازی به گفتن عبارت «Hey Google» نیست.
طبق اطلاعات منتشر شده در حال حاضر این ویژگی تنها برای تعداد محدودی از کاربران فعال شده و کسانی میتوانند از این قابلیت جدید دستیار صوتی استفاده کنند که مجوز شرکت گوگل را داشته باشند. گوگل مدعی است ویژگی «گوآکامول» تمامی سرویسهای دستیار صوتی این شرکت را ارائه میدهد و همچنین خدمات جدید نیز در آینده به آن اضافه خواهد شد. همه روزه میلیونها نفر در سراسر دنیا برای ارتباط با گوشی هوشمند خود و انجام فعالیتهای گوناگون در گوشی از دستیار صوتی استفاده میکنند و این ابزار را میتواند یکی از پرکاربردترین سرویسهای شرکت گوگل دانست. از همین رو چنین تغییری میتواند به سرعت مورد توجه کاربران قرار گرفته و یا با واکنشهای منفی روبهرو گردد.
اختراع دستگاه ایرانی برای تصفیه پساب صنعتی
پسماندهای صنعتی بسته به صنعت حاوی مواد مختلفی از روغن و گریس گرفته تا مواد سمی مانند سیانید و نیترات هستند. ورود این پسابها به محیط زیست تأثیراتی منفی بسیاری برای حیوانات و انسانها به همراه دارد. روشهای مختلفی برای تصفیه پسابهای صنعتی وجود دارد که یکی از آنها استفاده از دستگاه تصفیه پساب است. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
با محصول ایرانی دیگر کرونا را نفس نمیکشید!
حال یک استارتآپ ایرانی نوعی دستگاه تصفیه پساب مبتنی بر فناوری پلاسما ساخته که قادر به حذف ۹۵ درصد رنگهای آلاینده صنعتی است. این سامانه با استفاده از فناوری پلاسما نقاط پرانرژی در مقیاس نانو تولید میکند که قادر به از بین بردن میکروارگانیسمها و آلایندههای بیولوژیکی است. به لطف فناوری پلاسما، این دستگاه توانایی حذف فلزات سنگین مانند آرسنیک را نیز دارد.
آشنایی با روش استفاده از گوشی هوشمند به عنوان دوربین لپتاپ
همهگیری بیماری کرونا در سراسر جهان زندگی عادی میلیون انسان را تغییر داد و در شرایط شیوع خطرناک و گسترده بیماری مردم مجبور هستند بیشتر ساعتهای شبانهروز را در خانه سپری کنند. از همین رو شیوه انجام بسیاری از فعالیتها نظیر حضور در جلسات اداری و آموزشی تغییر کرد. اکنون جمعیت زیادی از کاربران برای شرکت در کلاسهای دانشگاه و مدرسه از رایانه یا لپتاپ استفاده میکنند.
این استفاده گسترده از فناوری باعث شده تا کاربران اطلاعات خود را در خصوص نحوه صحیح بهکارگیری رایانه و گوشیهای هوشمند افزایش دهند تا در صورت بروز مشکل به راحتی قادر به حل آن باشند. اگر در هنگام برگزاری کلاسهای برخط دوربین(وبکم) لپتاپ یا رایانه درست کار نکند دانشآموزان یا دانشجویان برای ارتباط با اساتید خود دچار مشکل میشوند.
استفاده از 2 ماسک باعث جلوگیری از ابتلا به کرونا میشوند؟
از زمان شیوع ویروس کرونا تاکنون اقدامات و دستورالعملهای متفاوتی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری توسط کارشناسان بهداشتی، محققان و سازمانهای بینالمللی ارائه شده است؛ از ماسک زدن و شستوشوی دستها با آب گرم و صابون به مدت 20 ثانیه گرفته تا ضدعفونی سطوح با الکل. هرچند برخی از این اظهارنظرها پس از مدتی رد شده است. برای مثال اخیراً سازمان غذا و داروی آمریکا اعلام کرد ضدعفونی سطوح ضروری نیست چراکه کرونا از سطوح منتقل نمیشود. با این حال یکی از مواردی که همواره جزء اصلیترین دستورالعملها بوده، ماسک زدن است. چراکه مهمترین نقش را در جلوگیری از ابتلا به کرونا دارد. اما اخیراً موضوعی مطرح شد که گاهی استفاده از دو ماسک بهتر است. دکتر آنتونی فائوچی مدیر مؤسسه ملی بیماریهای عفونی آمریکا و عضو ارشد کارگروه مقابله با کرونای کاخ سفید، استفاده از دو ماسک را برای یک تناسب مناسب و راحت تأیید کرده است، و مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده (CDC) دریافتند که دو برابر پوشاندن دهان میتواند محافظت را تا حدود 50 درصد بهبود بخشد. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
بررسی فرضیه جدید دانشمندان
بااینحال، مطالعهای که اخیراً به عنوان تحقیق در ژورنال «جاما اینترنال مدیسین» (JAMA Internal Medicine) منتشر شده، نشان میدهد اگر یک ماسک را بهخوبی روی دهان و اطراف آن پوشانده باشید، ممکن است لازم نباشد ماسک دیگری را روی آن قرار دهید.
افزایش ایمنی خودروهای خودران برای تردد در جادهها با فناوری هولوگرافی
محققان با تلفیق فناوری لیدار و واقعیت افزوده سیستمی با نام هولوگرافی طراحی کرده که میتواند با ردیابی اشیای مختلف از حواسپرتی راننده و بروز هرگونه حادثه تلخ هنگام رانندگی جلوگیری کند.
این فناوری توسط گروهی از مهندسان دانشگاه کمبریج، لندن و آکسفورد طراحی شده و عملکرد آن به این صورت است که اطلاعات دریافتی حسگرهای لیدار به سیستم پردازش اتومبیل ارسال شده و پس از آن به جای نمایش روی نمایشگر 2بعدی خودرو از طریق فناوری خاصی دقیقاً مقابل چشمان راننده نشان داده میشود. اگرچه هنوز این فناوری روی هیچ کدام از خودروهای هوشمند موجود در بازار آزمایش نشده ولی بررسیهای اولیه حاکی از آن است که هولوگرافی با تشخیص سریع و به موقع هرگونه مانع ثابت و متحرک ایمنی بالایی را در خودروهای هوشمند ایجاد میکند.
وزارت ارتباطات یا حافظ منافع اپلیکیشنهای خارجی در ایران؟
اکنون امنیت سایبری یکی از مهمترین اولویتهای کشورهای مختلف دنیاست و هرکدام از این کشورها برای محافظت از دادههای مردم قوانین سختگیرانهای را تصویب و اجرا میکنند. یکی از موضوعاتی که منافع ملی را تا حد زیادی در خطر قرار داده و فرصت مناسب برای حملههای سایبری را در اختیار هکرها قرار میدهد، استفاده گسترده از اپلیکیشنهای خارجی است. تقریباً تمامی اپلیکیشنهای خارجی برای فعالیت در فضای مجازی کشورهای مورد نظر طراحان خود از هیچ قانونی تبعیت نکرده و حاضر به راهاندازی مراکز همکاری مشترک در خاک کشور میزبان نیستند. شرح کامل این گفتوگو را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
مسئولان الگوی مردم برای استفاده از شبکههای اجتماعی و پیامرسانها هستند
اکنون تعداد زیادی پیامرسان و شبکه اجتماعی غیرایرانی در فضای مجازی کشور فعالیت میکنند و این در حالی است که هر اپلیکیشن خارجی بر اساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی که در مرداد ۹۶ به نهادهای متولی امر در حوزه فضای مجازی ابلاغ شده است، شرایط فعالیت هر پیامرسان داخلی و خارجی در ایران باید در کارگروهی با عضویت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت اطلاعات، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دادستانی کل کشور، سازمان تبلیغات اسلامی، نیروی انتظامی ج.ا.ا. (پلیس فتا)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و سازمان صدا و سیمای ج.ا.ا. بررسی شود و در صورت تأیید اعضا مجوز لازم برای فعالیت صادر گردد.
اندازهگیری سطح کیفیت هوا با سیگنالهای شبکه تلفنهمراه
یک مطالعه جدید نشان داده است که سیگنالها و دادههای تلفنهمراه میتوانند در آینده بهعنوان ابزاری برای شناسایی میزان دود آتشسوزی و نیز کیفیت هوا مورد استفاده قرار گیرند. محققانی از دانشگاه موناش استرالیا برای انجام این تحقیق با اداره هواشناسی و محققانی از دانشگاه صنعتی دلفت هلند و دانشگاه واخنینگن همکاری کردند. محققان نحوه نوسان سیگنالهای تلفنی را هنگام آتشسوزیهای وحشتناک تابستان ۲۰۱۹-۲۰۲۰ در ملبورن تجزیهوتحلیل کردند.
بخشی از این مطالعه، که توسط مهندس آدرین گایوت از گروه مهندسی عمران دانشگاه موناش انجام شد، نشان داد وقتی مقدار زیادی دود تشکیل میشود، سیگنالهای تلفن همراه بهعنوان درپوش عمل کرده و منجر به شرایط پخش نامنظم پیوندهای رادیویی و سایر رادارهای هواشناسی میشود.
حقایقی درباره مغناطیس سیاره آبی
سیاره زمین، این سنگ مرمر آبی زیبا که از زمان آدم و حوا میزبان بشر بوده، حقایق عجیب و شگفتآوری را در دل خود پنهان کرده است. زمین تنها یکی از گزینهها برای زندگی نیست، بلکه تنها سیارهای است که زندگی در آن برای ما امکانپذیر است. اما عمومِ جامعه چقدر از سیاره زمین اطلاعات دارند؟ من و شما تمام زندگی خود را در این سیاره زندگی کردهایم اما واقعاً چقدر از زمین زیر پای خود اطلاع داریم؟ در طی قرن اخیر چیزهای زیادی را در مورد زمین آموختهایم، مرور برخی از آنها خالی از لطف نیست. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
از مغناطیس هسته زمین چه میدانید؟
زمین تنها سیاره منظومه شمسی است که دارای تکتونیک یا زمینساخت صفحهای است. اساساً پوسته بیرونی زمین در چندین منطقه منقطع است. این مناطق صفحاتی را شکل دادهاند که به صفحات تکتونیکی معروف هستند. این صفحهها در بالای ماگمای زمین شناور هستند و میتوانند به سمت همدیگر حرکت کنند. هنگامی که دو صفحه با یکدیگر برخورد کنند، یک صفحه فرورانش میکند(به زیر صفحه دیگر میرود) و در جایی که از هم جدا میشوند، پوسته تازه تشکیل میشود.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/