سامانه آنلاین نوبت دهی واکسن کرونا| آموزش گام به گام ثبت نام
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری آنا، در چند روز گذشته اخباری مبنی بر ثبتنام سالمندان در گروههای مجازی شروع شده که همین امر سبب سرگردانی مردم برای واکسن و مراجعه حضوری آنها به مراکز بهداشت شده است. لازم به ذکر است که ثبتنام واکسن دارای ۴ فاز است که هنوز فاز اول آنکه مربوط به گروه آسیبپذیر یعنی کادر درمان است و تمام نشده است.
در خصوص ثبتنام گفته میشود که سامانه آنلاین نوبتدهی در حال اجراست و سایتهای دیگری مبنی بر ثبتنام آنلاین صحت ندارند. سامانه سیب که مردم اقدام به ثبتنام کردهاند و موفق نشدهاند تنها برای کادر درمان است. ما در ادامه در مورد فاز کرونا و نحوه ثبتنام در سامانه سیب با شما صحبت خواهیم کرد. بهتر است قبل از اجرایی و ثبتنام برای سامانه سیب یا هر سامانه دیگر حتماً موارد زیر را بهدقت بخوانید.
شروع واکسن کرونا در ایران
وزارت بهداشت از زمان آغاز واکسیناسیون در جهان، به علت کمبود واکسن به دلیل تحریمها، آن را در ۴ فاز اولویتبندی کرده است. این اولویتبندی به این صورت است که فاز اول آن برای گروه آسیبپذیر یعنی کادر درمان است که در حال حاضر واکسیناسیون آنها رو به پایان است.
فاز دوم این واکسیناسیون برای افراد بالای ۶۰ سال و افرادی که دارای بیماریهای زمینهای و خاص هستند، برنامهریزیشده است. فاز سوم این واکسیناسیون برای زندانیان، سربازخانهها و گروههای خاص شغلی در نظر گرفته شده است. درنهایت فاز چهارم برای سایر افراد جامعه است که بر اساس رده سنی خواهد بود.
سامانه آنلاین ثبتنام واکسیناسیون کرونا
همانطور که اشاره کردیم، واکسیناسیون کادر درمان در حال اتمام است و نوبت به فاز دوم آن میرسد. طبق مشاهدات، در برخی از شهرها بهخصوص تهران، ثبتنام افراد دارای ۶۰ سال شروع شده است.
سامانه ثبتنام و نوبتدهی واکسن کرونا بهزودی در ایران راهاندازی میشود. شما در این سامانه باید شغل و در صورت داشتن بیماری، آن را درج کنید تا زمان تزریق واکسن به شما اعلام شود. توجه داشته باشید که درصورتیکه بیماری و شغل خود را وارد میکنید، این موارد باید استعلام شوند.
نوبتدهی واکسیناسیون در اواخر تیر و مرداد اعلام خواهد شد. این اعلام به این صورت است که نزدیکترین مراکز برای واکسیناسیون به فرد اعلام خواهد شد و باید در ساعت و تاریخ مشخص برای واکسیناسیون مراجعه کنند.
نحوه تزریق و واکسیناسیون کرونا چگونه خواهد بود؟
بعد از ثبتنام در سایت و استعلام بیماری و شغل شما، محل و تاریخی که باید در آن واکسن بزنید برای شما ارسال شده و شما باید برای انجام آن اقدام کنید.
در کل مراحل تزریق واکسن به شکل زیر است:
بعد از تزریق دوز اول، پیامکی به تلفن شخص ارسال میشود که در صورت داشتن عارضهای با شماره مشخصی تماس بگیرند. همچنین زمان تزریق دوم نیز به شخص اعلام خواهد شد که در چه تاریخ و ساعتی به مراکز مربوطه مراجعه کند. بعد از تزریق دوم نیز پیامکی به فرد ارسال میشود که برای صدور کارت واکسیناسیون به کجا مراجعه کند.
استعلام بیماری چگونه خواهد بود؟
استعلام بیماری شخص در سامانهای که قرار است راهاندازی شود؛ به این صورت است که فرد به همراه کارت ملی و مدارک کافی برای اثبات بیماری به همراه داشته باشد.
البته اکثر افراد دارای پرونده الکترونیک هستند. این افراد اگر دارای بیماری خاصی باشند برای دریافت واکسن با آنها تماس گرفته خواهد شد.
مردم برای گرفتن نوبت باید وارد چه سایتی شوند؟
همانطور که گفتیم فعلاً سامانه ثبتنام برای واکسن کرونا در اختیار مردم قرار نگرفته است. هرچند که عدهای سودجو تحت سایتی به نام سیب، از مردم میخواهند وارد سایت شده و برای گرفتن نوبت مشخصات خود را وارد کنند.
توجه داشته باشید که در صورت راهاندازی سامانه از طریق صداوسیما اخبار سامانه آنلاین ثبتنام واکسن کرونا اعلام خواهد شد. سامانه سیب در دسترس مردم نیست و تنها کادر درمان و پزشکان میتوانند وارد آن شوند و ثبتنام کنند.
برای دریافت واکسن بههیچعنوان به مراکز بهداشتی مراجعه نکنید. اگر پرونده ندارید یا پروندهتان ناقص است، مراکز بهداشت چه در شهر یا روستا برای تکمیل پرونده شما را آگاه خواهند کرد.
سامانه سیب چیست؟
سامانه یکپارچه بهداشت یا به طور مختصر سامانه سیب در راستای خدمات بهداشتی در قالب برنامه و پروژههای نظام سلامت اجرا و راهاندازی شده است. در این سامانه اطلاعاتی همچون خدمات بهداشتی درمانی مورد نیاز در مراکز و پایگاههای سلامت و خانه بهداشت ثبت میگردد.
نحوه ثبتنام در سامانه سیب
همانطور که اشاره کردیم این سامانه برای کادر درمان است و افراد عادی نمیتوانند در آن ثبتنام کنند. ثبتنام در سامانه سیب به این گونه است که شما باید از طریق آدرس اینترنتی که از شبکه بهداشت خود دریافت میکنید باید وارد سامانه شوید. برای وارد شدن باید از دستگاه کامپیوتر و متصل به اینترنت استفاده کنید. توصیه میشود که برای استفاده بهینه حتماً از مرورگرهای اینترنت اکسپلورر نسخه ۱۰ و یا بالاتر استفاده کنید.
وقتی وارد سامانه به آدرس اینترنتی http://sib.sbmu.ac.ir/home/login شدید یک صفحه برای شما نمایش داده میشود که از شما رمز عبور و کد ملی را میخواهد. درصورتیکه شما در سامانه سیب ثبتنام شده باشید میتوانید وارد سایت و پنل خود شوید. شما باید شماره ملی خود را در محل مربوط به شماره ملی درج کنید. کلمه عبور شما نیز کد ملیتان است که میتوانید آن را تغییر دهید.
تغییر کلمه عبور در سامانه سیب
وقتی که لاگین شدید با صفحهای مواجه میشوید که از شما میخواهد کلمه عبور خود را وارد کنید یعنی شماره ملی خودتان. سپس باید رمز عبور جدید را برای خود انتخاب کنید و کلید تأیید را بزنید. توجه داشته باشید که در هنگام تغییر کلمه عبور باید گزینه تغییر کلمه عبور با تکرار کلمه عبور یکسان باشد در غیر این صورت سیستم آن را ثبت نخواهد کرد. بعد از تغییر دادن کلمه عبور از سامانه خارج میشوید و شما باید دوباره وارد سایت شده و کد ملی و رمز جدید را که ساختهاید، وارد کنید.
سخن آخر
همانگونه که توضیح دادیم سامانه سیب تنها برای کادر درمان است و کسانی میتوانند وارد آن شوند که وزارت بهداشت به آنها کلمه عبور داده باشد. وارد لینکهایی تحت عنوان سامانه سیب نشوید و اطلاعات خود را وارد نکنید درصورتیکه سامانهای برای مردم جهت ثبتنام واکسن اجرا شود حتماً از طریق صداوسیما به مردم اعلام خواهد شد.
انتهای پیام/پ
انتهای پیام/