صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۴ - ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۰
قاسمی:

کاندیدای انتخابات ۱۴۰۰ هستم/ غیر از رژیم صهیونیستی با همه دنیا مذاکره می‌کنم

رستم قاسمی صبح امروز در نشست خبری رسماً نامزدی خود را در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ اعلام کرد.
کد خبر : 577657

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست داخلی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، رستم قاسمی امروز ( سه‌شنبه ) در نشست خبری خود گفت: در حال حاضر در یک پیچ تاریخی قرار گرفتیم، برای عبور از این پیچ، ‌دو گام را طراحی کردیم. گام اول، بهبود کیفیت زندگی ۵۰ درصد از مردم است، که بi دلیل اقدامات سال‌های اخیر به زیر خط فقر مهاجرت کردند. گام دوم برای عبور از این ایستگاه تغییر ریل‌گذاری اقتصادی کشور است. با این شرایط امکان عبور از این پیچ تاریخی را نداریم، لذا لازم است که ساختار بانک، بیمه و مالیات کشور تغییر کند. کشور ایران با ثروت‌های خدادادی در سطح مردم نیست. اقتدار در حوزه اقتصادی، اجتماعی و در مقابل مخالفین تغییر از لزومات عبور از شرایط فعلی کشور است. 


داوطلب سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در توضیح برنامه‌های خود برای تغییر ریل‌گذاری افزود: در حال حاضر از نظر اقتصادی در جهان، در رتبه پایانی قرار داریم. یکی از راه‌های بهبود شرایط اقتصادی، رونق بازار است. در حال حاضر کشور سالی یک میلیون فارغ‌التحصیل دارد و از طرفی در حوزه مسکن عرضه و تقاضا همخوانی ندارند که با راه‌اندازی بازار مسکن و ساخت ۱ میلیون مسکن در می‌توان مشکل اشتغال و مسکن را حل کند. همچنین بسیاری از کارخانه‌های در معرض تعطیلی قرار دارند، که اگر ساختار بانکداری و این نوسانات سود را سامان دهیم، می‌توانیم شرایط تولیدکنندگان را بهبود دهیم. 


قاسمی درباره علت معضلات اجتماعی تصریح کرد:بخش اعظم معضلات اجتماعی ریشه در اقتصاد دارد، وقتی مردم برای پرداخت قبض آب و برق و فرستادن فرزندان خود به مدرسه مشکل دارند، مطمئنا این موارد معضلات اجتماعی را به وجود می‌آورند. 


قاسمی با اشاره به بحث حضور نظامیان در انتخابات اظهار کرد: براساس قانون نظامیان می‌توانند در انتخابات مجلس و ریاست‌جمهوری شرکت کنند که برای ریاست‌جمهوری نیاز به استعفا از سازمان نظامی ندارند. بسیاری از روسای جمهور در شرایط بحرانی، نظامیان بودند. همچنانکه از ۴۱ رئیس‌جمهور آمریکا ۳۶ مورد نظامی بودند. همچنین در روسیه هم شاهد حضور فردی در مقام ریاست جمهوری، به نام پوتین هستیم که هم امنیتی و هم نظامی است. بنده علاوه بر حضور در سپاه در حوزه‌های مختلف اقتصادی حضور داشتم. 


وی در مورد اعضای کابینه خود ادامه داد: تیم همکار خود را به مردم معرفی خواهیم کرد. کما اینکه ۵۰درصد اعضای کابینه ام را جوانان تشکیل می‌دهند. زمانی که در قرارگاه خاتم بودم شرکت صدرا که در حالت ورشکستگی قرار داشت را به پیشنهاد دولت خریداری کردیم و در دریای خزر در حال حفاری بودیم و نفت به صورت آزمایشی استخراج شد که کیفیت آن هم مناسب بود. قرار بود ادامه پیدا کنداما به دلایلی تعطیل شد.


قاسمی در پاسخ به پرسش خبرنگار آنا در مورد اینکه در صورت پیروزی در انتخابات حاضر به ادامه مذاکرات وین هستید؟ خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها بدون بهانه از برجام خارج شدند که ظلم بزرگی است. امروز هم دولت به نوعی موافق و نویسنده برجام بود لذا دیگر نباید شرطی برای برگشت برجام وجود داشته باشد و مذاکرات بازگشت بدون قید و شرط به برجام است. در مجموع اگر رئیس جمهور شوم، مذاکره می‌کنم اما مذاکره‌ای با اقتدار و سکان آن را در دست خودم باشم. غیر از رژیم صهیونسیتی با همه دنیا مذاکره می‌کنیم. 


داوطلب سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در واکنش به پرسش دیگر خبرنگار آنا در مورد اینکه به نفع چه کسی حاضر به کناره‌گیری هستید؟ گفت: برای اینکه در دولت آینده مسئولیتی بگیرم، چنین تصوری ندارم و زمانی که برای سکانداری وزارت نفت انتخاب شدم با این مسئولیت مخالف بودم و بعد از چند ماه پذیرفتم. لذا هر جایی لازم باشد به نفع افراد کنار می‌کشم. 


وی درباره اینکه اظهارات اخیر خود در مورد کمک‌های نظامی ایران به کشورهای منطقه متذکر شد:  در مورد کمک‌های ایران به سوریه و عراق مصاحبه کردم و عدد و رقم آن هم موجود است.‌ در بحث انصارالله هم به دوستان توصیه می‌کنم به متن عربی آن مراجعه کنند. 


قاسمی در واکنش به فایل صوتی منتشر شده از ظریف و اظهارات وی در مورد شهید سلیمانی اظهار کرد: تعجب می‌کنم ظریف که ۸ سال فرمان سیاست خارجه را برعهده داشته چنین صحبت‌هایی را می‌گوید. بنده تا لحظه شهادت سردار سلیمانی در کنار ایشان بودم. این شهید عزیز با همه وجود به کشور خدمت کرد و یکی از قهرمانان کشور است. 


داوطلب سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: یکی از اشکالات این است که روسای جمهور حدود۸ سال کار میکنند و سال آخر می‌گویند که نمی‌گذارند کار کنیم که این ظلم به کشور و مردم است. در حالی که وقتی فردی این مسئولیت را برعهده می‌گیرد، از همه اختیارات و وظایف این جایگاه مطلع است. لذاوقتی میگویند نمی‌گذارند از خط قرمز نظام هم فاصله می‌گیرند. 


وی با اشاره به مهاجرت افغان‌ها ادامه داد: در حال حاضر شاهد مهاجرت مردم افغانستان از ایران هستیم. نگاه جمهوری اسلامی ایران به مهاجرین افغان همان نگاه مقام معظم رهبری است. 


وی در توضیح انتقادات خود نسبت به برجام گفت: انتقاداتی به برجام وجود دارد و خود دوستان به ضعف‌های آن معترف هستند. این تعهدی است که دولت جمهوری اسلامی و طرف غربی آن را امضا کردند. لذا در بحث سیاست خارجه اولین اقدامی که باید کنیم این است که سرمایه اجتماعی خود را احیا کنیم و در حوزه اقتصادی مقتدر باشیم. امام خمینی فرمودند نظامیان عضو احزاب و جناح‌ها نشوند اما در مورد ریاست‌جمهوری چنین توصیه‌ای ندارند چرا که نگاه ما نگاه قرار دادن ایران در مسیر پیشرفت است. 


قاسمی در مورد برنامه خود برای سیاست خارجه اظهار کرد:  در دوران مسئولیتم ‌در اوپک با سران بسیاری از کشورها برخورد داشتم البته در آن زمان تحت تحریم‌های شدید بودیم، لذا گام اول خود را بر روی توسعه روابط با کشورهای همسایه نظیر عراق و قطر است.همچنان که برداشتن ویزا برای رفت‌وآمد به قطر از جمله اقدامات زمان بنده است. همچنین در آن دوره با چین و کشورهای آفریقای روابط مناسبی داشتیم. اگر آمریکایی‌ها هم تحریم‌ها را بردارند، مانعی برای مذاکره وجود ندارد. 


داوطلب سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: سال‌های ۹۰ و ۹۱ تحریم‌هایی داشتیم که این تحریم‌ها تا زمان برجام بود و بعد اتفاقاتی که در مورد برجام افتاد، تحریم‌ها برگشت، که از همان ابتدا و همانطور که زنگنه در مجلس گفت بنده مانند همه این سال‌ها به دولت کمک کردم. حدود ۶ میلیارد دلار در کره پول داریم که این منابع مالی مربوط به دوره قبل از خروج آمریکا از برجام است. در حال حاضر به دلیل حاکمیت سیاست U-Turn نمی‌توانیم گردش مالی بین‌المللی داشته باشیم. 


وی در پایان یادآور شد: از زمان بعد از جنگ‌ برای بازسازی مناطق تخریب شده بسیار فعالیت کردیم. سد لار و سد لتیان یکی از نمونه‌های اقدامات برای بازسازی تخریب‌های صورت گرفته، زمان جنگ است. در دوران جنگ بندر نداشتیم و در همان دوران یوگسلاوی برای ایران یک بندر کوچک‌ ساخت. اما بعد از جنگ بنادر بسیاری از جمله عسلویه و بندر شهید رجایی ساخته شد. 


انتهای پیام/۴۱۵۸/


انتهای پیام/

ارسال نظر