آتش سوزی بیمارستان بغداد دولت الکاظمی را با چالش مواجه کرد/ فرصت طلایی انتقاد از ساختار بهداشتی عراق
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، انفجار در بیمارستان ابن الخطیب بغداد که محل بستری بیماران مبتلا به کرونا بود، با موج انتقاد از عملکرد دولت مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق و ضعف ساختار بهداشت و درمان این کشور همراه بود. گرچه وی تلاش کرد فضای سنگین بعد از حادثه را کنترل کند، ولی تلاشهایش به دلیل ضعف در دیگر بخشهای دولت ناکارآمد بود.
کاظمی بلافاصله در رابطه با اقدامات دولت پس از آتشسوزی در بیمارستان ابن الخطیب و کشته و مصدوم شدن تعدادی زیادی از بیماران بستری شده در بیمارستان در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: ما به برگزاری نشستها و جلسات خود که از لحظه رخداد فاجعه بیمارستان ابن الخطیب آغاز شد، ادامه دادهایم، بخشی از وظایف دولت را در مشخص کردن مقصران حادثه انجام خواهیم داد و در هر پست و جایگاهی که باشند با آنها برخورد خواهیم کرد.
وی برای تسلی خاطر خوانده قربانیان حادثه آتشسوزی افزود: قربانیان حادثه و خانوادههای آنها مورد توجه قرار خواهند گرفت. ما بهدنبال این هستیم از تکرار اینگونه حوادث دردناک جلوگیری کنیم. همگان را به همکاری وهمبستگی دعوت میکنیم و مخالفیم که از فجایع ملی بهرهبرداری سیاسی شود.
انتقاد از دولت الکاظمی
با وجود این، کاربران شبکههای اجتماعی در عراق عمدتاً به انتقاد از حکومت، بیثباتی در این کشور که ناشی از باقی ماندن برخی از عناصر گروه تروریستی داعش و نیروهای اشغالگر آمریکایی است، پرداختند و این حادثه باعث شد تا موجی از انتقادات و بیان احساسات عمدتاً منفی نسبت به وضعیت جامعه عراق در شبکههای اجتماعی شکل بگیرد. سمیر عبید، نویسنده و تحلیلگر امور سیاسی و راهبردی عراق در واکنش به عملکرد دولت عراق و شخص مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق پس از حادثه بیمارستان ابن الخطیب نوشت: وقتی حاکم، ریخته شدن خون بیگناهان را توجیه میکند، دیگر استفاده از زبان دیپلماسی معنایی ندارد.
وی افزود: وقتی که حاکم با مفسدان تعارف می کند، دیگر نمیتوان با او همراهی کرد. ما از حاکمی حمایت نخواهیم کرد که از جریانها و احزاب فاسد حمایت و ملت را به حال خود رها میکند تا جان دهند.
بهاء الاعرجی، معاون نخستوزیر اسبق عراق نیز در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: اگر در کشورهای دیگر حادثهای مانند آنچه که در بیمارستان ابن الخطیب رخ داد، اتفاق میافتاد، رژیمها و دولتها ساقط میشدند؛ اما در عراق زخمخورده ما اینگونه حوادث بهانهای میشود تا افراد با اتهام زدن به دیگران اهداف انتخاباتی خود را دنبال کنند.
وی افزود: بدانید برخی از شما در این ماجرا مقصر و حتی مجرم هستید.
علی الخالدی، فعال رسانهای عراق در واکنشی کنایه آمیز نوشت: امروز همه عراقیها غمگین و ناراحت هستند، این ناراحتی بهخاطر سهلانگاری و فساد است» و از این فرصت استفاده کرد و گفت، عراقیها خواستار تهیه واکسن جدیدی علیه ویروس فساد هستند.
لزوم برکناری وزیر بهداشت عراق
در میان واکنشها، برخی از شخصیتهای عراقی فرصتی طلایی به دست آوردند تا موضوع برکناری وزیر بهداشت را بهدلیل قصور در حادثه مطرح کنند و هشتگ «برکناری وزیر بهداشت» در مدت زمان چند ساعت به ترند توییتر عراق تبدیل شد. حسن فدعم الجنابی، نماینده مجلس عراق نیز از نحوه مدیریت وزارت بهداشت انتقاد کرد و نوشت: درباره فساد در وزارت بهداشت زیاد سخن گفتیم. اگر کمکها و تلاشهای مردمی نبود و اگر موضعگیری عتبات عالیات در بحران کرونا نبود، این وزارتخانه رسوا میشد. امیدوارم پس از فاجعه بیمارستان ابن الخطیب وجدان مسئولان بیدار شود و امور را اصلاح کنند.
نجاح محمد علی، فعال رسانهای عراقی نیز از کنارهگیری نکردن و استعفای وزیر بهداشت انتقاد و عنوان کرد: از پافشاری وزیر بهداشت بر استعفا ندادن و بسنده کردن به انداختن بار مسئولیت به دوش دیگران تعجب میکنم.
با وجود قصور دولت، رسانههای عراقی تصاویری از حضور مردم و نیروهای حشدالشعبی (بسیج مردمی) عراق در بیمارستانها برای اهدای خون و کمکرسانی منتشر کردند.
عاملان حادثه باید مجازات شوند
شیخ خالد الملا، رئیس جماعت علمای عراق با ابراز همدردی بهخاطر حادثه آتشسوزی بیمارستان ابن الخطیب، خواستار انجام تحقیقاتی شفاف در این زمینه و برخورد با مقصران شد.
همچنین شیخ اکرم الکعبی، دبیرکل جنبش مقاومت اسلامی نجباء در توییتی به حادثه آتشسوزی در بیمارستان ابن الخطیب واکنش نشان داد و با تسلیت به خانوادههای قربانیان این فاجعه، خواستار برخورد و مجازات مقصران شد.
وی از دولت خواست نسبت به این حادثه در مقابل خدا و مردم مسئولیتپذیر باشد و همانند موارد قبل بیتوجه از کنار آن عبور نکند.
نعیم العبودی، نماینده مجلس عراق نیز در توییتی با تسلیت به خانوادههای قربانیان فاجعه بیمارستان ابن الخطیب، از دولت عراق خواست تحقیقاتی فوری در این زمینه انجام دهد و با شناسایی علت این موضوع، با مسئولان و مقصران حادثه برخورد کند.
تعلیق وزیر بهداشت عراق از کار
بهدنبال افزایش نارضایتیها از عملکرد وزارت بهداشت عراق، دولت برای فرار از زیر فشارها و پاسخگو نشان داد خود حسن التمیمی، وزیر بهداشت این کشور را از کار تعلیق کرد.
کاظمی همچنین دستور داد تحقیقات لازم از التمیمی به عمل آید. از سوی دیگر دادگاه حقیقتیاب الرصافه تا زمان تکمیل تحقیقات و شناسایی مقصران حادثه بیمارستان ابن الخطیب، رئیس این بیمارستان را از کار تعلیق کرد.
طبق گزارشی که سخنگوی وزارت کشور عراق ارائه کرد، در جریان آتشسوزی بیمارستان ابن الخطیب ۸۲ نفر جان خود را از دست دادهاند و بیش از ۱۱۰ نفر دیگر مجروح شدهاند.
انتهای پیام/۴۰۳۳/
انتهای پیام/