صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
بررسی عوامل افزایش مصدومیت‌ها در لیگ قهرمانان آسیا؛

زرینه: برنامه دقیق پرسپولیس مانع مصدومیت بازیکنانش شد/ قربانعلی‌پور: بدنسازی خیلی خوبی در استقلال صورت نگرفت

برگزارش فشرده دیدارهای لیگ قهرمانان آسیا باعث شده تا کیفیت جسمانی بازیکنان تیم‌ها مشخص شود و در این میان پرسپولیس شرایط بهتری نسبت به استقلال داشته است.
کد خبر : 577437

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا - حمیدرضا نقیبی؛ برای نخستین بار از هفته اول مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا دیدارها به صورت متمرکز و در فاصله سه روز یک بار برگزار می‌شود. این فشردگی در دیدارها به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا رخ داده و فصل گذشته از هفته سوم، مسابقات به این شکل پیگیری شد. با این تفاوت که دیدارها به صورت متمرکز در قطر انجام شد و مسابقات تا مشخص شدن قهرمان مناطق غرب و شرق با فاصله زمانی مشخص برگزار شد. این بار مسابقات در کشورهای مختلف برگزار می‌شود و پس از پایان مرحله گروهی، مراحل حذفی چند ماه دیگر برگزار خواهد شد.


اتفاق مهمی که در این دوره از مسابقات می‌بینیم افزایش میزان مصدومیت‌ها در تیم‌هاست و این موضوع باعث شده تا دچار افت و خیز فنی شوند و نشان می‌دهد بازیکنان خیلی حرفه‌ای نیستند. در این میان  چند تیم موفق شده‌اند این فاصله را با تمرینات بدنی خوب کم کنند و تیم‌های پرسپولیس و استقلال تا اینجای کار از تیم‌های خوب مسابقات بوده‌اند و بدون شک تیم گل‌محمدی تا الان باکیفیت‌ترین تیم از هر لحاظ بوده است. استقلال هم نسبت به دوره پیش، پیشرفت قابل توجهی داشته هر چند فرهاد مجیدی زمان زیادی برای آماده‌سازی تیمش نداشته است. تیم‌هایی مانند الهلال عربستان، السد و حتی الدحیل قطر با وجود هزینه‌های هنگفت اما هنوز وابستگی شدیدی به بازیکنان خارجی دارند و بدون این مهره‌ها بیشتر به تیم‌های معمولی شباهت دارند.  


برای آنکه درباره علت افزایش مصدومیت‌ها و میزان کیفیت فنی تیم‌ها اطلاعات کامل‌تری داشته باشیم، با دکتر فرید زرینه، پزشک سابق باشگاه پرسپولیس و علی اصغر قربانعلی‌پور، بدنساز پیشین استقلال صحبت کرده‌ایم که در ادامه نظرات آنها را خواهید خواند.


دکتر زرینه: برنامه‌ریزی مفصل مانع افزایش مصدومیت‌ها می‌شود


دکتر فرید زرینه درباره بالا رفتن میزان مصدومیت‌ها و افت کیفی تیم‌ها گفت: در دیدارهایی که به صورت فشرده برگزار می‌شود، تیم‌هایی موفق‌تر هستند که از ماه‌ها جلوتر خود را آماده چنین رقابت‌هایی کرده‌اند. وقتی که در ابتدای فصل این آگاهی وجود دارد که تیم قرار است در چند جبهه بجنگد باید برنامه‌ریزی منظمی داشت تا بتوان در طول مسابقات با مشکلات متعددی مواجه نشد. اگر برنامه مفصلی طراحی شود، تیم می‌تواند پیش از شروع فصل، بازیکنان خوبی را در تمامی پست‌ها جذب کند و به واسطه آن بتواند به مصاف حریفان برود.


وی ادامه داد: سرمربی که بازیکن به اندازه کافی در تمامی پست‌ها داشته باشد می‌تواند از تکنیک چرخش بازیکنان در دیدارهایی که دارد به بهترین شکل استفاده کند. هر چقدر هم که مسابقات در یک فصل فشرده باشد اما اگر تمامی جوانب سنجیده شود و تیم‌ها بتوانند از نفرات خود استفاده کافی را ببرند، بازیکنان شاخص در مقاطع حساس کمتر با مصدومیت مواجه می‌شوند. نباید فراموش کنیم که مصدومیت جزء جدایی‌ناپذیر فوتبال است و حتی اگر یک تیم به اندازه چهار تیم هم بازیکن داشته باشد ممکن است در میانه فصل و در دیداری نتواند از چندین بازیکن خوبش استفاده کند.


پزشک پیشین باشگاه پرسپولیس یادآور شد: بارها شده که تیم‌های بزرگ بازیکنان ارزشمندی را از دست داده‌اند و جایگزینی هم نداشته‌اند. دلیل آن، عدم جذب بازیکنان هم‌تراز بوده و البته که سرمربی هم در دیدارهای آسان حاضر نشده در ترکیب تیمش چرخش ایجاد کند. چنین موضوعی ناخواسته فشار مضاعفی را به بازیکنان وارد می‌کند و آنها با مصدومیت مواجه می‌شوند. برای تورنمنت بزرگی چون لیگ قهرمانان آسیا وقتی از مدت‌ها قبل مشخص است بازی‌ها به صورت فشرده برگزار می‌شود، لازم است تدابیر لازم از سوی کادر فنی چیده شود چون همه‌گیری ویروس کرونا به همراه مصدومیت‌ها در کمین بازیکنان هستند. حتی موفق‌ترین تیم فعلی ایران هم در آستانه شروع لیگ قهرمانان آسیا دو بازیکن کرونایی داشته و سعید آقایی و فرشاد فرجی نتوانستند پرسپولیس را همراهی کنند. پس این موضوع نشان می‌دهد که باید تیم‌ها از قبل به فکر باشند و دیدیم که پرسپولیس با برنامه‌ریزی دقیق با وجود غیبت دو بازیکن خود، موفق شد در تمامی دیدارهایش برنده باشد و اولین تیم صعودکننده به مرحله حذفی نام بگیرد.


وی افزود: در قاره اروپا که تیم‌های باشگاهی در وضعیت به‌مراتب بهتری هستند شاهد مصدومیت‌های مهمی هستیم که به تمامی تیم‌ها فشار می‌آورد و حتی مانع موفقیت آنها می‌شود. در همین فصل فشار مسابقات باعث شد تا تیم‌های رئال مادرید، بارسلونا، لیورپول و پاری‌سن‌ژرمن آسیب‌های زیادی از قبل مصدومیت بازیکنان خود ببینند. حتی بایرن مونیخ هم به خاطر مصدومیت غیرمنتظره روبرت لواندوفسکی از گردونه لیگ قهرمانان اروپا خارج شد و نتوانست از عنوان قهرمانی فصل گذشته خویش دفاع کند. بنابراین باید به این باور رسید که فشار بازی‌ها ناخواسته بر کیفیت مسابقات اثر می‌گذارد و البته که در قاره آسیا تیم‌ها نیاز به برنامه‌ریزی مفصل‌تری دارند تا بتوانند موفق‌تر باشند.


زرینه تأکید کرد: در ایران هم نیاز زیادی به امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری داریم تا بتوانیم کیفیت تیم‌هایمان را بالاتر ببریم. اگر پرسپولیس می‌تواند از سیستم چرخشی استفاده کند به خاطر برنامه‌ریزی دقیقش است که این موضوع به صعود قدرتمندانه این تیم منجر شد. استقلال هم به واسطه نیمکت قوی که داشت نتایج نسبتاً خوبی گرفت و البته که آمادگی بازیکنان این تیم قابل قبول نبود که شاهد مصدومیت‌ها هستیم. فولاد خوزستان هم تا حدود زیادی عملکرد مناسبی داشت ولی اگر نتوانسته نتیجه مناسبی بگیرد به خاطر سخت بودن تیم‌های هم‌گروهی‌اش بوده که به‌مراتب امکانات بهتری داشتند و این تیم هم چهار غایب داشت که نتوانست جایگزین‌های مناسبی برای آنها داشته باشد و البته بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتی هم به این تیم خوزستانی لطمه زد. در مجموع سرمربی که بتواند در ابتدای فصل یارگیری خوبی داشته باشد و تیمش بدنسازی صحیحی انجام دهد به شرط چرخش مناسب در ترکیب تیمش و ساختن نیمکتی قوی برای مصدومیت نفرات شاخص تیمش می‌تواند بخت زیادی برای بودن در کورس قهرمانی داشته باشد.


دکتر قربانعلی‌پور: دست باز سرمربی پرسپولیس برای چرخش در ترکیب تیمش مانع مصدومیت بازیکنان این تیم شد


علی اصغر قربانعلی‌پور درباره افزایش مصدومیت‌ها در لیگ قهرمانان آسیا اظهار کرد: مصدومیت در فوتبال اجتناب‌ناپذیر است. با وجود همه‌گیری ویروس کرونا و برگزاری سه روز یک‌بار مسابقات اگر در بخش ریکاوری و بازیابی به بهترین شکل شاهد آماده‌سازی تیم‌ها باشیم، آنها می‌توانند موفق باشند. دو نوع ریکاوری داریم که اکتیو (فعال) و پَسیو (غیرفعال) هستند. مسلماً اگر به بهترین شکل این نوع ریکاوری‌ها صورت بگیرد، شرایط تیم‌ها بهتر می‌شود. نیاز به استخر و آب‌درمانی برای استراحت تیم‌ها، تغذیه مناسب بازیکنان و زمان خواب دقیق باعث می‌شود تا شرایط مناسب شود. البته از همه مهم‌تر آرامش ذهنی است که می‌تواند باعث پویایی هر تیمی شود.


وی ادامه داد: اگر موفقیت پرسپولیس در لیگ قهرمانان آسیا باعث شادی هوادارانش شده به خاطر بازیکنان باکیفیتی است که در این تیم حضور دارند. البته که در فصل نقل و انتقالات زمستانی بازیکنان بسیار خوبی به پرسپولیس آمدند و با تمام شدن محرومیت عیسی آل کثیر، سرخ‌پوشان در تمامی پست‌ها از کیفیت لازم برخوردار شدند. مسئله بعدی تجربه بالای پرسپولیس برای حضور در لیگ قهرمانان است که این موضوع به بازیکنان کمک زیادی می‌کند. عملکرد پرسپولیس در چند فصل اخیر هم به گونه‌ای بوده که سرمربی تیم دستش باز است و به راحتی می‌تواند در ترکیب تیمش ایجاد تغییر کند چون بازیکنان خوبی روی نیمکت این تیم حضور دارند.


بدنساز پیشین استقلال افزود: دیگر نمایندگان کشورمان همانند پرسپولیس در شرایط ایده‌آلی نبودند. البته که فولاد ریکاوری خوبی داشت و در دیدارهای این تیم این موضوع کاملاً مشهود بود. در استقلال با وجود اینکه بازیکنان بسیار خوبی در این تیم حضور دارند اما بدنسازی بسیار خوبی صورت نگرفته و اگرچه تلاش‌های زیادی برای این موضوع می‌شود اما مصدومیت‌ها در این تیم گویای آن است که این تیم در بدنسازی و ریکاوری شرایط ایده‌آلی ندارد. تراکتور هم با مشکلاتی در بدنسازی و ریکاوری مواجه است که در بازی‌های این تیم کاملاً مشهود است.


وی خاطرنشان کرد: خود بازیکنان هم می‌توانند با رعایت تمامی موارد لازم، سلامتی‌شان را در بالاترین سطح حفظ کنند اما این اتفاق به طور کامل رخ نمی‌دهد و عوامل بیرونی در آماده‌سازی تیم‌ها تأثیر دارند. در نتیجه بازیکنان به خاطر رعایت نکردن برخی آیتم‌ها در برخورد با بازیکنان مقابل دچار مصدومیت می‌شوند. در این میان نباید فراموش کرد که آغاز کار در مسابقات دشوار است. اگر می‌خواهیم فوتبال ایران را به سطح اروپا برسانیم، سختی‌های زیادی وجود دارد و حضور در رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا می‌تواند تجربیات مناسبی را در اختیار تیم‌ها قرار دهد.


دکتر قربانعلی‌پور تأکید کرد: مهم‌ترین عامل در اینکه تیم‌ها مصدومان کمتری داشته باشند این است که زیرساخت‌های لازم برای باشگاه‌ها باید فراهم شود. متأسفانه از لحاظ امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری کمبودهای زیادی در قیاس با رقبا داریم و اگر می‌خواهیم به سطحی برسیم که برای انجام بازی هر سه روز یک بار مشکلی ایجاد نشود، باید از این آیتم‌ها برخوردار شد. البته که ما تا ۱۰ سال آینده هم به سطح رقبا نمی‌رسیم و فقط با خلاقیت ایرانی پیشرفت می‌کنیم. با وجود دارایی‌ها و موجودیتمان خوب عمل کرده‌ایم ولی نباید فراموش کرد موفقیت رقبا به واسطه هزینه بیشتر در ایجاد زیرساخت و جذب بازیکنان گران‌قیمت خارجی است. ما نیاز به متخصصانی داریم که شرایط را مساعد کنند و البته مادامی که امکانات لازم به باشگاه‌ها داده نشود، میزان مصدومیت‌ها آنچنان که مد نظر است، با کاهش مواجه نمی‌شود.


انتهای پیام/۴۰۴۸/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر