صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۲ - ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۰
کلینیک آنا/۸

علت کم‌خونی و راهکار درمان آن در طب سنتی

شایعترین نوع کم خونی، کم خونی فقر آهن است که معمولا به دلیل تغذیه نامناسب، از دست دادن خون مانند عادت ماهیانه خانم ها، جراحی، بیماری‌های خونریزی کننده گوارشی اتفاق می‌افتد.
کد خبر : 577114

 به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاریآنا، هر ماده غذایی با مزاج سرد در کم خونی مضر است و زیاده‌روی در مصرف ترشی‌ها می‌تواند موجب کم خونی شود.


از طرفی مواد غذایی با مزاج گرم وتر موجب تحریک خونسازی و بهبود کم خونی است.


علل کم‌خونی


شایعترین نوع کم خونی، کم خونی فقر آهن است که معمولا به دلیل تغذیه نامناسب، از دست دادن خون مانند عادت ماهیانه خانم ها، جراحی، بیماری‌های خونریزی کننده گوارشی مانند زخم، پولیپ و سرطان‌های دستگاه گوارش یا اختلالات جذب آهن رخ می‌دهد.


علائم کم‌خونی


علائم کم خونی عبارتند از خستگی و ضعف عمومی، سرگیجه و سردرد، احساس کرختی و بی حسی در دست و پا، تپش قلب، اضطراب، شکنندگی مو و ناخن و در موارد شدید تغییر شکل ناخن و تنگی نفس.


مواد غذایی ممنوعه 


رژیم غذایی نامناسب مانند مصرف فست فودها و انواع تنقلات مصنوعی مانند چیپس و پفک و شکلات موجب افزایش وزن همراه با کم خونی و فقر آهن می‌شود.


مواد غذایی برای درمان کم‌خونی


داشتن رژیم غذایی حاوی انواع غلات و حبوبات، گوشت، لبنیات، میوه و سبزیجات در حد متعادل، در پیشگیری از کم خونی موثر است.


رژیم‌های غذایی خاص مانند گیاه خواری نیز خطر کم خونی را افزایش می‌دهند.


 گوشت‌ها به خصوص گوشت قرمز منبع غنی از آهن با قابلیت جذب بالا هستند. در رتبه دوم، انواع گوشت‌های سفید قرار دارند.


دسته بعدی مواد غذایی با میزان بالای آهن، حبوبات به خصوص عدس و سپس مغزها خاصه مغز پسته هستند.


 خشکبار مانند انواع میوه‌های خشک و سبزی‌هایی مانند اسفناج منابع آهن با میزان جذب کمتر محسوب می‌شوند. به جز گوشت ها، آهن موجود در سایر منابع غذایی به تنهایی قابلیت جذب مناسب ندارد و درصورتی که همراه با گوشت مصرف شوند، جذب آهن آن‌ها افزایش می‌یابد.


مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین C مانند لیموترش میزان جذب آهن را افزایش می‌دهد و مصرف هم زمان یا با فاصله اندک چای و برخی دمنوش‌های گیاهی موجب کاهش جذب آهن موجود در غذا می‌شود.


بهتر است مصرف این نوشیدنی‌ها در فاصله یک ساعت قبل از غذا تا دو ساعت بعد از غذا محدود شود.


مصرف عصاره انواع گوشت‌ها به خصوص گوشت گوسفند در درمان کم خونی بسیار موثر است.


زرده تخم مرغ از سایر منابع توصیه شده در کم خونی است.


درصورت نبودن مانع، مصرف شیره‌های توت، انگور و خرما، آب هویج، آب سیب، فالوده سیب با گلاب و زعفران نیز می‌تواند در بهبود کم خونی یا علائم آن موثر باشد.


دمنوش‌های گرم وتر مانند گاوزبان نیز از موارد مفید و خونساز محسوب می‌شود.


 عادت دادن کودکان به مصرف تنقلات طبیعی و مفید مانند نخود، کشمش، انجیر، مغز بادام، پسته و فندق و انواع میوه‌هایی مانند سیب در پیشگیری از کم خونی موثر است.


استفاده هم زمان از توصیه‌های طب سنتی ایرانی همراه با مکمل‌های رایج، در بهبود سریع‌تر بیمار مفید است.


انتهای پیام/۴۱۶۱


انتهای پیام/

ارسال نظر