دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربتحیدریه | ثبت 2 محصول با پتنت جهانی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از تربتحیدریه، سه سال پس از بنیانگذاری دانشگاه آزاد اسلامی، تلاش برای ایجاد و توسعه شعب آن در سراسر کشور سرعت گرفت.
دیری نگذشت که اخبار مسرتبخشی مبنی بر راهاندازی یک واحد جدید از این دانشگاه در شهرستان تربتحیدریه نقل محافل شد. با تأیید الهی و همت مردم تعالیطلب و فضیلتخواه این شهرستان موافقت راهاندازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربتحیدریه اخذ و با تشکیل هیئت مؤسس، این دانشگاه پنجم اردیبهشت سال ۱۳۶۴ کار خود را آغاز کرد تا به سهم خود در راستای رشد علمی جامعه و گسترش مرزهای دانش از طریق تبادلنظر با سایر مراکز تحقیقاتی جهان نقشآفرین باشد.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربتحیدریه کار خود را در بدو راهاندازی با ۶ رشته کارشناسی دبیری الهیات و معارف اسلامی، کارشناسی دبیری زبان و ادبیات فارسی، کارشناسی زبان و ادبیات انگلیسی، کاردانی کشاورزی، کاردانی ریاضی و کاردانی آموزش ابتدایی آغاز کرد.
استقبال مردم از راهاندازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربتحیدریه
ابتدا بهدلیل محدودیت منابع مالی کارها به کندی پیش میرفت؛ اما عزم قاطع هیئت مؤسس همراه با اراده استوار مردم کمالجوی شهرستان تربتحیدریه مشکلات را یکی پس از دیگری از میان برداشت تا این واحد آموزشی نوپا از حیث کمّی و کیفی ارتقا یابد.
مرحوم آیتالله حاج علی اصغر معصومی امام جمعه وقت تربت حیدریه و عضو هیئت موسس دانشگاه نیز برای تأمین امکانات اولیه و انجام مکاتبات لازم با نهادهای مسئول مبلغ هزار تومان در اختیار این واحد قرار دادند که در آن زمان مساعدت مالی قابل ملاحظهای بهشمار میآمد.
نوگشایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربتحیدریه با استقبال چشمگیر مردم مواجه شد و شمار فراوانی از دانشجویانی که شیفته علم، دانش و آگاهی بودند در مراکز اجارهای آن مشغول به تحصیل شدند.
اندک اندک زمان آن رسیده بود که برای توسعه فضای آموزشی ساختمانی بزرگ و مجهز احداث شود و با پیگیریهای فراوان ۱۴ هکتار زمین به این امر اختصاص یافت و به این ترتیب دانشگاه از تشخصی ویژه و محسوس برخوردار شد.
افزایش دانشجویان غیربومی دختر نیز موجب شد تا سال ۱۳۷۶ خوابگاهی با ظرفیت ۹۰۰ نفر ساخته و افتتاح شود و از آن تاریخ توسعه این واحد دانشگاهی وارد مرحله تازهای شد و طی مدت ۳۶ سال گذشته بالغ بر ۳۸ هزار متر مربع ساختمان برای فعالیتهای آموزشی، پژوهشی و آزمایشگاهی و ساخت خوابگاه ایجاد شده است.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربتحیدریه اکنون بیش از ۱۹۲ عضو هیئت علمی تماموقت و بیش از ۳ هزار و ۱۰۰ دانشجو دارد که در ۵۸ رشته کاردانی و کارشناسی (پیوسته وناپیوسته)، ۲۸ رشته کارشناسی ارشد و ۱۰رشته دکتری به تحصیل میپردازند.
این دانشگاه تا امروز افزون بر ۲۵ هزار فارغالتحصیل داشته و انتشار بیش از ۶۰۰ مقاله علمی پژوهشی، چاپ دهها عنوان کتاب و درسنامه دانشگاهی و انجام سفرهای مطالعاتی به بسیاری از کشورهای دنیا بخشی از دستاوردهای اعضای هیئت علمی این واحد دانشگاهی بوده است.
دانشگاه آزاد اسلامی تربتحیدریه افزون بر این افتخارات دارای مرکز رشد، نوآوری و شتابدهی ایدههای نو با هستههای فناور و شرکت دانشبنیان با عنوان شرکت دانشبنیان پویان ایده رادین توس(پارت) است که در سطح کشور حرفهای فراوانی برای گفتن دارد.
برگزاری ۶ دوره نماز جمعه
خط تولید محصول هایتک شرکت دانشبنیان دانشگاه آزاد اسلامی تربت حیدریه مانند بالش کمک تنفسی و تولید بافتهای عصبی با پایه ابریشم که هر دو محصول آن دارای ثبت پتنت جهانی است بهعنوان نخستین واحد دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه ثبت پتنت بینالمللی شناخته میشود.
افزون بر آن، دانشگاه آزاد اسلامی تربتحیدریه از مرکز تحقیقات گیاهان گلخانهای، ساختمانهای آموزشی استاندارد، سالنهای ورزشی چندمنظوره و آزمایشگاههای بهروز نیز برخوردار است.
آزمایشگاه بتن دانشگاه آزاد اسلامی تربتحیدریه به عنوان آزمایشگاه همکاراستاندارد شناخته شده و مجوزهای لازم را در این باره دارد. علاوه بر این سایر آزمایشگاههای این دانشگاه در شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری ثبت شده است.
پیگیری، تشییع و تدفین پنج شهید گمنام آرمیده در گلزار شهدای مجتمع فرهنگی دانشگاه و میزبانی برگزاری ۶ دوره نماز جمعه در این مجموعه بزرگ علمی شهرستان از دیگر افتخارات دانشگاه آزاد اسلامی تربتحیدریه است.
دانشگاه آزاد اسلامی تربتحیدریه با هدف برای محرومیتزدایی از شهرستان خواف به تأسیس مرکزی دانشگاهی در آن شهرستان همت گمارده که تاکنون یکهزار و ۵۰۰ فارغالتحصیل داشته است.
فعالیت مجتمع آموزشی فرهنگی سمای تربت حیدریه هم از سال ۱۳۷۲ آغاز شده و اکنون آموزشکده فنی و حرفهای (دانشکده مهارت) و مجموعه مدارس این مجتمع آموزشی فرهنگی در ساختمانهایی با زیربنای بیش از ۳ هزار و ۴۰۰ مترمربع به فعالیت آموزشی، پژوهشی برای دانشجویان و دانشآموزان میپردازد.
فعالیت آموزشکده فنی و حرفهای (دانشکده مهارت) در سال ۱۳۸۴ با رشته کاردانی پیوسته حسابداری آغاز شد و اکنون این آموزشکده دارای ۹ رشته کاردانی پیوسته است.
مجموعه مدارس سمای تربت حیدریه نیز از سال ۱۳۷۲با راهاندازی مقطع ابتدایی پسرانه شروع به کار کرده و اکنون در چهار مدرسه دخترانه و پسرانه مقاطع ابتدایی و متوسطه ارائه خدمات میکند.
دانشگاه آزاد اسلامی تربتحیدریه در مسیر چشمانداز آینده خود برنامههایی را برای سالهای آتی برنامهریزی و در آن حوزه سرمایهگذاری کرده است.
این دانشگاه با استعانت از خداوند اهداف آموزشی و پژوهشی خود را با قوت تمام و بر طبق برنامهریزی منظم و زمانبندی شده پی میگیرد و به سهم خود میکوشد در راستای اعتلای علمی میهن اسلامیمان گامهای بلند و مؤثر بردارد تا ایران عزیز بهویژه خراسان رضوی را در جایگاهی که برازنده نام و پیشینه تاریخی آن است قرار دهد.
انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/
دانلود فایلانتهای پیام/