زندگیهای به ظاهر لاکچری برای کسب لایک و فالوور بیشتر
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، در سالهای اخیر استفاده از فضای مجازی بیش از گذشته افزایش داشته است، رونق شبکههای اجتماعی و صفحات مجازی سبب شده است بسیاری از اقشار جامعه اغلب اوقات فراغت خود را به جست و جو در فضای مجازی صرف کنند.
توسعه شبکههای اجتماعی سبب حضور بسیاری از بانوان در این فضا شده، آنها اقدام به انجام خریدهای اینترنتی میکنند و ابعاد و زوایای زندگی خانوادگی خود را با فالوورها به اشتراک میگذارند و برای بهتر نشان دادن زندگی شان تلاش میکنند.
در این میان بسیاری از بانوان هم به دنبال چشم و هم چشمیهای ایجاد شده در فضای مجازی تغییر میکنند و به افرادی تبدیل میشوند که همه تلاش آنها جلب لایک و افزایش فالوور است.
زندگی مجازی که از طریق صفحههای شخصی به اشتراک گذاشته میشوند، عادی از هر گونه دعوا وعدم تفاهم است و همسران در کنار هم زندگی خوبی دارند.
به رغم همه مشکلات اجتماعی از جمله گرانی ها، بلاگرهای اینستاگرام کماکان در بهترین شرایط زندگی قرار دارند و هیچ یک از این آسیبهای اجتماعی بر روی آنها تاثیر نمیگذارد.
اگرچه آنها هم ممکن است مانند همه همسران جر و بحث داشته باشند یا مشکلات اجتماعی را به وضوح حس کنند، اما برای خوشایند خود و فالوورهایشان هیچ یک از آنها را در صفحه خود به اشتراک نمیگذارند تا مبادا تصور دنبال کنندگان از زندگی لاکچری و ایده آل آنها به هم بخورد.
این موضوع سبب ایجاد این سوال در ذهن بسیاری از دنبال کنندگان میشود که آیا ما اشتباه زندگی میکنیم؟ اگر نه، چرا بسیاری از بلاگرهای اینستاگرام در ایده آلترین شرایط زندگی قرار دارند؟
همین امر سبب ایجاد نارضایتی از شرایط فعلی زندگی و مشکلات مالی میشود به گونهای که بسیاری از زوجین را دچار عدم تفاهم میکند و دعواهای زیادی را به دنبال دارد.
فضای مجازی میتواند زندگیها را متلاشی کند، اگر آن گونه که باید در زمینه استفاده از آن به اعضای خانواده اطلاع رسانی نشده باشد.
خانواده، هدف اصلی تهاجم فرهنگی در فضای مجازی
احسان سامانی، مدیر گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشگاه سیستان و بلوچستان در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: تبلیغاتی که در رسانهها و فضای مجازی انجام میشود در راستای سست کردن بنیان خانواده است، خانواده قدیمیترین و بنیادیترین نهاد اجتماعی است و تاثیر زیادی در جامعه دارد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: اگر گسستی در خانواده ایجاد شود آن را میتوان در جامعه دید، فروپاشی در خانواده منجر به فروپاشی اجتماعی هم میشوند، به همین دلیل الان دولتها تاکید زیادی بر نهاد خانواده دارند و جایگاه آن روشن است.
سامانی ادامه داد: کشورهایی هم به دنبال مقابله با کشور ما هستند از راه فرهنگ نفوذ میکنند و تهاجم فرهنگی توجه خاصی به خانواده دارد و این تهاجم نرم بعد از مدتی سبب تغییر اعتقادات و ارزشهای اخلاقی فرد میشود و وی بعد از مدتی به جبهه دیگر میرود که خود متوجه آن نیست.
وی اظهار کرد: ماموریت خانواده تربیت نیروی سالم در جامعه است، زیرا فرزندان در خانواده تربیت میشوند و اگر فضا و کارکرد خوبی در خانواده وجود داشته باشد نیروی سالمی هم تحویل جامعه میشود، اما آسیب، گسست و فروپاشی از جمله طلاق عاطفی و واقعی، روابط سرد و اختلافات میان زوجین سبب ضربه به فرزندان میشود.
این استاد دانشگاه ادامه داد: این خلا خود را در جامعه نشان میدهد و فرزندانی وارد جامعه میشوند که خود دارای آسیبهای جدی هستند و به مرور جامعه هم دچار مشکل میشود و این همان چیزی است که دشمنان به دنبال آن هستند و باید در مقابله با آن برنامه ریزی دقیقی انجام شود.
خانواده مهمترین کانون پیشگیری از آسیبهای اجتماعی
حجت الاسلام غلامرضا نجفی سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل سیستان و بلوچستان نیز در این زمینه بیان کرد: صیانت از نهاد خانواده و توانمندسازی نقشهای خانوادگی به عنوان مهمترین پیش شرط کاهش جرائم و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی است.
وی با تاکید بر شناخت زمینههای بومی و پیش شرطهای فرهنگی در برنامهریزیهای مرتبط با پیشگیری از آسیبهای اجتماعی گفت: یکی از آفات جدی برنامهریزی در فرآیند کاهش آسیبهای اجتماعی و تمرکزگرایی در نظام برنامه ریزی است.
این مقام قضایی تصریح کرد: ضرورت دارد تا در تدوین برنامهها به فرصتهای سرزمینی، منابع انسانی و چالشهای اولویتدار هر بافت جغرافیایی توجه شود تا در تحقق اهداف برنامه ریزی توفیقات مدنظر، کسب شود.
نجفی افزود: سیستان و بلوچستان در فرآیندهای مرتبط با نهاد خانواده و چالشهای پیش رو در مقطع حساس و منحصر به فردی قرار دارد که با توسعه فضای مجازی و شبکههای تعاملی، در حال گذار از خرده فرهنگهای جمعی و تغییر ساختارهای شکلی خانواده است.
تلاش برای کاهش طلاق و تحکیم بنیان خانواده
وی ادامه داد: نهادهای متولی باید رسالت خویش را در شیوههای فرزندپروری و تحکیم بنیاد خانواده به نحوه مضاعفی اجرایی کنند.
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان با اشاره به برنامههای در دست اقدام معاونت طی سال جاری خاطرنشان کرد: برگزاری کارگاههای ویژه سبک زندگی اسلامی-ایرانی، تشکیل دورههای آموزشی و توسعه کیفی مراکز موجود در مجاورت دادگاههای خانواده با هدف تحقق سرفصلهای قانون حمایت خانواده از برنامههای این معاونت برای صیانت از جایگاه خانواده است.
نجفی بیان کرد: انجام مداخلات روانشناختی و مددکاری اجتماعی ویژه زوجهای متقاضی طلاق، راهبری مراکز ملاقات فرزندان طلاق، آموزش حقوق و تکالیف زوجین در شرف ازدواج، برخی از برنامههای مصوب معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان در امسال است.
نجفی ابراز امیدواری کرد؛ با مشارکت همه سازمانها و نهادهای متولی در حوزه تحکیم و صیانت از نهاد خانواده، شاهد ارتقای رضایت زناشویی، تقویت انگیزههای تشکیل خانواده و کاهش پروندههای مرتبط با طلاق و اختلافات زناشویی در سیستان و بلوچستان باشیم.
منبع: عصرهامون
انتهای پیام/
انتهای پیام/