صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۹ - ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۰
افضلی در گفت‌وگو با آنا:

دانشگاه‌ها برای غلبه بر گفتمان فعلی معماری صدای خود را بلند کنند

رئیس دانشکده هنر، معماری و شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهید سلیمانی کرمان تأکید کرد: با شرایط امروز حوزه معماری کشور، دانشکده‌های معماری و طراحی باید برای غلبه بر گفتمان مسلط یا نقد این گفتمان صدای خود را بلند کنند.
کد خبر : 576934

کوروش افضلی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا با توجه به فرارسیدن روز معمار اظهار کرد: امروز معماری شهرها و روستاها در چارچوب نظام عمومی کشور حیات دارد که محصول نظام‌های چندین دهه گذشته است.


وی با بیان اینکه نظام معماری موجود میراث تاریخ تحولات اجتماعی و فرهنگی است، اضافه کرد: معماری امروز محصول جامعه ما بوده و جامعه امروز ایران دارای محصولات زیاد معماری و شهرسازی است و هنر امروز ایران در ترازو، سنجش اصول و قواعد سنتی و بومی دارای زاویه‌های زیادی شده و در دستگاه فکری، اندیشه‌ای و  نظام نقد معماری و شهرسازی معماری نقص‌ها و کمبودهایی دیده می‌شود.


رئیس دانشکده هنر، معماری و شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهید قاسم سلیمانی کرمان بیان کرد: جامعه امروز در تعامل با جامعه معماری و این تعامل با متقاعدسازی جامعه ایرانی همراه است و در این راستا جامعه تخصصی معماری و دستگاه‌های نقد علمی باید پاسخ بدهند.


گفتمان موجود معماری ایران در حوزه حرفه‌ای


افضلی متذکر شد: اندیشه‌های موجود در فضای حاکم نشان می‌دهد که جامعه امروز ایرانی، جامعه معماری را متقاعد کرده است و در اینصورت هرگونه اندیشه و دیدگاه علمی دیگری غیر از رویکرد مسلط بر معماری از گفتمان قدرتمندی برخوردار نیست.


وی یادآور شد: به عبارتی گفتمان موجود معماری ایران در حوزه حرفه‌ای و جاری نظام ساختمان، گفتمان موجود در کوچه و خیابان‌های شهر و روستاهاست.


رئیس دانشکده هنر، معماری و شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهید قاسم سلیمانی کرمان مطرح کرد: با این شرایط دانشکده‌های معماری و طراحی برای غلبه بر گفتمان مسلط یا نقد این گفتمان باید صدای خود را بلند کنند. دستگاه‌های با صدای بلند نقد و ارائه الگوهای همگرا با میراث سرزمینی در شکل‌گیری نهادهای مدنی و انجمن‌های علمی و دانشجویی و استادان دانشکده‌های معماری و طراحی یافت می‌شود، دستگاه‌هایی که خود دستگاه انتشار الگوها، نقدها و دستاوردهای دانشکده‌ها را بیان کنند.


افضلی تبیین کرد: دانشکده هنر، معماری و شهرسازی دانشگاه شهید حاج قاسم سلیمانی در این چارچوب انجمن علمی دانشجویان را تشکیل داده و به‌زودی انجمن علمی استادان و مجله علمی را نیز راه‌اندازی می‌کند با این وجود جامعه معماری دانشکده در فضای کرونایی  کشور، همواره در حوزه اندیشه و نقد فعال بوده است.


وی تشریح کرد: ضعف اساسی جامعه معماری نداشتن بنگاه خبری واحد از سوی انجمن‌ها یا نهادهای علمی بوده و امیدواریم این حرکت همچنان دوام داشته باشد تا بتواند در حوزه‌های آموزش، ترویج دستاوردها و یاری جامعه شهری و روستایی کشور و استان کرمان منشأ تغییرات و بازآفرینی جریان‌های رکود یافته معماری، شهرسازی و هنر شود.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/

انتهای پیام/

ارسال نظر