صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۸ - ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۰

کشف رازهای پوست بدن/ سلول‌های پوستی چگونه خود را ترمیم می‌کنند؟

محققان به تازگی اطلاعاتی جدید در مورد نوع ترمیم پوست به‌دست آورده و در تلاش هستند تا سرعت بازسازی قسمت‌های آسیب دیده بدن را افزایش دهند.
کد خبر : 576916

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، نحوه ترمیم قسمت‌های آسیب‌دیده پوست یکی از بزرگ‌ترین رازهای بدن است که دانشمندان سالهاست برای کشف اسرار آن تلاش می‌کنند. حالا گروهی از محققان دانشگاه یک قدم به سمت درک این فرایند پیچیده در بدن نزدیک‌تر شده و اکنون می‌دانند که بخش‌های خاصی از دی‌ان‌ای مسئول تقسیم سلول‌های ترمیم‌کننده پوست هستند.


دانشمندان اکنون می‌خواهند با استفاده از فرایند سولفورافان که در انواع کلم‌ها به‌ویژه کلم بروکلی یافت می‌شوند روند بازسازی پوست را تسریع کنند. سویتلانا کورینا یکی از محققان حاضر در پروژه کشف رازهای پوست گفت: «هنوز نمی‌دانیم چرا گاهی اوقات پوست قسمتی از بدن به طور کامل بازسازی شده ولی این اتفاق در ناحیه‌ای دیگر رخ نمی‌دهد اما به‌تازگی اطلاعات قابل توجهی در مورد مبدأ ارسال سلول‌های ترمیم کننده به‌ دست آمده است. از همین رو قصد داریم با استفاده از فرایند سولفورافان بازسازی نواحی آسیب‌دیده پوست را تسریع کنیم.»


پوست یکی از مهم‌ترین اعضای بدن است و از ابتلای انسان به بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری می‌کند به عنوان مثال در دوران کرونا متخصصان به مردم توصیه می‌کردند در صورت زخمی بودن پوست از تماس بدن با سطوح مختلف جلوگیری کنند زیرا ویروس به‌راحتی از طریق زخم‌های پوستی وارد بدن می‌شود. همچنین دانشمندان در جریان مطالعات اخیر خود دریافتند افرایش بیش از اندازه سلول‌های ترمیم‌کننده پوست در ناحیه‌ای مشخص از بدن خطر ابتدا به سرطان پوست را افزایش می‌دهد و اگر محققان قصد ترمیم ناحیه‌ای از بدن را دارند باید به حجم سلول‌های ترمیم‌کننده در ناحیه مورد نظر توجه کنند.


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

برچسب ها: تحقیقات علمی
ارسال نظر