برخورداری از مزایای آموزش الکترونیکی در فضای شخصی/ عدالت در یادگیری با آموزش مجازی تحقق مییابد
حجتالاسلام سیدعلی طاهری در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا با توجه به ارائه آموزش مجازی در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، مزیتهای آموزش برخط را برشمرد و اظهار کرد: یادگیری مبتنی بر وب معمولاً با عنوان یادگیری الکترونیکی یا آموزش مجازی شناخته شده است که این اتفاق اساساً شامل یادگیری آنلاین از طریق دورههای آموزشی است که عموماً در ال ام اسها (سامانه یادگیری الکترونیکی) ارائه میشوند.
وی با بیان اینکه با کمک سامانه آموزش مجازی میتوان تمام فرایندهای یادگیری را بهصورت الکترونیکی انجام داد، بیان کرد: با پیدایش سیستمهای آموزش الکترونیکی که امروزه نقش برجستهای را میان تمام کسانی که تمایل به یادگیری دارند، پیدا کرده است، ایجاد فضای شخصی آموزشی برای کاربران فراهم شده تا آنها بتوانند بهدور از هرگونه دغدغهای از مزایای آموزش الکترونیکی برخوردار شوند.
رفع محدودیتهای زمانی و مکانی با آموزش مجازی
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گلستان بیان کرد: استفاده از کلاسهای آموزش حضوری با مشکلاتی مانند فقدان انعطافپذیری در زمان کلاسهای آموزشی، نشستن در صندلی ناراحتکننده و درد ناشی از کمردرد تا پایان روز را برای افراد دربردارد؛ اما هنگامی که افراد، آموزش آنلاین را انتخاب میکنند دیگر نیاز به کلاس فیزیکی نخواهد بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: در آموزش بهصورت مجازی افراد میتوانند در هر فضایی که دوست دارند منزل یا در محیط کار و یا هر مکان دیگری، تمام سخنرانیها و محتواهای آموزشی مورد نیاز خود را از طریق نرمافزارهای ال ام اس و کلاس مجازی در اختیار داشته باشند.
طاهری گفت: آموزش حضوری همواره هزینه حمل و نقل به مرکز آموزشی را با خود به همراه دارد و علاوه بر هزینه رفت و آمد، آلودگی هوا را نیز در کلان شهرها بهوجود میآورد؛ اما با استفاده از آموزش مجازی، افراد میتوانند هزینههای آموزشی را به نسبت کاهش دهند.
تحقق عدالت در یادگیری با آموزش مجازی
وی بیان کرد: با کمک یادگیری الکترونیکی تحقق عدالت آموزشی و ایجاد فرصت یادگیری برای افراد در هر لحظه و در هر مکان با هر بودجه فراهم میشود و با استفاده از دورههای آموزشی مجازی، نیاز به فضای آموزشی فیزیکی برای کارکنان حذف میشود و این به نوبه خود میتواند بهشدت هزینههای ایجاد و نگهداری فضای آموزشی را کاهش دهد و در برخی موارد، حتی نیاز به استخدام یک مدرس مستقیم را نیز حذف میکند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گلستان نداشتن محدودیت مکانی، نداشتن محدودیتهای زمانی، محدودنبودن ظرفیت پذیرش، درنظرگرفتن استعدادهای فردی، گسترش فرهنگ یادگیری مستقل، استفاده از استادان مجرب در حوزههای گستردهتر (جغرافیایی و تعداد دانشجویان)، امکان تطبیق و بهینهسازی کلاسها تمرینات و مشاوره با نیازهای فردی(دانشجو محوری)، انعطافپذیری در اصلاح و تغییر محتوا، افزایش سرعت آموزش را از جمله محاسن آموزش به سبک مجازی برشمرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی مطرح کرد: افزایش کیفیت ارائه دروس (بهدلیل ارائه دروس بهصورت چندرسانهای)، کاهش زمان رفتوآمد و تکثرگرایی و دسترسی آسان به استادان متعدد از مهمترین ویژگیهای سبک آموزش مجازی است.
استفاده از ظرفیت آموزش آنلاین برای دوران بعد از کرونا
طاهری گفت: دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان که تا به حال تجربه برگزاری آنلاین را نداشت، خوشبختانه این ظرفیت برای این واحد و تمامی واحدهای دانشگاهی استان ایجاد شده است که میتوان از این ظرفیت برای آموزش آنلاین دانشجویان بعد از کرونا هم استفاده کافی را برد.
وی اظهار کرد: آموزش حضوری و آموزش آنلاین بهطور همزمان در زمان عادی و بعد از کرونا برای جذب دانشجو اثر بسزایی داشته و میتوانیم جذب حداکثری متقاضیان استان را در آینده نزدیک برای دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان داشته باشیم.
انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/
انتهای پیام/