صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۲ - ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
مسعود درخشان:

رسالت الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، نظام‌سازی است

مسعود درخشان: رسالت الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، نظام‌سازی در همه زمینه‌ها و از مقولات کاربردی است و یک مبحث صرف نظری نیست.
کد خبر : 576487

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، از منظر رهبر معظم انقلاب الگوهای رایج توسعه، از لحاظ مبانی، غلط و بر پایه‌ اومانیسم و اصول غیر الهی است و از لحاظ آثار و نتایج نیز نتوانسته‌اند وعده‌هایی را که درخصوص ارزش‌هایی نظیر «آزادی» و «عدالت» داده بودند، محقق کنند.


ایشان در دیدار با اعضای شورای عالی مرکز الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت می‌گویند «این جوامع اگرچه پیشرفت‌هایی نیز داشته‌اند اما پیشرفت‌ها تا اعماق آن جوامع نفوذ نکرده و به اخلاق، عدالت، معنویت و امنیت منتهی نشده است؛ بنابراین ما باید الگوی پیشرفت بومی خود را متکی بر مبانی اسلامی و فرهنگ ایرانی، تعریف و ارائه کنیم. لازمه‌ تحقق این موضوع، تحقیقات عمیق اسلامی و ارتباط وثیق و پیوسته با حوزه‌های علمیه و فضلای متفکر، آگاه و مسلط بر مبانی فلسفی، کلامی و فقهی است.


مسعود درخشان استاد تمام اقتصاد دانشگاه نیز معتقد است شناخت اقتصاد اسلامی جز از طریق بررسی تفاوت‌های مبنایی که ریشه در ایدئولوژی، جهان‌بینی و نگرش‌های فرهنگی دارد، امکان‌پذیر نیست.




شناخت اقتصاد اسلامی جز با ایمان به غیب و تکیه بر وحی ممکن نیست




به عبارتی می‌توان گفت رهبر معظم انقلاب نگاه سیستمی به الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت دارند که خواستار تغییر بنیادین الگوهای پیشرفت کشور مبتنی بر نص قرآن و فقه اسلامی می‌شوند.


در این باره مسعود درخشان، استاد دانشگاه و برنده دومین جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی در کتاب «اهمیت آینده پژوهشی در الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت» می‌گوید: این الگو نظر به نظام‌سازی دارد و تنها تحلیل صرف نظری یا بحث تئوریک نیست و از مقولات کاربردی است مانند ریاضیات که بر دو نوع ریاضیات نظری و کاربردی است. ریاضیات کاربردی قطعا از ریاضیات محض نشات می‌گیرد اما ریاضیات کاربردی نظر به کاربرد دارد و در حوزه مهندسی یا ژنتیک یا دیگر حوزه‌ها ورود می‌کند و مورد استفاده قرار می‌گیرد.


درخشان می‌افزاید: حوزه کاربرد سطوح مختلف دارد، از دیدگاه من الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت نظر به نظام‌سازی در سطح کلان دارد، وقتی از الگو که مفهومی نزدیک به مفهوم مدل است حرف می‌زنیم، اولین چیزی که به ذهن متبادر می‌شود یک نقشه راه برای تحقق هدف خاص است.


 این استاد دانشگاه الگو بدون هدف دچار کاستی دانسته و می‌نویسد: الگو نقشه راه است اما هر راهی سمت و سوی معینی دارد، راه بدون سمت و جهت تعریف شده نیست بنابراین وقتی از نقشه راه صحبت می‌کنیم دلالت ضمنی بر وجود جهت و هدف دارد.


وی سپس وارد رشته تخصصی خود اقتصاد شده و درباره ارتباط سه واژه اقتصاد اسلامی، الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت و اقتصاد مقاومتی با همدیگر می‌گوید: الگوی ایرانی اسلامی ایرانی پیشرفت الهام گرفته شده از ارزش‌های اسلامی است، پس الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت  صورت کاربردی یا عینی یا تبلور اقتصاد اسلامی به عنوان دستگاه نظری در عینیت می‌شود.


 درخشان می‌نویسد: اگر اقتصاد اسلامی را یک دستگاه جامع نظری به لحاظ معارف و ارزش‌های اسلامی بدانیم آنگاه الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت جلوه‌ای از ظهور عینی اقتصاد اسلامی است. در الگوی اسلامی ایرانی، پیشرفت محدود به پیشرفت اقتصادی نیست بلکه پیشرفت به معنای اعم آن از پیشرفت اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و علمی است.


به عبارتی می‌توان گفت  از این که درخشان توضیح می‌دهد الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت چارچوب کلان اقتصاد مقاومتی است و اقتصاد مقاومتی در چارچوب این الگو شکل می‌گیرد و تعریف می‌شود.


 انتهای پیام/۴۱۰۷/

انتهای پیام/

برچسب ها: اقتصاد اسلامی
ارسال نظر