شرایط و جزئیات شرکت در آزمون ملی دندانپزشکی
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، آزمون ملی دندانپزشکی جهت معادلسازی مدرک دندانپزشکی دانشآموختگان دندانپزشک ایرانی که در دانشگاههای خارجی و مورد تأیید وزارت بهداشت تحصیل کردهاند، هر ساله در دو نوبت تابستان و زمستان برگزار میشود.
آزمون ملی دندانپزشکی شامل مراحل نظری و عملی است که بهصورت مرحلهای برگزار شده و داوطلب پس از قبولی در هر مرحله امکان شرکت در مرحله بعدی را دارد بهطوری که شرکت کننده در آزمون ملی دندانپزشکی، تا زمانی که در مرحله نظری قبول نشود امکان شرکت در مرحله عملی را ندارد.
مرحله نظری
مرحله تئوری آزمون ملی دندانپزشکی شامل دو بخش علوم پایه و دروس اختصاصی است که سهم نمره علوم پایه ۲۵ درصد و سهم نمره دروس اختصاصی ۷۵ درصد از نمره کل است.
سؤالات بخش علوم پایه منطبق بر محتوای آزمون جامع علوم پایه داخل کشور است. داوطلبانی که پیش از این در آزمون جامع علوم پایه شرکت کرده و قبول شدهاند، با ارائه درخواست کتبی به مرکز خدمات آموزشی، میتوانند از نتیجه قبولی قبلی استفاده و در بخش علوم پایه آزمون شرکت نکنند.
بخش دوم مرحله تئوری نیز شامل کلیه دروس اختصاصی رشته دندانپزشکی عمومی میشود. «نتیجه قبولی مرحله نظری آزمون ملی دندانپزشکی جهت ورود به مرحله عملی، به مدت یکسال معتبر باقی میماند.»
مرحله عملی آزمون
مرحله عملی آزمون ملی دندانپزشکی شامل بخشهای پره کلینیک، کلینیک و درمان جامع (ارائه خدمات در فیلد) است.
پره کیلینیک
این آزمون بهصورت ساختارمند و بر اساس چک لیست استاندارد و معیارهای تدوین شده توسط کمیته آزمون ملی دبیرخانه شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی در چهار رشته ترمیمی، اندودانتیکس، ارتودانتیکس و پروتزهای ثابت و متحرک برگزار میشود. زمان برگزاری این آزمون در دو نوبت است که در هر سال تحصیلی مشخص و اعلام میشود. حدنصاب قبولی در این آزمون کسب نمره حداقل ۱۲ از ۲۰ است.
داوطلبانی که در این مرحله (پره کلینیک) موفق به کسب معدل ۱۷ و یا بالاتر شوند از امتحانات کلینیکی حداکثر ۳ بخش با تشخیص کمیته آزمون ملی معاف خواهند شد و هزینه این ۳ امتحان را نیز پرداخت نخواهند کرد. این قبیل افراد با نظر کمیته آزمون ملی امکان ورود به مرحله بعدی را در همان ترم تحصیلی خواهند داشت.
مرحله کلینیک
در این مرحله متقاضی در تمامی بخشهای آموزشی (شامل دندانپزشکی ترمیمی، اندودانتیکس، پریودانتیکس، پروتزهای دندانی، جراحی دهان و فک و صورت، دندانپزشکی کودکان، ارتودانتیکس، بیماریهای دهان و تشخیص و رادیولوژی دهان و دندان) به درمان بیماران پرداخته و مسئولیت تأمین بیمار در هر بخش به عهده داوطلب است.
معرفی جهت این مرحله در دو نوبت در هر سال تحصیلی است و متقاضی موظف است پس از قبولی در مرحله پره کلینیک در آزمون این مرحله شرکت کند. کمیته آزمون ملی زمان، ضوابط و معیارهای این آزمون را مشخص و اعلام میکند. حدنصاب قبولی در این آزمون (بر اساس کیفیت درمان انجام شده، مشاهده و مصاحبه توسط اساتید در حین و پایان این مرحله) ۱۲ از ۲۰ است.
مرحله درمان جامع بیماران (ارائه خدمات در فیلد)
در آخرین مرحله که مرحله درمان جامع است دانشآموخته حداقل به مدت ۶ ماه در دانشکدههای دندانپزشکی یا کلینیکهای منتخب زیر مجموعه دانشگاههای علوم پزشکی (منتخب دبیرخانه شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی) به منظور ارتقای مهارتهای ضروری و آشنایی با نظام سلامت کشور زیرنظر هیئت علمی مشخص شده به فعالیت میپردازد. «اگر دانشآموختگان در مرحله کلینیکی معدل بالای ۱۷ را کسب کنند از شرکت در مرحله درمان جامع معاف میشوند.»
آزمون ملی دندانپزشکی سال ۱۴۰۰ بر اساس آخرین تقویم برگزاری آزمونهای علوم پزشکی ۲۱ مرداد ماه و ۹ دی ماه ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد. داوطلبان پیش از ثبتنام اینترنتی، باید توجه کنند که در مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت تشکیل پرونده داده یا آن را تکمیل کنند. فقط افرادی که توسط مرکز خدمات آموزشی به دبیرخانه شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی معرفی شده باشند، مجاز به شرکت در آزمون ملی هستند.
انتهای پیام/۴۱۱۸/
انتهای پیام/